نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

توافق اپوزیسیون با شورای نظامی سودان بر سر دوره گذار ۳ ساله

در ساعات اولیه امروز چهارشنبه، اعلام شد، ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر و شورای نظامی سودان به توافقی درباره راهکارها و مدت دوره انتقالی دست یافتند، همزمان جشنی در محل تحصن در مقابل مقر فرماندهی ارتش این کشور در خارطوم به همین مناسبت برگزار شد.

 

به گزارش شبکه خبری الجزیره، شورای نظامی سودان اعلام کرد، ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر توافق کرد دوره انتقالی سه سال ادامه داشته باشد.

 

این شورا عصر سه‌شنبه اعلام کرد، ظرف ۲۴ ساعت توافقنامه نهایی درباره دوره انتقالی را امضا خواهیم کرد.

 

یاسر العطا، عضو شورای یاد شده در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد: توافق شد دوره انتقالی سه سال باشد و شش ماه اول آن به اولویت امضای توافقنامه‌های صلح و توقف جنگ در سراسر کشور اختصاص یابد.

 

العطا با اشاره به تشکیل شورای حاکمیتی و کابینه افزود: ما به مردم‌ تعهد می‌دهیم توافقنامه کامل و درستی که خواسته‌های مردم را در کمتر از ۲۴ ساعت محقق کند، امضا می‌کنیم.

 

این عضو شورای نظامی سودان افزود: گروه‌های آزادی و تغییر ۶۷ درصد از کرسی‌های شورای قانونگذاری با ۳۰۰ عضو را به دست خواهند آورد و بقیه کرسی‌ها به دیگر احزاب می‌رسند.

 

عباس مدنی، یکی از رهبران فراکسیون‌های تغییر نیز در این کنفرانس گفت: شورای حاکمیتی با توافق شورای نظامی و گروه‌های آزادی و تغییر تشکیل شد.

 

دو طرف دوشنبه گذشته درباره ساختار حاکمیتی متشکل از شورای حاکمیتی، کابینه و شورای قانونگذاری توافق کردند که نسبت مشارکت چهره‌های نظامی و مدنی مشخص شود.

 

خبرگزاری آلمان به نقل از یک منبع در کمیته‌های مذاکره اعلام کرد، گروه‌های آزادی و تغییر و شورای نظامی روز سه‌شنبه در نشست‌های مستمری اختلاف‌نظرهای اصلی دو طرف درباره انتقال قدرت به غیرنظامیان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

 

این منبع افزود، دو طرف توافق کردند که مدت دوره انتقالی سه سال باشد و پس از آن به جای دوره دو ساله‌ای که شورای نظامی پیشنهاد کرد و دوره چهار ساله پیشنهادی گروه‌های آزادی و تغییر، انتخابات دموکراتیک برگزار شود.

 

منبع یاد شده ادامه داد: شورای نظامی پیشنهاد کرد علاوه بر ریاست شورای حاکمیتی، اکثریت این شورا نیز با آن باشد، گروه‌های آزادی و تغییر نیز تاکید دارند که اکثریت با غیرنظامیان بوده و ریاست شورا نیز مدنی باشد.

 

منبع مذکور در ادامه گفت: دو طرف تصمیم دارند ظرف چند ساعت آینده به توافقی دست یابند.

 

گروه‌های آزادی و تغییر پیشتر اعلام کردند اگر در نهایت تا روز چهارشنبه به توافقی با شورای نظامی نرسند، مذاکره با شورا را متوقف خواهند کرد.

 

توافق میان دو طرف تنها یک روز پس از کشته شدن پنج تظاهرکننده و یک افسر ارتش در محل تحصن در پی تیراندازی از سوی افراد ناشناس اعلام شد.

 

یاسر العطا گفت: شورای نظامی اعلام کرد کمیته مشترکی با ائتلاف مخالفان برای تحقیقات درباره تیراندازی علیه تحصن‌کنندگان تشکیل شد.

 

پس از اعلام این توافق جشن‌هایی در محل تحصن در مقابل فرماندهی ارتش در خارطوم برگزار شد.

 

همچنین دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد، این نیروهای واکنش سریع بودند که روز گذشته به سمت تحصن‌کنندگان در خارطوم تیراندازی کردند.

 

این سازمان در ادامه از رهبران سودان خواست به نیروهای امنیتی از جمله نیروهای واکنش سریع اجازه ندهند به تحصن‌کنندگان حمله کنند.

 

سفارت آمریکا در خارطوم نیز روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای شورای نظامی سودان را مسؤول حملات علیه معترضان دانست.

 

این سفارتخانه ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان این حمله، تاکید کرد: شورای نظامی و گروه‌های آزادی و تغییر نباید اجازه دهند که اتفاقات روز گذشته مانع از پیشروی آنها در مذاکرات برای تشکیل دولت انتقالی به ریاست غیرنظامیان شود.

 

جمعیت شاغلین سودان نیز شورای نظامی را مسؤول قتل تظاهرکنندگان دانست و خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یابی برای روشن شدن ابعاد مبهم این اتفاق شد.

 

این جمعیت تاکید کرد: گروه‌های آزادی و تغییر مسؤول بالا گرفتن تنش‌ها در محل تحصن نیستند بلکه این نیروهای واکنش سریع وابسته به شورای نظامی بودند که به سمت تظاهرکنندگان در خیابان النیل تیراندازی کردند.

 

همچنین این جمعیت با تاکید بر اینکه تظاهرکنندگان سلاح حمل نکرده و به سوی نیروهای ارتش تیراندازی نمی‌کنند، از شورای نظامی خواست نیروهایش را از محل تحصن خارج کند.

 

جمعیت شاغلین سودان در ادامه تاکید کرد: تنش‌ها ادامه دارند زیرا این تنها سلاح ماست.

 

علاوه بر این گروه‌های آزادی و تغییر نیز شورای نظامی را مسؤول اتفاقات روز سه‌شنبه دانست و اعلام کرد: افرادی با لباس نیروهای واکنش سریع به سوی شرکت‌کنندگان در محل تحصن تیراندازی کردند.

 

معترضان نیز گفتند، تعدادی از مخالفان انقلاب که با حاکمیت قبلی در ارتباط هستند، در تحصن روز گذشته تحریک به خشونت کردند.

 

در مقابل شورای نظامی افرادی خرابکار و ناراضی از توافقنامه انتقالی را متهم به ایجاد تنش کرد.

ایسنا

اتحادیه اروپا: افغانستان و آفریقا پایگاه‌های جدید داعش می‌شوند

هماهنگ‌کننده مقابله با تروریسم در اتحادیه اروپا گفت، پس از شکست خلافت فیزیکی تروریست‌های داعشی در عراق و سوریه، شبه‌نظامیانی که در این کشورها حضور داشتند اکنون به سمت افغانستان و شمال آفریقا حرکت می‌کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جنوب آسیا, جنوب شرق آسیا, جهان, خبر, سوریه, شمال افریقا, عراق, فرانسه

مردم الجزایر مصمم‌اند سرنوشت خود و کشورشان را به‌دست گیرند

اعلام استعفای عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس‌جمهور الجزایر پس از بیست سال حکومت در روز سه‌شنبه، ۱۳ فروردین‌ماه ۹۸ (۲ آوریل ۲۰۱۹) از سوی توده‌های معترض به رژیم حاکم با شادی توأم با احتیاط و نگرانی استقبال شد.

ادامه

الجزایر, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا