بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
تنها ۵ نفر از کارگرانِ متروپل بیمه بودند/ مجلس هنوز برای بیمهی کارگرانِ ساختمانی بهانه میتراشد!
رییس هیأت مدیره انجمن کارگران ساختمانی آبادان میگوید: در آن زمان که برای بازرسی اشتغال به کار میرفتم خیلی از کارگرها برای پیگیریِ بیمهی خود راهنمایی میخواستند که ما آنها را به گرفتنِ کارت مهارت تشویق میکردیم اما حتی خیلیهایشان با وجودِ گرفتنِ کارت مهارت سالها در نوبت بیمه بودند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۵۰درصد از حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است. این درحالیست که بسیاری از کارگران ساختمانی، مثل کارگرانِ ساختمانِ متروپل و مثلِ آن دو کارگرِ جوانی که در ارومیه هنگامِ کار و بر اثرِ وزش باد جانشان را از دست دادند، از ابتداییترین حقوق یک کارگر بیبهرهاند. آنها بیمهی خدمات اجتماعی ندارند. به گفتهی علی قیاسی (رئیس هیئت مدیره کانون کارگران ساختمانی کشور) «سازمان تامین اجتماعی به دلیلِ کمبودِ منابع مالی حدود ۱۹ ماه است که حتی یک نفر از کارگران ساختمانی را بیمه نکرده است.»
کارگرانی که بر اثر حادثهی کار، زمینگیر میشوند و خانوادههایی که سرپرستِ خود را از دست میدهند، به دلیلِ بیبهره بودنِ از بیمهی خدماتِ اجتماعی، مستمری نیز دریافت نخواهند کرد و حادثه برای آنها آغازِ یک پایان خواهد بود؛ پایانِ یک زندگیِ حداقلیِ کارگری و غلتیدن به دامانِ فقر و به معنایِ واقعیِ کلمه، بیچارگی…
از ۱۷ کارگر تنها ۵ نفر بیمه بودند
بعد از گذشتِ بیش از بیست روز از حادثهی تلخِ متروپل به سراغ سیدامید هاشمی (رییس هیأت مدیره انجمن کارگران ساختمانی آبادان) رفتیم تا از او در مورد کارگرانی که در حادثهی متروپل جان خود را از دست دادند، بپرسیم. هاشمی در ابتدا از تعداد کارگرانِ حادثه دیدهی متروپل میگوید: اگرچه آمار دقیقی در دست نداریم، اما طبق آماری که به دست ما رسیده است، ۷ نفر از خرمشهر و ۱۰ نفر از آبادان دچار حادثه شدند. از این تعداد ۶نفر فوتی از جزیره مینو و یک کارگر هم هر دو پا و چشمانش را از دست داده است. در آبادان نیز ۱۰ کارگر جانشان را از دست دادند.
از این تعداد چند نفر بیمه بودند؟ هاشمی میگوید: از این تعداد تنها یک نفراز کارگرانِ خوزستان و ۴ نفر از کارگرانِ آبادان بیمه تامین اجتماعی بودند و باقی نیز حدود سه سال در نوبت بیمه بودند که متاسفانه بدون اینکه بیمه شوند، جان خود را از دست دادند.
رییس هیأت مدیره انجمن کارگران ساختمانی آبادان از دورانِ بازرسیاش از ساختمانِ متروپل و مهمترین دغدغهی کارگرانِ در آن زمان میگوید: در آن زمان که برای بازرسی اشتغال به کار میرفتم خیلی از کارگرها برای پیگیریِ بیمهی خود راهنمایی میخواستند که ما آنها را به گرفتنِ کارت مهارت تشویق میکردیم اما حتی خیلیهایشان با وجودِ گرفتنِ کارت مهارت سالها در نوبت بیمه بودند.
هاشمی میگوید: کارگران ساختمانی همیشه دیوارشان کوتاه است. آنها بیشترین حوادث کار را دارند اما از حداقلیترین حقوق خود بیبهرهاند.
