گروسی: تصمیم اروپا درباره اسنپ‌بک سیاسی بود/ رژیم بازرسی انتخابی وجود ندارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه تصمیم تروئیکای اروپایی برای آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه، «سیاسی» بوده است، مدعی شد: «بازگشت آژانس به همه سایت‌ها در ایران کاملاً ضروری است و رژیم بازرسی انتخابی وجود ندارد». به گزارش ایسنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با حضور در پادکستی که روز جمعه ... گروسی: تصمیم اروپا درباره اسنپ‌بک سیاسی بود/ رژیم بازرسی انتخابی وجود ندارد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحریم, تروئیکای اروپا, چین, روسیه, سیاسی, غرب, فرانسه

چرخهٔ تکراری مُهره‌چینی در «حاکمیت» برای مهار کردن بحران سیاسی و بی اعتباری سران رژیم

مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی در اردیبهشت ۱۴۰۳فرصتی شد برای اینکه رژیم ولایی به ترمیم و جبران ورشکستگی مفتضحانهٔ دولت رئیسی و اجرای‌ برنامه‌های ویرانگر آن دولت بپردازد. پیامدهای فاجعه‌بار آن برنامه‌ها، در دولتی که برای ایجاد “حکومت یکدست” زیر نظر و با حمایت کامل خامنه‌ای به میدان آورده شده بود، حتی صدای آیت‌الله‌های مرتجع قم ... چرخهٔ تکراری مُهره‌چینی در «حاکمیت» برای مهار کردن بحران سیاسی و بی اعتباری سران رژیم

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, تحریم, خاورمیانه, دموکراتیک, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

معاون رئیس جمهوری غنا: دموکراسی باید رفاه مردم را تامین کند

معاون رئیس جمهوری غنا در اجلاس احزاب سیاسی آفریقا تاکید کرد که دموکراسی و فعالیت احزاب سیاسی باید نان و رفاه مردم را تامین کند و فعالیت سیاسی که زندگی مردم را متحول نکند تهی از معناست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اتیوپی، «ژانه نعنا اوپوکو-آگیمانگ»* در مراسم آغاز به کار ... معاون رئیس جمهوری غنا: دموکراسی باید رفاه مردم را تامین کند

ادامه

آفریقا, اقتصادی, درمان, دموکراسی, سیاسی, عدالت اجتماعی, غرب آفریقا, غنا, گزارش, همبستگی

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

حسین فریدون عصر دوشنبه با سپردن قرار وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد

غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضائی ایران، روز یکشنبه ۲۵ تیر/ ۱۶ ژوئیه از زندانی شدن حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه حسن روحانی رئیس جمهوری ایران خبر داده بود.

 

سخنگوی دستگاه قضائی ایران، در نشست خبری خود در تهران، درباره پرونده فساد اقتصادی حسین فریدون، برادر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفت که برخی افراد متهم در این پرونده بازداشت شده‌اند و برای حسین فریدون نیز روز شنبه قرار وثیقه صادر شده و چون این قرار تأمین نشده، وی به زندان معرفی شده است.

 

نمایندگان مجلس چندی پیش حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رییس جمهوری ایران، را به دریافت ۱۴ میلیارد تومان رشوه از رسول دانیال‌زاده متهم کردند و در نامه‌ای نوشتند که او با این پول یک منزل به اسم همسر خود در منطقۀ تجریش خریداری کرده است.

 

رسول دانیال‌زاده، بدهکار بانکی و یکی از متهمان پرونده بابک زنجانی است. او در دی ماه گذشته به اتهام بدهکاری ۲۶۰۰ میلیارد تومانی به بانک ملت از سوی سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد.

 

سخنگوی قوه قضائیه نیز پیشتر در این باره گفته بود که ارتباط حسین فریدون، با دانیال‌زاده تائید شده است.

 

سال گذشته نیز در جنجال “حقوق‌های نجومی”، برادر حسن روحانی به دخالت در تعیین رئیس بانک رفاه کارگران متهم شده بود.

 

همچنین موضوع فساد مالی حسین فریدون در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران، مطرح شد.

 

نام حسین فریدون زمانی به ویژه زمانی مطرح شد که مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در جریان بود و فریدون نیز در این مذاکرات به عنوان نماینده مستقیم برادرش حضور داشت. او به طور جداگانه ملاقات‌هایی با جان کری، وزیر وقت امورخارجه آمریکا داشت.

 

این در حالی بود که منتقدان روحانی از حضور برادرش در مذاکرات هسته‌ای انتقاد می‌کردند.

 

در یک سال پیش، همزمان با سفر رئیس جمهوری ایران به اروپا، چهار تن از نمایندگان مجلس نهم با ارسال نامه‌ای به رئیس جمهوری، “سیروس ناصری” و “حسین فریدون” برادر حسن روحانی را به “دلالی‌ها به ویژه در حوزه ارز در سال‌های پیشین” و “دلالی” در قراردادهای خارجی ایران پس از توافق‌های منتهی به “برجام” متهم کردند.

 

سال گذشته، غیبت موقت حسین فریدون که از سال‌ها پیش در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با برادرش همکار بود و اغلب کنار او ظاهر می‌شد، گمانه‌زنی‌ها درباره بازداشت احتمالی‌اش را افزایش داد.

