گروهی از معترضان شامگاه جمعه، به “حوزه علمیه ماهدشت” واقع در اشتهارد حمله کردند. خبرگزاری فارس به نقل از مدیر این حوزه علمیه نوشت، “معترضان در صدد ورود به حوزه علمیه و شکستن دربها و آتش زدن” بودند.
حمله شامگاه جمعه (۱۲ مرداد/ ۳ اوت) گروهی از معترضان به “حوزه علمیه ماهدشت” واقع در اشتهارد از توابع کرج، بازتاب وسیعی در خبرگزاریهای و رسانههای بینالمللی داشت. اکثر این رسانهها این خبر را به نقل از خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، گزارش کردهاند.
حجتالاسلام هندیانی مدیر “حوزه علمیه ماهدشت” اشتهارد روز شنبه (۱۳ مرداد/ ۴ اوت) درباره آنچه شامگاه جمعه رخ داده به خبرگزاری فارس گفت: “رأس ساعت ۹ شب بود که آشوبگران (مردم به تنگ آمده)به سمت حوزه علمیه اشتهارد حرکت کردند و متأسفانه در صدد ورود به حوزه علمیه برای شکستن دربها و آتش زدن بودند که با تدابیر انجام شده این مسئله محقق نشد”.
با اینحال آنطور که مدیر حوزه علمیه ماهدشت گفته، معترضان توانستند “با سنگ و آجر، نمای حوزه علمیه ماهدشت را هدف قرار داده و شیشههای نمازخانه را شکستند”.
حجتالاسلام هندیانی شمار تجمعکنندگان در مقابل حوزه علمیه ماهدشت را “بیش از ۵۰۰ نفر” ذکر کرده که “شعارهای ساختارشکن و معاندانه” سر میدادند.
به گفته مدیر حوزه علمیه ماهدشت نیروهای ضدشورش توانستند معترضان را متفرق و تعدادی را نیز بازداشت کنند. هندیانی اضافه کرده “تاکنون تعدادی از این افراد دستگیر شدهاند و عملیات یافتن آشوبگران ادامه دارد”.
در یک هفته گذشته چندین شهر ایران از جمله شیراز، اصفهان، کرج، مشهد، تهران و برخی شهرهای دیگر شاهد تجمعهای اعتراضی بود. این دومین موج ناآرامی در ایران پس از اعتراضهای گسترده دی ماه ۱۳۹۶ است.
این اعترضها عموما نتیجه شرایط وخیم اقتصادی ایران است، با اینحال در تمامی این ناآرامیها شعارهای اولیه علیه دشواریها معیشتی، به سرعت به شعارهای سیاسی علیه مقامهای ارشد نظام جمهوری اسلامی تبدیل میشود.
علاوه براین، در موارد معدودی نیز برخی اماکن مذهبی هدف حملات قرار گرفتهاند. به عنوان مثال در اعتراضهای دی ماه سال گذشته، حسینیه قدیمی درکه در شمیرانات تهران آتش زده شد.