آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

خاورمیانه اولویت دولت بایدن نیست

یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای نوشت: دولت جو بایدن، قصد دارد جایگاه منطقه خاورمیانه را در اولویت‌های سیاست خارجه خود پایین آورده و تمرکز خود را به تنش این کشور با چین و روسیه، توجه به ثبات اروپا و موضوع آب‌وهوا معطوف کند.

 

اعتمادآنلاین| یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای نوشت، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد جایگاه منطقه خاورمیانه را در اولویت‌های سیاست خارجه خود پایین آورده و تمرکز خود را به تنش این کشور با چین و روسیه، توجه به ثبات اروپا و موضوع آب‌وهوا معطوف کند.

 

مجله فارن پالسی آمریکا در مقاله‌ای به قلم استیون کوک نوشت، شورای امنیت ملی آمریکا بر اساس برنامه دولت بایدن برای خاورمیانه در سیاست خارجه این کشور، تغییری را ایجاد کرد، به این ترتیب اداره خاور نزدیک را کوچک کرده و آژانس‌های اجرایی آمریکا تعداد کارمندان امور خاورمیانه را کاهش داد.

 

در ادامه این مقاله آمده است: این تغییرات در پی بحث و جدل‌های مستمر سیاست خارجه آمریکا بر سر “رقابت ابرقدرت‌ها” و چین ایجاد شدند. اگر دوره سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ را دوره طلایی تحلیلگران خاورمیانه بدانیم، روشن است که واشنگتن اکنون وارد دوره کارشناسی امور چین و روسیه و تخصص در بهداشت عمومی شده است.

 

کوک در ادامه مقاله خود نوشت: خاورمیانه وقت، توجه و منابع زیادی از تصمیم‌گیرندگانی را گرفته که در بسیاری مواقع اهداف غیرواقعی و سیاست‌های بررسی نشده‌ای را دنبال می‌کردند و این مورد به زیان مسایل مهم دیگری همانند پیامدهای بلندپروازی‌های چین، بازگشت روسیه به عرصه جهانی، ثبات اروپا و پیامدهای تغییرات آب‌وهوایی بوده‌اند.

 

این تحلیلگر فارن پالسی افزود: سیاست آمریکا در خاورمیانه به پیشرفت و توسعه نیاز دارد، در این منطقه مسایل و کشورهایی وجود دارند که همانند گذشته مهم و حساس نیستند و چالش موجود در ایجاد رویکردی جدید برای این منطقه تعیین این است که چه کسی و چه چیزی برای آمریکا اهمیت دارند.

 

نویسنده مقاله در ادامه درباره تنزل جایگاه منطقه خاورمیانه در اولویت‌های سیاست خارجه بایدن نوشت: بایدن چهار هفته پس از روی کار آمدنش با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر “اسرائیل” تماس گرفت و حدودا یک هفته بعد از آن با نخست وزیر عراق و پادشاه عربستان تماس برقرار کرد، بر این اساس به نظر نمی‌رسد کاخ سفید برای انجام گفت‌وگوهایی با مسؤولان مصری، ترکیه‌ای، اماراتی و دیگران عجله‌ای داشته باشد.

 

کوک در ادامه بر اساس نظر شخصی‌اش اسامی تعدادی از کشورهای اصلی منطقه را که به توجه دولت بایدن نیاز دارند و آنهایی که باید نادیده گرفته شوند، آورد.

 

او نوشت: عربستان به دلیل پرونده قتل خاشقجی، جنگ یمن، محاصره قطر و بدرفتاری با فعالان این کشور در لیست کشورهایی است که باید به آن توجه شود، ریاض طرف گفت‌وگوکننده اصلی آمریکا در جهان عرب خواهد بود، در واقع اگر بایدن به دنبال دستیابی به قرارداد جدید با ایران است و امید دارد مشکلات در یمن با توقف درگیری‌ها در آنجا کاهش یابند، به تعامل با عربستان نیاز خواهد داشت.

