«قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آراء برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری تونس شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، قیس سعید، برای بار دوم رئیس جمهور منتخب تونس شد. کمیسیون ملی انتخابات تونس اعلام کرد «قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آرا برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور شده ... پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
یک مقام ارشد سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت گفت که وضعیت اخیر در این کشور، تلاشها برای یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره را پیچیده کرده است. استفانی کوری گفت: طی دو ماه گذشته، وضعیت لیبی به سرعت از نظر ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی بدتر شده است. اقدامات یکجانبه بازیگران سیاسی، ... سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
تحلیلگران عرب با اشاره به استقرار ۳۵ پایگاه آمریکا در منطقه و حمایت همه جانبه آنها از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه تاکید کرد که باید این پایگاهها به شکل مسالمت آمیز یا مسلحانه برچیده شوند و اگر ملت های منطقه اراده کنند، این کار شدنی است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود القیعی» ... تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه نیروهای دریایی این کشور و مصر به اجرای رزمایش مشترکی در دریای مدیترانه خواهند پرداخت. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد ۲ رزمناو متعلق به ناوگان پاسیفیک نیروی دریایی روسیه در رزمایش مشترک دریایی با نیروی دریایی مصر در دریای مدیترانه شرکت خواهند کرد. در ... مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
براساس نتایج منتشر شده از شاخص ادراک دموکراسی (DPI)، جایگاه آمریکا بهویژه بهدلیل حمایت بیدریغ از جنگ اسرائیل در غزه روبه افول است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه پولیتیکو، آمارهای جدید نشان میدهد که اقبال عمومی در سطح جهان نسبت به آمریکا رو به کاهش است و این امر به ویژه در پی ... براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
توافق اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل با ایجاد ارتش متحد لیبی و مخالفت با دخالت خارجی
اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل در پایان نشست سه جانبه خود در قاهره برای بررسی بحران لیبی، درباره لزوم وجود ارتشی واحد و حرفهای در لیبی تحت یک فرماندهی مشترک توافق کردند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، نشست سه جانبه اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل در قاهره که به ریاست احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب و با حضور جاکایا کیکو یتی، نماینده عالی اتحادیه افریقا و مارتین کوبلر، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیات بینالمللی حامی لیبی برگزار شد هدفش بررسی وضعیت لیبی راههای تقویت همکاری سه سازمان جهت پیشبرد روند سیاسی وکمک به این کشور در انتقال دموکراسی بود.
در بیانیه مشترک این سه نهاد بر لزوم وجود یک نیروی نظامی و امنیتی واحد و حرفهای در لیبی تحت یک فرماندهی مشترک مانند آنچه در توافقنامه سیاسی این کشور آمده تاکید شده است.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین به پایبندی خود به حق حاکمیت و استقلال لیبی و حفظ وحدت ارضی آن، تشویق به حل مسالمت آمیز بحران در این کشور توسط یک رهبری که بتواند روند انتقال دموکراسی در این کشور را تکمیل کند و مخالفت با هرگونه دخالت نظامی بیگانه در این کشور تاکید کردند.
در بیانیه پایانی این نشست آمده که در مواجهه با چالشهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی موجود در لیبی به یک نظارت بینالمللی و منطقهای هماهنگ و مکمل جهت کمک به لیبی نیاز است.
شرکتکنندگان همچنین از تصمیم اتحادیه عرب برای تقویت نقشش در حمایت از روند سیاسی در لیبی با تعیین نماینده ویژه دبیرکل اتحادیه برای این کشور استقبال کردند.
شرکت کنندگان در این نشست در ادامه با تشکیل یک کمیته متشکل از اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل جهت تقویت همکاریها و هماهنگیها میان سه نهاد در راستای حمایت و تشویق آشتی ملی در لیبی پیشبرد گفتوگوی سیاسی و تسهیل روند اجرای توافقنامه ضخیرات موافقت کردند.
این طرفها در پایان خشونتهای اخیر در شهر طرابلس و تلاش برای به کنترل درآوردن مقرهای دولتی در این شهر را محکوم و تاکید کردند که این اقدامات غیرقابل قبول مانع از روند سیاسی و انتقال دموکراسی در این کشور میشود.
این سه نهاد همچنین با استمرار هماهنگیهای فعال و سازنده میان خود از طریق تشکیل نشستهای سه جانبه دورهای در آینده توافق کردند.
مارتین کوبلر، فرستاده سازمان مللل به لیبی نیز در کنفرانس مطبوعاتی که پس از این نشست برگزار شد، از وجود ۲۰ میلیون قبضه سلاح در لیبی که در دست گروههای شبه نظامی هستند، خبر داد وگفت: این اسلحهها از آسمان لیبی فرود نیامدهاند بلکه دیگر طرفهای حامی این گروههای تروریستی آنها را وارد لیبی کردهاند.
فرستاده سازمان ملل به لیبی در ادامه بر موضع گیری سازمان ملل بر لزوم رهایی از این سلاحها تاکید کرد و گفت: تصمیم ممنوعیت واردات اسلحه به لیبی در راستای پایان یافتن درگیریها در این کشور اتخاذ شد.
کوبلر در ادامه حمایت خود را از شورای ریاستی، ارتش ملی و توافقنامه “صخیرات” که شامل همه طرفهای لیبیایی است و با نظارت سازمان ملل در مراکش به امضا رسید اعلام کرد و گفت: جایگزین دیگری برای این توافقنامه وجود ندارد و هیچ کسی هم نمیتواند به رویاهای مردم لیبی تحقق بخشد.
کوبلر تاکید کرد: مقامات اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل که امروز اینجا جمع شدهاند، از خارج مردم لیبی را حمایت میکنند زیرا این مردم لیبی هستند که سرنوشت خود را تعیین میکنند و ما تنها از حل سیاسی این بحران وایجاد ثبات در این کشور حمایت میکنیم.
این مسئول سازمان ملل با اشاره به اینکه لیبی کشوری ثروتمند است و نمیتواند به این شکل چند تکه باشد، بر حمایت جدی خود از شورای ریاستی و شورای قانونگذاری لیبی حمایت کرده و ابراز امیدواری کرد که این حمایت به ایجاد آرامش و صلح در لیبی بیانجامد چرا که خطرات موجود در لیبی در حال گسترش در خارج از این کشور است.