درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

جناب نوبخت، بدهی تامین اجتماعی را بپردازید و با افزایش دستمزد کارگران مخالفت نکنید!

دولتی‌ها علاوه بر عدم پرداخت مطالبات تامین اجتماعی، در جلسات مزدی بارها با افزایش عادلانه مزد کارگران مخالفت کردند؛ حالا ادعا می‌کنند که در قانون هیچ اختیار و مسئولیتی ندارند!

 

به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، از اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری خبر داد.

 

در روزهای بعد، او در توئیتر در پاسخ به کارگران که از او پرسیده بودند چرا در برابر کارگران و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی احساس مسئولیت نمی‌کند؛ اینگونه نوشت: «خدا می‌داند احساس شرمندگی می‌کنم اما قانون در خصوص این عزیزان سازوکاری مشخص کرده که خارج از اختیار من است.»

 

علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار، در پاسخ به این اظهارات می‌گوید: آقای نوبخت، عضو هیات دولت و عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی است. در ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، میزان افزایش مستمری بازنشستگان به هیات وزیران سپرده شده و لذا تعیین میزان افزایش حقوقِ مستمری‌بگیران تامین اجتماعی با دولت است؛ هرچند دولت طبق عرف مرسوم، مطابق مصوبه شورای عالی کار عمل کرده و مستمری‌ها را بر این اساس افزایش می‌دهد.

 

به گفته او، آقای نوبخت خوب می‌داند که در ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی به صراحت آمده “مستمری ازکارافتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد” و به همین دلیل است که خودش را درگیر موضوع نمی‌کند.

 

خدایی در ادامه خطاب به نوبخت می‌گوید: لطفا بخشی از بدهی بیش از ۲۵۰ هزار میلیاردی دولت به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کنید؛ ضمناً با افزایش عادلانه دستمزد کارگران مخالفت نکنید!

 

خدایی تاکید می‌کند: دولتی‌ها علاوه بر عدم پرداخت مطالبات تامین اجتماعی، در جلسات مزدی بارها با افزایش عادلانه مزد کارگران مخالفت کردند؛ حالا ادعا می‌کنند که در قانون هیچ اختیار و مسئولیتی ندارند!

جای خالیِ «فاصله‌گذاری اجتماعی» در خطوط تولید/ به سلامتی کارگران نیز فکر کنید!

چرا جای دستورالعمل‌های الزام به «فاصله‌گذاری اجتماعی» در کارگاه‌ها خالیست؟ چرا شورای عالی حفاظت فنی و وزارت بهداشت، اقدام به صدور چنین دستورالعمل‌هایی نمی‌کنند؟! چه کسی تعهد می‌دهد وقتی بعد از تعطیلات نوروز کارگران به خطوط تولید بازگردند، بین آنها حداقل یک و نیم متر فاصله باشد تا مبتلا به کرونا نشوند؟!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش, محیط زیست