برای صلح با اوکراین باید روند «نازی‌زدایی» و غیرنظامی‌سازی اوکراین اتفاق بیفتد

وزیر امور خارجه روسیه در توضیح درباره شرایط مد نظر کشورش برای توافق صلح با اوکراین گفت که برای چنین توافقی باید روند «نازی‌زدایی» و غیرنظامی‌سازی اوکراین اتفاق بیفتد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با یک روزنامه مجارستانی خاطرنشان کرد روسیه تاکید دارد که معاهده صلحش با اوکراین باید ... برای صلح با اوکراین باید روند «نازی‌زدایی» و غیرنظامی‌سازی اوکراین اتفاق بیفتد

ادامه

آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, استقلال, اوکراین, بلاروس, بلژیک, بلغارستان, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, لهستان, مجارستان, ناتو, نازیسم, یونان

حذف بیمه میلیون‌ها آمریکایی با امضای ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با امضای لایحه موسوم به «قانون یک لایحه بزرگ زیبا» موجب کاهش بودجه برنامه‌های بیمه سلامت دولتی شد و میلیون‌ها آمریکایی را در معرض خطر از دست دادن پوشش بیمه‌ای قرار داد. به گزارش روز شنبه ایرنا، رئیس دولت آمریکا روز گذشته (جمعه) در زمین چمن جنوبی کاخ سفید، لایحه ... حذف بیمه میلیون‌ها آمریکایی با امضای ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, جهان, خبر, دارو و درمان, کودکان, مهاجران

ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ تاکید کرد که مناقشه‌های خاورمیانه از جمله ایران باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهوری روسیه پنجشنبه پس از این تماس تلفنی، به خبرنگاران گفت: اهمیت حل همه ... پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, اوکراین, ایران, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

تمجید بیل گیتس از تجربیات چین در شیوه مقابله با ویروس کرونا

بیل گیتس مؤسس مایکروسافت معتقد است تجربیات چین تغییراتی مهم و اساسی در شیوه مقابله جهان با ویروس کرونا ایجاد کرد.

 

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، بیل گیتس، مؤسس مایکروسافت و یکی از بنیانگذاران بنیاد گیتس با بایی یین‌سونگ مجری معروف شبکه خبری سی سی تی وی چین گفتگو کرد و به پرسش‌های او درباره دستاوردهای چین در مقابله با کرونا و نظریه توطئه مطرح شده از سوی بعضی از غربی‎ها پاسخ داد.

 

گیتس با اشاره به رفع قرنطینه شهر ووهان چین گفت: در حال حاضر تعداد مبتلایان قطعی چین و به ویژه شهر ووهان در مجموع بسیار پائین است که یک خبر بسیار خوب به شمار می‎رود. من بر این باورم که همه در زمان اجرای قرنطینه‎ای با این شدت مشکلات فراوانی را تجربه کرده‌اند و به آنان برای این پیروزی تبریک می‎گویم. قرنطینه ووهان با نتایج خوبی همراه بوده است و باعث شد که موارد مثل کار و تحصیل متوقف نشود.

 

مؤسس مایکروسافت اقدامات چین در مقابله با کرونا را مثبت ارزیابی کرد و خاطر نشان ساخت: دولت چین از دهه سوم ژانویه با تمام نیرو شروع به کار کرد و با جدیت اقداماتی مانند رعایت فاصله اجتماعی و قرنطینه را اجرا کرد. مایه خوشوقتی است که شاهد ثمربخش بودن این اقدامات هستیم. چین اولین کشوری است که با شیوع کرونا دست و پنجه نرم کرد و با توجه به آنکه در آن زمان آشنایی مردم با این بیماری خیلی کم بود چین دچار یک چالش بسیار بزرگ شده بود اما در حال حاضر چین علاوه بر کمک به سایر کشورها برای مقابله با کرونا، فعالیت‎ها خود را از سر گرفته و توانسته نیازهای کلیدی جهان را تأمین کند که این اقدامات در مقابله جهانی با ویروس کرونا تأثیر بسیار زیادی داشته است.