 

این تحلیلگر فارن پالسی در ادامه درباره ایران نیز نوشت: “ایران نیز از جمله کشورهایی است که به دلیل برنامه هسته‌ای و زرادخانه موشکی‌اش نمی‌توان آن را نادیده گرفت و به نظر نمی‌رسد ایران حاضر باشد از موضع گیری خود و یا موشک‌هایش دست بکشد، این کشور در سال‌های آتی توجه زیادی را نیاز خواهد داشت و در واقع این توجه با حملات در سوریه علیه نیروهای هم‌پیمان ارتش سوریه آغاز شده است”.

 

وی در ادامه آورده است: قطعا اسرائیل از دیگر طرف‌هایی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت زیرا سیاست خارجه آمریکا در خاورمیانه در بخش زیادی از آن متکی به تضمین امنیت اسرائیل است و دلایل سیاسی، تاریخی، اخلاقی و استراتژیکی برای ارتباط مستحکم میان دو طرف وجود دارد و اسرائیل همانند عربستان بازیگر مهمی برای آمریکا باقی خواهد ماند و اگر بایدن به دنبال امضای قرارداد جدیدی با ایران است، باید همکاری با اسرائیل را جذب کند.

 

با اینکه کوک نام امارات را در لیست کشورهایی که باید به آنها توجه شود، نیاورد اما آن را از جمله شرکای امنیتی مهم آمریکا دانست که در صورت آغاز گفت‌وگوی بایدن با ایران، منافع امارات نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

 

طبق نظر کوک، مصر در بیرون این لیست قرار دارد، با وجود اینکه مسؤولان قاهره از اینکه بایدن تا این لحظه با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر تماس تلفنی نداشته، ناخرسند هستند اما به نظر می‌رسد برای سران سیاسی مصر بهتر است که کشورشان بیرون لیست باشد. با این وجود بخشی از این چهره‌های حاکمیتی مصر تمایل دارند که کشورشان جهت مقابله با ترکیه در لیبی، تمرکز بر توسعه اقتصادی این کشور و مقابله با چالش سد النهضه اتیوپی، در دایره توجه آمریکا باشد.

 

وی در ادامه مقاله خود نوشت: مصر ثابت کرد گاهی که موضوع به آمریکا مرتبط می‌شود، مصر به خودش کمک نمی‌کند، سرکوب اعضای خانواده‌های فعالان مصری در داخل آمریکا خشم کنگره را برانگیخت و باعث شد آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به همتای مصری خود هشدار دهد که حقوق بشر بخشی از روابط میان دو کشور خواهد بود.

 

در پایان این مقاله نیز آمده است: ترکیه از جمله کشورهایی است که می‌تواند از سوی آمریکا نادیده گرفته شود، ترکیه هم‌پیمان آمریکا در ناتو است و بر این اساس مشخص نیست که آیا کارنامه اخیر ترکیه آن را برای مدت طولانی بیرون از دایره توجه آمریکا نگه خواهد داشت یا نه.

به‌دنبال استقرار بمب‌افکن‌های استراتژیک آمریکا در نروژ، فرمانده ارتش این کشور از احتمال درگیری با روسیه خبر داد

فرمانده ارتش نروژ با اشاره بر لزوم کاهش تنش‌ها در روابط با روسیه، بر نیاز به گفت‌و‌گو میان دو کشور تاکید کرد.

ادامه

امریکا, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا, شمال اروپا, ناتو, نروژ

مسکو با طعنه به اعتراضات اسپانیا، جواب «بورل» را داد

دولت روسیه ضمن رد اظهارنظر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا علیه مسکو در رابطه با پرونده «الکسی ناوالنی»، درباره سکوت وی در قبال اعتراضات در اسپانیا طعنه زد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اعتراضات اجتماعی, جنوب اروپا, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

چین مفهوم استراتژیک جدید ناتو را “تفکر جنگ سرد” دانست

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (پنجشنبه) گفت، به روزرسانی پیشنهادی برای مفهوم استراتژیک ناتو که خواستار مهار چین از نقطه نظر رشد جهانی آن شده است، یادآور لفاظی جنگ سرد است و هیچ جایگاهی در جهان مدرن ندارد.

ادامه

افغانستان, امریکا, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ناتو