 
نام حسین فریدون به عنوان متهم از مدت‌ها پیش و مشخصا از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه و جناح تندروی حکومت ایران مطرح شده بود، از جمله در پرونده بابک زنجانی او متهم شد که از بابک زنجانی کمک مالی گرفته و به ستاد انتخاباتی حسن روحانی داده است.

 
یک بار دیگر نیز نام او به عنوان عامل فشار برای تعیین ریاست بانک رفاه مطرح و گفته شد که او به مقامات فشار آورده تا علی صدقی مدیرعامل این بانک شود. در چندین موضوع دیگر مالی نیز نام حسین فریدون و “باند سرخه‌ای‌ها” از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه و جناح تندرو مطرح شد. “باند سرخه‌ای‌ها” اشاره به چندین مدیرعامل و ریاست موسسه مالی و بانک دارد که همگی اهل شهرستان سرخه، زادگاه حسین فریدون و حسن روحانی هستند.

 
از جمله سایت افکارنیوز نزدیک به محافل امنیتی و نظامی در مرداد ماه سال گذشته در مطلبی با عنوان “باند سرخه‌ای‌ها در تیررس نظارت” نوشت: «پس از بازداشت علی رستگار سرخه‌ای مدیرعامل سابق بانک ملت که در پی رسوایی “فیش گیت” یا همان فیش‌های حقوقی نجومی مدیران دولتی از کار برکنار شد، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی احتمال بازداشت‌های بیشتر در این پرونده را مطرح کرده و گفته است در این پرونده برخی سیاسیون و افراد دیگر نیز حضور داشته‌اند.»

 
محمدعلی جعفری با اشاره به دستگیری اخیر علی رستگار، مدیر بانک ملت توسط اطلاعات سپاه پاسداران ایران گفت : بخش اطلاعات سپاه در چارچوب وظایف اش “مسائل امنیتی و نفوذ و فسادهای اقتصادی را دنبال می کند” و در همین چارچوب مدیر عامل بانک ملت را به تازگی دستگیر کرده است.

 

 

محافل نزدیک به سپاه پاسداران مدعی اند که برادر رییس جمهوری، حسین فریدون، با اعمال نفوذ در انتخاب علی رستگار به عنوان مدیر عامل بانک ملت دست داشته است. به این ترتیب، سخنان امروز فرماندۀ سپاه پاسداران پس از دستگیری مدیرعامل پیشین بانک ملت بیشتر به تهدید تلویحی علیه برادر رییس جمهوری شباهت دارد.

 

فشار بر نزدیکان رئیس‌جمهوری از سوی جناح تندرو کم‌سابقه نیست. پرونده‌سازی برای رضا خاتمی برادر محمد خاتمی در زمان ریاست‌جمهوری او، دستگیری و حکم ۱۰ سال حبس برای مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی و دستگیری اسفندیار رحیم مشایی دست راست محمود احمدی‌نژاد از جمله این فشارها هستند.

 
کمتر از چهارهفته به معرفی کابینه دولت دوم حسن روحانی باقی مانده که به ناگهان خبر دستگیری برادر او حسین فریدون از سوی قوه قضائیه اعلام می‌شود. آیا این بازداشت یک حکم مستدل قضایی است یا اهداف سیاسی پشت آن است؟

 
یسیاری بازداشت برادر روحانی و تشکیل پرونده یرای او؛ در این شرایط را برخورد جناح‌های درون رژیم برای تاثیرگذاری در کابینه دوم روحانی می‌دانند.

اکبر اعلمی: خراب شود باغی‌ که کلیدش چوب مو باشد!

با همه احترامی که برای شخصیت علمی و اخلاقی دکتر «محمدرضا عارف» قائلم و معتقدم که چنین شخصیت‌هایی در همان حیطه تخصصی خود بسیار تاثیرگذارند، اما بر این باورم که ایشان حتی فاقد سابقه، توان و شمّ سیاسی لازم برای اداره و رهبری یک گروه سیاسی بسیار کوچک است، تا چه رسد به‌اداره و رهبری ... اکبر اعلمی: خراب شود باغی‌ که کلیدش چوب مو باشد!

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

پاسخ روشن ولی فقیه و مرتجعان حاکم به خواست‌ها و حقوق مردم

حزب تودهٔ ایران، در دو دههٔ اخیر که موضوع “استحالهٔ” رژیم ولایت فقیه در حکم گزینه‌یی جدی موردبحثِ محفل‌های ملی- مذهبی و برخی نیروهای اپوزیسیون بوده است، همواره بر این اصل پای فشرده است که رژیم ولایت فقیهِ حاکم بر میهن ما، رژیمی استحاله‌نشدنی است که اساس و ماهیتش با حقوق مردم و هرگونه حاکمیت ... پاسخ روشن ولی فقیه و مرتجعان حاکم به خواست‌ها و حقوق مردم

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله

پاسخ محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه به‌حسن روحانی رئیس‌جمهور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی پنجشنبه در دیدار با فعالان اقتصادی گفته است:« ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت ... پاسخ محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه به‌حسن روحانی رئیس‌جمهور

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن

اکنون شواهد حکایت از این دارند که دولت ترامپ درصدد تحمیل شرایطی جدید و به‌وجود آوردن تغییرهایی مشخص در این چارچوب است. به‌ویژه کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن، ازجمله این تغییرها هستند. در این ارتباط، گفتهٔ اخیر تیلرسون مبنی بر “تغییر مسالمت‌آمیز رژیم” از دو ... کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن

ادامه

ایران, جهان, سیاسی, مقاله