 

وی افزود، حداقل نتیجه تجارب چین در مبارزه با کرونا، ایجاد یک الگوی پیشگیری و مهار برای کشورهایی بود که از لحاظ ثروت در سطح چین و یا بالاتر از این کشور هستند. البته همه کشورها برنامه‎های خود را دارند نمی‎توانند صد درصد از الگوی چین پیروی کند؛ برای مثال در کشوری مثل آمریکا و شهرهایی مثل نیویورک تعداد زیادی مسافر از سراسر جهان حضور دارند که باعث می‎شود موارد ورودی خیلی زیاد شوند. به علل گوناگون ، نیویورک نمی‌توانست زودتر برای پیشگیری از شیوع کرونا اقدام کند اما در حال حاضر سرعت‎ عمل در این شهر پیوسته در حال افزایش است و اگر بخواهیم در آینده نیز شاهد تدوام همین روند تأثیرگذاری باشیم مردم باید اصل حفظ فاصله اجتماعی را رعایت کنند. افزایش موارد قطعی ابتلا به کرونا در بسیاری از مناطق آمریکا نشان می‎دهد که رعایت نکردن فاصطه اجتماعی یکی از علل مهم ناکارآمدی بودن روش‎های مبارزه با کرونا در آن مناطق بوده است.

 

بیل گیتس در اشاره به متهم کردن و تبعیض قائل شدن نسبت به هر کشوری بر اهمیت همکاری جهانی تاکید کرد و گفت، عدم همکاری نه تنها در مقابله با شیوع جدی بیماری‌های همه گیر در آینده تاثیر می گذارد بلکه در مقابله با مسائلی مانند تغییرات اقلیمی نیز ایجاد مشکل خواهد کرد.

 

چندی پیش برخی از کاربران آمریکایی مدعی شدند که این ویروس در پی تحقیقات بنیاد گیتس روی یک واکسن در جهان منتشر شده است. بیل گیتس گفت که این حرف واقعا مسخره است، آن هم در شرایطی که در سراسر جهان همه با تمام توان در حال تلاش برای مقابله با شیوع کرونا در کشور خود هستند.

 

وی گفت تا به حال بنیاد گیتس بیش از ۱ میلیارد دلار را صرف تحقیقات مربوط به به مقابله با بیماری‌های همه گیر اختصاص داده و برای حل مشکل بیماری‎های واگیردار تلاش بسیاری کرده است اما وضعیت کنونی چنان دیوانه‎وار شده که هر روز شاهد انتشار اخبار جعلی و شایعات باورنکردنی هستیم. با این حال با وجود همه این اتهامات، در مجموع رویکرد انسان‎ها مثبت بوده است.

 

بیل گیتس گفت شیوع ویروس کرونا نشان داد که همه افراد جامعه انسانی از هر کشور و یا نژادی به یکدیگر نیازمندند و برای مهار شیوع این بیماری در جهان، بشر باید تمام توان خود را برای تولید مؤثرترین واکسن و بهترین دارو به کار گیرد. نمی‎توان تنها از یک کشور خاص انتظار داشت که این کار را انجام دهد بلکه همه کشورها و به خصوص کشورهایی که در تحقیقات و تولید واکسن دانش و تجربه کافی دارند موظف به تلاش هستند و ما نیز باید به آنها کمک کنیم. باید سعی کنیم قیمت واکسن تا حد ممکن پایین باشد و بودجه‎ای را تأمین شود که همه در سراسر جهان بتوانند واکسینه شوند.

 

وی با تأکید بر تاثیرات شیوع ویروس کرونا در کشورهای فقیر گفت: ما باید به جای آنکه تنها به فکر خودمان باشیم، به پیشبرد برابری و حمایت متقابل همه انسان‎ها از یکدیگر بیاندیشیم. به نظر من، چین می‎تواند نقشی فعال‎تر در آینده شکل‎گیری همکاری‎های بین‎المللی برای مقابله با کرونا ایفا کند. چین سال‌ها در حال تقویت همکاری خود با سایر کشورهای جهان بوده است و اکنون رابطه‎ای بسیار خوب و محکم با بسیاری از مناطق و کشورهای جهان دارد؛ باید به این موضوع توجه داشته باشیم که پیشنهاد کمربند و جاده شامل برنامه‎های همکاری پزشکی و بهداشتی نیز هست.

 

گیتس در پایان گفت از طریق بنیاد گیتس، چین و سایر کشورها می‎توانند همکاری‎های بیشتری را برای مقابله شیوع ویروس کرونا در جهان شکل دهند.

ماکرون از سازمان بهداشت جهانی در مقابل انتقادات ترامپ حمایت کرد

رئیس جمهوری فرانسه یک روز پس از آنکه همتای آمریکایی‌اش از سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرد، حمایت کامل خود از این سازمان بین‌المللی را در تماسی تلفنی با رئیس این سازمان ابراز کرد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, فرانسه