کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاه‌مدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنه‌ای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریه‌پردازی‌های طیف وسیع تحلیلگران دل‌بسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

ادامه

آزادی, آسیای میانه, آمریکا, اروپا, استبداد, اقتصاد سیاسی, اقتصادی, ایران, تحریم, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فاشیسم, نئولیبرالیسم

تمرین‌‌های نظامی روسیه در آسیای مرکزی همزمان با خروج آمریکا از افغانستان

همزمان با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان ، روسیه تمرین‌های نظامی با کشورهای آسیای میانه و چین را شروع و برنامه ریزی کرده و کارشناسان می‌گویند نگرانی اصلی روسیه جلوگیری از تقویت داعش است.

 

به گزارش ایرنا به نقل از “وب سایت جهانی سوسیالیست” ، در بحبوحه خروج نیروهای آمریکا از افغانستان که قرار است تا پایان ماه اوت تکمیل شود و همچنین همزمان با تصرف بخش‌هایی زیادی از افغانستان توسط طالبان ، روسیه روز جمعه ۳۰ ژوئیه تمرین‌های نظامی را با ترکمنستان شروع کرد که قرار است تا ۱۰ اوت ادامه یابد.

 

روسیه همچنین روز اول اوت تمرین‌های نظامی ۱۰ روزه ای را همراه با نیروهای مسلح تاجیکستان و ازبکستان شروع کرد که در منطقه ای در مرز تاجیکستان با افغانستان انجام می شود. تاجیکستان و افغانستان مرزی به طول ۸۰۰ مایل (یک هزار و ۳۰۳ کیلومتر ) دارند که طالبان آن را تصرف کرده است.

 

این کشور فقیر میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است. سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه این هفته درباره تقویت داعش در افغانستان هشدار داد. او گفت که روسیه در حال تقویت ظرفیت‌های نظامی پایگاه خود در تاجیکستان و تشدید آموزش نیروهای تاجیک است.

 

روز ۲۲ ژوئیه ، تاجیکستان بزرگترین تمرین آمادگی نظامی خود را از زمان فروپاشی شوروی تا کنون با شرکت حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی و ۱۳۰ هزار نیروی ذخیره و یک هزار خودروی زرهی برگزار کرد.

 

روسیه در روزهای ۹ تا ۱۴ اوت همچنین اولین تمرین نظامی با کشور چین از زمان شروع پاندمی کرونا برگزار خواهد کرد. . بر اساس بیانیه مشترک مسکو و پکن که روز پنجشنبه منتشر شد، هدف از این تمرین تحکیم و توسعه مشارکت جامع راهبردی چین – روسیه و تعمیق همکاری عملی و دوستی سنتی بین ارتش‌های دو کشور و اثبات بیشتر عزم دو طرف برای مبارزه با نیروهای تروریستی است.

 

این تمرینات نظامی در منطقه خودمختار نینگشیا هویی در شمال چین با شرکت ۱۰ هزار نیرو با استفاده از هواپیما و تجهیزات زرهی برگزار خواهد شد. ارتشهای دو کشور یک مرکز فرماندهی مشترک برای نظارت بر این تمرینات ایجاد خواهند کرد.

 

در حالی که مذاکرات بین طالبان و دولت رسمی افغانستان متوقف شده و مقدمات تمرینات نظامی در تدارک بود ، مسکو و پکن در ماه ژوئیه میزبان هیات‌هایی از طالبان بودند.

 

روز چهارشنبه پکن از یک هیات طالبان به ریاست ملا برادر معاون طالبان استقبال کرد که عالی رتبه ترین سفر طالبان به چین تا این زمان بود. چین اعلام کرد که طالبان نقش مهمی در آشتی و بازسازی افغانستان ایفا خواهد کرد. چین بطور خاص از تقویت احتمالی سازمان‌های جدایی طلب اویغور در سین کیانگ نگران است که روابط دیرینه ای با طالبان دارند. جنگ در افغانستان فرصتی برای آموزش و تسلیح سازمان‌های تروریستی و جدایی طلب اویغور بود که تا امروز روابط نزدیکی با امپریالیسم آمریکا دارند.

 

تا الان طالبان بخش زیادی از استان افغانستان هم مرز با سین کیانگ چین را تصرف کرده است. طالبان در عین حال در بیانیه هایی از سرمایه گذاری های چین استقبال کرده و اطمینان داده است که در امور داخلی چین دخالت نخواهد کرد.

 

پیشتر در ماه ژوئیه هیات‌های طالبان از عشق آباد پایتخت ترکمنستان  و نیز مسکو دیدن کردند. سفر هیات طالبان به مسکو در روزهای ۷ و ۸ ژوئیه در حقیقت سومین سفر از این نوع در سال جاری بود. هر چند طالبان در روسیه به عنوان یک سازمان تروریستی از سال ۲۰۰۳ ممنوع بوده است اما دولت روسیه از چندین سال پیش در تماس با طالبان بوده است.

