کارشناسان و حقوقدانان مستقل لاهه با ارایه بیانیهای اعلام کردند که درخواست دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت مقامهای اسرائیل منصفانه و دقیق است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رویترز، هیاتی از کارشناسان مستقل از جمله امل کلونی، وکیل حقوق بشر، از تصمیم کریم خان دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری برای درخواست حکم بازداشت برای مقامهای اسرائیل حمایت کردهاند.
کلونی و پنج کارشناس دیگر، از جمله ۲ قاضی سابق در دادگاههای جنایی لاهه، اعلام کردند: هیاتی برای بررسی درخواست دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی در ماه ژانویه (دی و بهمن) برای بررسی اسناد حقوقی درباره این پرونده تشکیل دادهاند.
این گروه از حقوقدانان لاهه دیروز طی گزارشی اعلام کردند که تجزیه و تحلیلهای گستردهای انجام داده اند که از جمله آنها اظهارات شاهدان و عکسهای موجود است که در اختیار بازرسان دادگاه قرار گرفت. در نهایت به این نتیجه رسیدهاند که روند تحقیقات منصفانه، دقیق و مستقل بوده و درخواست کریم خان برای صدور حکم بازداشت بر اساس قانون و حقایق است.
این هیات طی یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز نوشت: دادستان با صدور درخواست برای حکم بازداشت مقامهای اسرائیل گامی تاریخی جهت تضمین عدالت برای قربانیان برداشته است.
دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی دیروز درخواستی برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل و چند مقام ارشد صهیونیست ارایه کرد.
کریم خان در بیانیهای که پس از بیش از هفت ماه جنگ در غزه صادر شده است، گفت: دلایل منطقی نشان میدهد که نتانیاهو و دیگر مقامهای ارشد اسرائیل به جنایت علیه بشریت متهم هستند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به این تصمیم دیوان کیفری بینالمللی آن را اقدامی ظالمانه نامید.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت که این اقدام میتواند مذاکرات آتشبس احتمالی در نوار غزه را به خطر بیندازد.
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا در واکنش به تصمیم دیوان کیفری بینالمللی خواستار اعمال تحریمهای آمریکا علیه این دادگاه شدند. در سال ۲۰۲۰، ایالات متحده یک دادستان این دادگاه را تحریم کرده بود.