چرا کارگران ساختمانی بیمه نیستند؟
قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در سال ۸۶ در مجلس تصویب شد اما به دلیلِ بار مالی و اعتراض به موضوع ماده ۵ این قانون، اجرای آن بعد از مدتی کوتاه متوقف شد. در سال ۱۳۹۳ رئیس جمهور وقت قانون اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی را به وزارت کار ابلاغ کرد که بر اساس آن سازمان تامین اجتماعی مکلف شد با دریافت ۷ درصد از کارگر به عنوان سهم بیمه شده و ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه کارگران ساختمانی اقدام کند. اما حتی این قانون نیز از استحکام لازم برخوردار نبود. در طول این سالها سازمان تامین اجتماعی به بهانههای مختلف و با این دلیل که توان پرداخت بیمه کارگران ساختمانی را ندارد و منابعِ تعیین شده برای بیمهی این کارگران کافی نیست، اقدام به قطع بیمه بسیاری از کارگران ساختمانی کرده است.
موضوع بیمهی کارگران ساختمانی اما چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت. وقتی حدود ۵۰ درصد از حوادث کار متعلق به کارگران ساختمانی است، هیچ بهانهای برای مقاومت در برابر اجرای چنین قانونی پذیرفتنی نیست. به همبن دلیل اواخر سال ۹۹ موضوع اصلاح منابع درآمدی ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی مجددا مورد بحث قرار گرفت تا اینکه اوایل خرداد ۱۴۰۰این طرح به صحن علنی مجلس رفت اما به دلیلِ مخالفتِ برخی از نمایندگان به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
قرار بود این طرح بعد از مدتی کوتاه برای رأیگیری به صحن علنی مجلس برگردد اما «این مدتِ کوتاه» حدود یک سال به طول انجامید. اصلاحیه موردنظر بالاخره فرودین ماه امسال به صحن علنیِ مجلس بازگشت اما برای بار دوم به کمیسیون اجتماعیِ مجلس ارجاع داده شد و تا به امروز هنوز نتیجهای حاصل نشده است.
رییس هیأت مدیره انجمن کارگران ساختمانی آبادان در مورد این طرح و طولانی شدنِ روند بررسیِ آن در مجلس میگوید: مجلس در حق کارگرانِ ساختمانی ظلم میکند. کسانی که خود را نماینده کارگران میدانند چرا با تصویب اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی مخالفت میکنند؟ چرا آن را به جریان نمیاندازند؟
هاشمی میگوید: مدتهاست به این بهانه که بیمهی کارگران ساختمانی باعثِ افزایش هزینهی مسکن میشود با این طرح مخالفت میکنند. اما آیا نمایندگانِ مخالف، درجریانِ قیمتِ کنونی ملک هستند؟ مجلس تا کی قرار است برای بیمهی کارگرانِ ساختمانی بهانه بتراشد؟
تصویب اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بیش از یک سال است که در مجلس به بهانههای مختلف به تعویق میافتد. در همین مدتِ یکساله کارگرانِ ساختمانیِ بسیاری بدون آنکه بیمه داشته باشند جانشان را از دست دادهاند؛ کارگرانی مثلِ کارگران ساختمانیِ متروپل و مثلِ آن دو کارگرِ جوانی که در ارومیه هنگامِ کار و در اثرِ وزش باد سقوط کردند…
گزارش: زهرا معرفت
اتحادیههای کارگری فرانسه درخواست مکرون برای جلسه ناهار را رد کردند
کنفدراسیون سراسری کارگران فرانسه (س.ژ.ت) از حضور در برنامه ناهار کاری رئیس جمهور که به دعوت تشکلهای کارگری پرداخته بود، به دلیل ظن تبلیغاتی بودن آن شرکت نمیکند.
استثمار کودکِان کار در رژیم ولایی پابرجاست/ چرا شهرداران بابت بهرهکشی پیمانکاران از کودکان استیضاح نشدند؟!
رییس اندیشکده بین المللی کرامت انسانی و نایب رئیس انجمن علمی حقوق کودک ایران به کار بردن برخی واژگان و اصطلاحات در مورد کودکان از جمله “کودکان زباله گرد” را مغایر با شان و کرامت انسانی کودک و مایه تاسف و تاثر عنوان کرد.
چرا با حضور پیمانکاران مخالفیم؟ از اضافه کار اجباریِ بدونِ مزد تا قراردادهای یک ماهه
پرسنل پیمانکاری متروی تهران میگویند: کارمان زیاد است، مجبور به اضافه کاری هستیم، تعطیلکاری و نوبت کاری و پایه سنوات نمیگیریم، پول اضافهکاری به ما نمیدهند، قراردادهایمان یک ماهه است و…
اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در کره جنوبی
اتحادیه حمل و نقل کالا وابسته به کنفدراسیون اتحادیههای کارگری کره جنوبی از برگزاری اعتصابی سراسری در این کشور خبر داد.