 

طالبان تاکید کرده که روابط بسیار خوبی با مسکو دارد و اجازه حمله از خاک افغانستان به روسیه را نخواهد داد. طالبان همچنین اطمینان داده است که مرز افغان – تاجیک را نقض نخواهد کرد.

 

ولادیمیر ژاباروف عضو شورای فدرال و حزب حاکم روسیه متحد در گفتگو با “گازتا” تاکید کرد: ما با هر دولت قانونی در افغانستان همکاری خواهیم کرد. اگر طالبان به دولت قانونی تبدیل شود البته با آنها روابط خواهیم داشت.

 

آندری کازانتسف از مدرسه عالی اقتصاد روسیه نیز به گازتا گفت که نگرانی اصلی روسیه جلوگیری از تحکیم مواضع داعش در افغانستان است.

 

اندیشکده های سیاست خارجی روسیه در ماه‌های اخیر بطور فزاینده ای بر تحلیل تاثیر خروج نیروهای آمریکا بر آسیای مرکزی و نیز تحلیل راهبرد سیاست خارجی روسیه متمرکز بوده‌اند.

 

فئودور لوکیانوف از کارشناسان نزدیک به دولت مسکو بتازگی در مقاله ای نوشت که خروج (نیروهای آمریکا) مشخص کننده “پایان یک دوران در سیاست آمریکا و جهان” است. او افزود: اکنون برای واشنگتن مهم نیست که در افغانستان و عراق چه روی خواهد داد . انتخاب بایدن روشن است و آن مخالفت با چین از طریق متحد ساختن “جهان آزاد” علیه آن کشور است.

 

“تیموفی بورداچف” نیز تاکید کرد که کرملین باید با مساله خروج نیروها از منظر تبعات آن برای منطقه و سیاست جهانی برخورد نماید. وی تاکید کرد که روسیه از لحاظ تهدیدات امنیتی باید با کشورهای آسیای میانه همکاری نزدیکی داشته باشد . این کارشناس روس خاطرنشان کرد که واقعیت جدید در کابل یک تهدید نیست بلکه فرصتی برای تتظیم چهارچوبهای موجود روابط با شریکان است.

 

وی خاطرنشان کرد که مساله مهمتر این است که این شرایط جدید چه تاثیری بر موضع روسیه در روابط با چین ، هند ، ترکیه ، ایران و حتی آمریکا و اروپا خواهد داشت و در این زمینه توجه خاصی باید به مداخله احتمالی ترکیه در افغانستان بشود.

کرزای: آمریکا وقتی خانه‌های افغان‌ها را به اسم مبارزه با تروریسم بمباران کرد، شکست خورد

رئیس جمهوری سابق افغانستان گفت، آمریکا وقتی تصمیم گرفت از افغانستان خارج شود، جنگ را نباخت بلکه چندین سال قبل وقتی خانه‌های افغان‌ها را به اسم مبارزه با تروریسم بمباران کرد، شکست خورد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, هندوستان

۴۵ ماه حبس به سبب افشای کشتار افغان‌ها توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا

دادگاه محلی آمریکا روز ۲۷ ژوییه/ ۵ امرداد اعلام کرد که دانیل هیل تحلیلگر اطلاعاتی پیشین نیروی هوایی آمریکا که اطلاعات محرمانه در مورد هواپیماهای نظامی بدون سرنشین را در اختیار رسانه ها قرار داد، به جرم نقض قانون جاسوسی به ۴۵ ماه زندان محکوم شد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر

آماده‌باش سربازهای چینی!

جهان، در حال تغییر است و چین صرفا با تکیه بر راهبرد سنتی برد-برد و عدم حضور موثرِ نظامی در اقصی نقاط جهان، قادر نیست از موقعیت و منافع خود به خوبی حراست کند. همین مساله، احتمال تشدید کنش ورزی نظامیِ چین در بخش‌های مختلف جهان را بیش از پیش تقویت می‌کند

ادامه

اذربایجان, اسیای مرکزی, افریقا, افغانستان, اقتصادی, امریکا, پاکستان, ترکیه, تروریسم, جهان, جیبوتی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, مالی, مقاله, ناتو

چین از حضور تروریست‌های خارجی در کنار طالبان ابراز نگرانی کرده است

وزارت خارجه افغانستان روز چهارشنبه با صدور اطلاعیه ای در خصوص سفر یک هیات از گروه طالبان به چین اعلام کرد که چین دولت این کشور را از سفر این هیأت مطلع ساخته بود و در این سفر از حضور تروریست های خارجی در کنار این گروه ابراز نگرانی کرده است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, قطر