جزئیات رویترز از طرح عربی برای بازسازی غزه بدون کوچاندن مردم آن

رویترز گزارش کرد عربستان در حال رهبری تلاش‌های عربی برای دستیابی به طرحی درباره آینده نوار غزه است و ظاهرا در حال حاضر طرح مصر، قبل از نشست اتحادیه عرب که قرار است در ماه میلادی جاری برگزار شود،‌ به توافق نزدیک‌تر است.

به گزارش ایسنا،‌ این خبرگزاری گزارش کرد طرح مصر جایگزینی برای مقابله با طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خواهد بود که به دنبال کوچاندن ساکنان غزه، سوءاستفاده از آن در پروژه‌های ملکی و تبدیل این منطقه به چیزی است که «تفرجگاه خاورمیانه» نامیده شده است.

رویترز گزارش کرد ریاض،‌ پایتخت عربستان در ماه میلادی جاری، میزبان نشستی برای بررسی ایده‌های اولیه آن هم با مشارکت عربستان،‌ مصر، اردن و امارات خواهد بود.

این خبرگزاری گزارش کرد برای دستیابی به تصویری از تلاش‌های کشورهای عربی برای تدوین یک طرح جدید که قابل عرضه به ترامپ باشد و احتمالا برای جلب نظر رئیس جمهور آمریکا،‌ نامش را «طرح ترامپ» بگذارند، با ۱۵ منبع در عربستان، مصر، اردن و غیر آنها صحبت کرده است.

رویترز به نقل از یک منبع دولتی عربی در ادامه گزارش کرد حداقل چهار پیشنهاد درباره آینده غزه تدوین شده است اما ظاهرا در حال حاضر پیشنهاد مصر مبنای تلاش‌های عربی برای طرح جایگزینی برای ایده ترامپ است.

همچنین به گفته سه منبع امنیتی مصری، آخرین پیشنهاد ارائه شده توسط قاهره شامل تشکیل کمیته فلسطینی برای اداره نوار غزه بدون مشارکت حماس، همکاری بین‌المللی در بازسازی بدون جابجایی فلسطینی‌ها و حرکت به سمت راه حل دو دولتی است.

منابع مذکور گفتند این پیشنهاد شامل ایجاد یک منطقه حائل و یک مانع برای جلوگیری از حفر تونل در سراسر مرز غزه با مصر است. پس از برداشتن آوار، ۲۰ منطقه اسکان موقت ایجاد می‌شود. حدود ۵۰ شرکت مصری و خارجی دیگر برای انجام این کار تلاش خواهند کرد.

در مورد بودجه، منابع افزودند: این پیشنهاد شامل بودجه بین‌المللی و حوزه خلیج فارس می‌شود. در عین حال مقامات، تاسیس صندوقی را که ممکن است «صندوق بازسازی ترامپ» نامیده شود، رد نکردند.

اما همچنان حل مسائل دشوار درباره حکومت غزه و امنیت داخلی ضروری است. در این باره یک مقام عربی و منابع مصری مذکور گفتند وادار کردن حماس به کنار گذاشتن هر نقشی در غزه ضروری خواهد بود.

این منابع افزودند حماس قبلاً گفته بود که مایل است کنترل غزه را به کمیته ملی واگذار کند، اما خواهان نقشی در انتخاب اعضای آن است و استقرار هیچ نیروی زمینی را بدون رضایت خود نخواهد پذیرفت. این در حالی است که منابع مصری معتقدند طرح مذکور برای تغییر نظر ترامپ کافی است و می‌توان به حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین هم تحمیلش کرد.

در همین زمینه، یک منبع دولتی گفت نمایندگانی از عربستان، مصر، اردن،‌ امارات و فلسطین طرح مصر را پیش از نشست اتحادیه عرب در ۲۷ فوریه، در ریاض بررسی خواهند کرد.

همچنین یک مقام اردنی تأکید کرد نشست با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان تعیین کننده خواهد بود زیرا تلاش‌های جاری را برای دستیابی به یک طرح مناسب رهبری می‌کند.

کاخ سفید هنوز به این گزارش رویترز پاسخی نداده است.

«مارک روبیو» وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: در حال حاضر تنها یک طرح وجود دارد و آن طرح ترامپ است. این طرح خوشایند آنها نیست اما تنها طرح است. بنابراین، اگر طرح بهتری دارند، اکنون زمان مناسبی برای ارائه آن است.

«نشنال اینترست»: سیاست خارجی ترامپ در سواحل ژئوپلیتیک خاورمیانه به گل خواهد نشست

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با بیان اینکه طرح‌های «دونالد ترامپ» موجب درگیری وی با واقعیات خاورمیانه می‌شود، افزود که تجربه تاریخی نشان داده است وی شانسی برای موفقیت در اجرای سیاست خارجی خود نخواهد داشت. به گزارش روز شنبه ایرنا، «براندون ویچرت» کارشناس این مرکز تحقیقاتی در آمریکا با اشاره به این موضوع که رئیس ... «نشنال اینترست»: سیاست خارجی ترامپ در سواحل ژئوپلیتیک خاورمیانه به گل خواهد نشست

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, خاورمیانه, ژئوپلیتیک, فلسطین, مصر

ایران در چهل و ششمین سالگرد انقلاب بهمن، سرگردانی دیکتاتوری حاکم و اقتدارگرایی ترامپ

هفتهٔ گذشته شاهد دو پیام، یکی در سخنوری‌های دونالد ترامپ و دیگری از زبان علی خامنه‌ای، بودیم که نشان می‌دهد تحولات آیندهٔ کشور در مسیری مبهم و پُرخطر قرار گرفته است. این روند ممکن است به تنش و برخورد نظامی کشیده شود و فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر برای ملت ایران به بار آورد. در صورت ادامۀ چنین ... ایران در چهل و ششمین سالگرد انقلاب بهمن، سرگردانی دیکتاتوری حاکم و اقتدارگرایی ترامپ

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تحریم, تحلیل, جهان, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, فلسطین, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

عربستان از رئیس جمهور آمریکا خواستار محکومیت علنی پیشنهاد نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک این کشور شد

روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در گزارشی نوشت که منابع سیاسی و دیپلماتیک از خشم و نگرانی ولیعهد عربستان سعودی از پیشنهاد بنیامین نتانیاهو نخست اسراییل درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان خبر داده و معتقدند ریاض این پیشنهاد را مقدمه تجزیه این کشور می‌داند. به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، رای الیوم در این گزارش ... عربستان از رئیس جمهور آمریکا خواستار محکومیت علنی پیشنهاد نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک این کشور شد

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, صلح, فلسطین, مصر

تهدید مصر و اردن از سوی ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی با اشاره به طرح خود مبنی بر انتقال و اسکان فلسطینی‌های نوار غزه در مصر و اردن، این دو کشور را تهدید کرد که در صورت خودداری کردن از پذیرش این موضوع با اقدام‌های تنبیهی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل ... تهدید مصر و اردن از سوی ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اردن, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین, مصر