به گزارش خبرگزاری رویترز، متعاقب دیدار «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا با «فایز السراج» نخست وزیر دولت وحدت لیبی در روز جمعه، وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که دولت واشنگتن به توافقنامه سیاسی لیبی متعهد می ماند!
«هیثر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: «تلاش ها برای کنارگذاردن فرآیند سیاسی مورد نظر سازمان ملل یا تحمیل یک راه حل سیاسی برای تعارض لیبی صرفاً این کشور را بی ثبات می سازد و برای داعش و سایر گروه های تروریستی فرصت هایی برای تهدید آمریکا و متحدان آن بوجود می آورد».
آمریکا روز جمعه با اعلام مجدد حمایت خود از دولت لیبی، از تمامی طرف های درگیر در این کشور خواست تا برای سازماندهی و برگزاری انتخابات همکاری نمایند.
گفتنی است که «فایز السراج» نخست وزیر لیبی پس از دیدار از وزارت امور خارجه آمریکا و گفتگو با «رکس تیلرسون»، در کاخ سفید مورد استقبال «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفت.
در همین راستا، وزیر امور خارجه آمریکا وعده داد که واشنگتن از دولت سراج (دولت مستقر در طرابلس) که همچنان در تقلا برای اِعمال کنترل بر سرتاسر لیبی است، حمایت خواهد کرد.
توافق سران اروپا و آفریقا برای مقابله با قاچاق انسان در لیبی
بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر از مهاجران آفریقایی در ادوگاههای سراسر لیبی بازداشت و رها شدهاند و تعداد زیادی از آنها در شرایط سختی زندگی میکنند. هماکنون کشورهای اروپایی و آفریقایی به منظور یافتن راهحلی بلندمدت برای رفع این بحران در حال همکاری با یکدیگر هستند.
در تلاشی تازه برای مقابله با قاچاق انسان از این کشور آفریقای شمالی، سران اروپایی و آفریقایی در نشستی بر سر تخلیه فوری ۳۸۰۰ مهاجر سرگردان در لیبی به توافق رسیدند.
در همین رابطه رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا خطاب به خبرنگاران گفت: ما به همراه اتحادیه اروپا و سازمان ملل توافق کردهایم که یک گروه ضربت را به قصد بازگرداندن دستکم ۳۸۰۰ نفر از این مهاجران به کشورهای خود تشکیل دهیم.
او گفت که تقریبا ۷۰۰ هزار مهاجر آفریقایی در لیبی حضور دارند و بسیاری از آنها قربانی خشونت شدهاند و حتی به عنوان برده به فروش میرسند.
او همچنین تاکید کرد که طی یک ماموریت تجسس یک اردوگاه مهاجران در طرابلس کشف شد که هزاران نفر از ساکنین آن در شرایط غیرانسانی زندگی میکردند.
این مقام رسمی افزود: با این حال دولت لیبی اعلام کرده که مشکل به همین یک اردوگاه ختم نمیشود بلکه در مجموع ۴۲ اردوگاه وجود دارد. قطعا تعداد اردوگاهها بیشتر است و تخمین زده شده که بین ۴۰۰ الی ۷۰۰ هزار مهاجر آفریقایی در لیبی وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد که اتحادیه آفریقا با مشارکت اتحادیه اروپا و سازمان ملل قصد پیدا کردن راهحلی موثر برای مشکل مهاجرت دارد. در این اجلاس دو روزه در آبیجان، پایتخت اقتصادی ساحل عاج، بیش از ۸۰ کشور از اتحادیه آفریقا و اروپا حضور پیدا کردند.
این اجلاس در میان افشاگریهای اخیر مطبوعات و رسانهها درباره تجارت برده در لیبی شکل گرفت؛ خبری که مردم جهان را شوکه کرد و جامعه بینالمللی را بر آن داشت تا خواستار اقدام فوری و تحت فشار گذاشتن دولت لیبی برای افزایش تلاشهای خود به منظور مقابله با قاچاق انسان شود. لیبی یکی از کشورهای اصلی برای ترانزیت مهاجران است.
بر اساس آمار و ارقام منتشر شده از سوی سازمان ملل، ۹۰ درصد از مهاجران که از دریای مدیترانه به سمت اروپا میآیند از لیبی مهاجرت کردهاند.
مهر، ایسنا