حمایت آسانژ از کودکان غزه با تی‌شرت ضداسرائیلی در جشنواره کن

بنیانگذار ویکی‌لیکس، با پوشیدن تی‌شرتی با نام ۴۹۸۶ کودک فلسطینی کشته‌شده در غزه طی جشنواره فیلم کن، پیامی قوی علیه جنایات اسرائیل ارسال کرد.

باشگاه خبرنگاران به نقل از آر تی؛ جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس، در جشنواره فیلم کن با تی‌شرتی که نام ۴۹۸۶ کودک فلسطینی که در حملات هوایی رژیم تروریستی اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند، روی آن نقش بسته بود، شرکت کرد.

پیش از نمایش مستندی درباره داستان زندگی‌اش با عنوان «مرد شش میلیارد دلاری»، آسانژ در کنار استلا آسانژ، همسرش روی پله‌های کاخ جشنواره‌ها ایستاده بود و تی‌شرتی به تن داشت که پشت آن عبارت بزرگی نوشته شده بود: «اسرائیل را متوقف کنید»، حرکتی که حامل یک پیام سیاسی قوی و روشن بود.

روزنامه فرانسوی «اومانیته» نوشت که این اقدام نشان می‌دهد که مبارزه طولانی آسانژ برای حقیقت همچنان استوار و مؤثر است.

آسانژ روزنامه‌نگار و فعال استرالیایی است که بیشتر به خاطر تاسیس ویکی‌لیکس شناخته می‌شود، پلتفرمی که از سال ۲۰۰۶ میلیون‌ها سند طبقه‌بندی‌شده، از جمله گزارش‌های نظامی و دیپلماتیک آمریکا را منتشر کرده و جنجال‌های گسترده جهانی را برانگیخته است.

آسانژ کار خود را به عنوان برنامه نویس و هکر آغاز کرد و پیش از تاسیس ویکی لیکس، در چندین پروژه نرم افزاری مشارکت داشت. هدف اعلام شده آن افشای فساد و نقض حقوق بشر و توانمندسازی مطبوعات برای ایفای نقش نظارتی موثر بر دولت‌ها و نهاد‌های قدرتمند بود.

رسوایی بزرگ ویکی‌لیکس در سال ۲۰۱۰ رخ داد، زمانی که اسناد فاش‌شده مربوط به جنگ‌های عراق و افغانستان را فاش کرد. این افشاگری‌ها شامل ویدئویی بود که نشان می‌داد بالگرد‌های آمریکایی غیرنظامیان عراقی را می‌کشند.

آسانژ در سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد و از استرداد به سوئد فرار کرد. او اتهامات علیه خود را که آنها را دارای انگیزه سیاسی می‌داند، رد می‌کند. در نهایت کشورهای علیه آسانژ قصد داردند او را به آمریکا مسترد کند، جایی که با اتهامات جاسوسی و انتشار اسناد طبقه‌بندی شده رو‌به‌رو است.

آسانژ به مدت هفت سال در سفارت باقی ماند، تا اینکه در سال ۲۰۱۹ حمایت دیپلماتیک از او لغو شد و توسط پلیس انگلیس دستگیر شد. از آن زمان، او نبرد‌های حقوقی علیه استرداد خود به آمریکا را آغاز کرده است، جایی که طبق قانون جاسوسی آمریکا با اتهاماتی رو‌به‌رو است که می‌تواند منجر به دهه‌ها حبس شود.

در ژوئن ۲۰۲۴، آسانژ پس از یک توافق حقوقی با مقامات آمریکایی آزاد شد و به او اجازه داده شد بدون گذراندن حکم طولانی مدت، کشور را ترک کند و به زندگی عمومی بازگردد. او به فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای خود ادامه می‌دهد و نماد جهانی آزادی مطبوعات و حق دسترسی عموم به اطلاعات محسوب می‌شود./مینا عظیمی

افشاگری ویکی‌لیکس: ناتو و آمریکا از خطرات ورود اوکراین به ناتو آگاه بودند

وب‌سایت «ویکی‌لیکس» در گزارشی فاش کرد که مقام‌های آمریکایی و اروپایی مدت‌ها از خطر بالای درگیری ناشی از تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو آگاه بودند. به گزارش ایسنا، این رسانه افشاگر با استناد به مجموعه‌ای از اسناد به‌دست‌آمده توضیح داد که واشنگتن چگونه به دنبال راه‌هایی برای غلبه بر مخالفت برخی کشورها با این ... افشاگری ویکی‌لیکس: ناتو و آمریکا از خطرات ورود اوکراین به ناتو آگاه بودند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اورآسیا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, گزارش, ناتو, ویکی‌لیکس

مجری سابق فاکس نیوز، مانع پیوستن پمپئو به تیم ترامپ شد

روزنامه وال استریت ژورنال در مقاله‌ای به دلایل کنار گذاشته شدن وزیر پیشین خارجه آمریکا از تیم رئیس‌جمهور منتخب این کشور پرداخت. به گزارش ایلنا روزنامه وال استریت ژورنال در مقاله‌ای با عنوان «چگونه تاکر کارلسون امیدهای مایک پمپئو برای پیوستن به دولت ترامپ را از بین برد» به دلایل کنار گذاشته شدن «مایک پمیئو» ... مجری سابق فاکس نیوز، مانع پیوستن پمپئو به تیم ترامپ شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, گزارش, ویکی‌لیکس

مجمع پارلمانی شورای اروپا آسانژ را به عنوان یک زندانی سیاسی به رسمیت شناخت

مجمع پارلمانی شورای اروپا، جولیان آسانژ، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس، را به عنوان زندانی سیاسی به رسمیت شناخت. ۸۸ نماینده به قطعنامه مربوطه رأی مثبت دادند، ۱۳ نفر مخالفت کردند و ۲۰ نفر دیگر رأی ممتنع دادند. در قطعنامه پایانی مجمع پارلمانی آمده است: «مجمع معتقد است که اتهامات ایالات متحده آمریکا علیه آسانژ بسیار سنگین و ... مجمع پارلمانی شورای اروپا آسانژ را به عنوان یک زندانی سیاسی به رسمیت شناخت

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, اکوادور, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, ویکی‌لیکس

آسانژ: آزاد شدم چون به «جرم خبرنگاری» اقرار کردم!

بنیانگذار ویکی‌لیکس که اخیرا از زندان آزاد شده، گفت دلیل آزادی‌اش نه کارایی نظم جهانی، بلکه اعتراف به جرمی به نام «روزنامه‌نگاری» بوده است. به گزارش ایسنا، «جولیان آسانژ» بنیان‌گذار «ویکی‌لیکس» در نخستین اظهارات خود پس از آزادی از حبس طولانی‌مدت، گفت دلیل آزادی‌اش «اقرار به جرم روزنامه‌نگاری» بوده است. او در سخنرانی خود در ... آسانژ: آزاد شدم چون به «جرم خبرنگاری» اقرار کردم!

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, استرالیا, افغانستان, انگلیس, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, عراق, فرانسه, ویکی‌لیکس