رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
تلاش چین برای تقویت حضور امنیتی در اقیانوسیه
یک خبرگزاری انگلیسی مدعی است به سندی دست یافته که نشان میدهد چین بهدنبال امضای قرارداد امنیتی با کشورهای حوزه اقیانوسیه است. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین قصد دارد در نشستی که هفته آینده در «فیجی» برگزار خواهد شد، از این سند رونمایی کند
به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی اختصاصی مدعی شد به سندی دست پیدا کرده که نشان میدهد دولت چین بهدنبال گسترش همکاری با جزایر حوزه اقیانوسیه و تشدید رقابت با غرب در این منطقه است.
رویترز مینویسد، پکن به دنبال امضای قراردادی با کشور-جزیرههای این منطقه در حوزه اقدامات پلیسی (اجرای نظم و قانون) و همکاری در زمینه تبادل داده و مسائل امنیتی است.
در این گزارش آمده است، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین قصد دارد در نشستی که هفته آینده در «فیجی» برگزار خواهد شد، از این سند رونمایی کند. این مقام چینی از فردا (پنجشنبه) سفر هشت روزهای را به جزایر این ناحیه خواهد داشت.
وزیر امور خارجه چین در اولین مقصد این سفر، وارد جزایر سلیمان خواهد شد که اخیراً با وجود اعتراض و جوسازیهای استرالیا، آمریکا و ژاپن، قراردادی امنیتی را با پکن امضا کرده است.
پکن با رد ادعاهای آمریکا میگوید قرارداد با جزایر سلیمان بر روی اقدامات پلیسی متمرکز بوده و اظهار نظرهای غربیها مداخله در تصمیمگیریهای داخلی در این کشور محسوب میشود.
اکنون سفر منطقهای وانگ یی در حالی انجام میشود که تقابل چین و آمریکا در حوزه اقیانوسی هند-آرام با سفر اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به کره جنوبی و ژاپن وارد مرحله جدیدی شده است.
رویترز مدعی است به پیش نویس این سند همکاری امنیتی و یک سند همکاری پنج ساله دست یافته که تاکنون برای ۱۰ جزیره حوزه اقیانوسیه ارسال شده است و دستکم یکی از این جزایر با آن مخالفت کرده است.
به نوشته این خبرگزاری، رئیس جمهور «میکرونزی» در نامهای خطاب به ۲۱ نفر از سران این منطقه از آنها درخواست کرده از پذیرش همکاری با چین خودداری کنند.
رویترز نوشت، این توافق که قرار است با کشورهای مختلف اقیانوسیه در حوزه تجاری و امنیتی امضا شود، نشانگر تغییر تمرکز پکن از روابط دوجانبه به سمت ایجاد یک مبنای چندجانبه است و احتمالاً نگرانیهای واشنگتن و متحدانش را بر میانگیزد.
در گزارش این خبرگزاری آمده است، این سند که «چشمانداز توسعه مشترک چین-کشور جزیرههای اقیانوسیه» نام دارد به همراه یک طرح عملیاتی پنج ساله، پیش از برگزاری نشست فیجی، برای کشورهای این حوزه ارسال شده است.
به نوشته رویترز در این سند آمده است، چین و جزایر اقیانوسیه «تبادلات و همکاریها در حوزههای مرسوم و غیر مرسوم امنیتی را تقویت خواهند کرد» و از سوی دیگر «چین از طریق بسترهای دو یا چند جانبه، به آموزش سطح بالا و سریع نیروهای پلیس در جزایر اقیانوسیه خواهد پرداخت».
این گزارش میافزاید، در قرارداد میان این کشورها، همکاری در زمینه شبکههای انتقال داده، امنیت سایبری، سامانههای هوشمند گمرکی را شامل شده و «رویکرد متعادلی را در پیشرفت فناوری، توسعه اقتصادی و محافطت از امنیت ملی را اتخاذ خواهد کرد».
این در حالی است که آمریکا و متحدانش از جمله استرالیا بهعنوان رقبای اصلی چین، طی سالهای گذشته همواره تلاش کردهاند مانع از ورود شرکت تکنولوژی «هوآوی» به کشورهای حوزه اقیانوسیه شوند.
سفر این هفته بایدن به آسیا وضعیت امنیتی و نظامی حوزه هند-آرام را متشنج کرده است. در این بین ادعای بایدن درخصوص حمایت نظامی از تایوان در صورت حمله چین به این جزیره واکنشهای تندی را از سوی پکن به همراه داشت.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات بایدن گفت: «هیچکس نباید عزم راسخ، اراده راسخ و توانایی قوی مردم چین در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی را دست کم بگیرد».
امروز (چهارشنبه) نیز ارتش چین در بیانیهای اعلام کرد که به منظور «هشدار جدی» به آمریکا درباره تعاملات با تایوان، اخیرا یک رزمایش نظامی در اطراف تایوان انجام داده است.
از سوی دیگر ستاد مشترک ارتش کره جنوبی(JCS) اعلام کرد که چندین هواپیمای جنگی روسی و چینی روز سه شنبه بدون اطلاع قبلی وارد منطقه شناسایی پدافند هوایی کره جنوبی (KADIZ) شدند.
علاوه بر این، پس از آن که ستاد مشترک ارتش کره جنوبی صبح امروز (چهارشنبه) از آزمایش موشکی جدید کره شمالی خبر داد، مقامهای این کشور اعلام کردند که پیونگیانگ یک وسیله انفجاری اتمی آزمایش کرده است.
«نگرانی شدید» ژاپن از تحرکات نظامی چین، روسیه و کره شمالی
یک سخنگوی ارشد دولت ژاپن درخصوص تحرکات نظامی اخیر چین و روسیه ابراز نگرانی کرده و درخصوص تداوم آزمایشهای موشکی کره شمالی هشدار داد.
لاگارد: روسیه ضعف اقتصادی اتحادیه اروپا را آشکار کرد
رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ضعف اقتصادی اتحادیه اروپا را آشکار کرده است.
آمریکا: نمیتوانیم به سرعت روابط هند و روسیه را مختل کنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تایید کرد به دلیل روابط مستحکم هند و روسیه در شورای چهار جانبه اخیر با مشارکت هند بیانیهای علیه روسیه صادر نشده است.
واشنگتن اگزمینر ؛ در صورت جنگ با چین، شکست خواهیم خورد
یک روزنامه آمریکایی پیش بینی کرد این کشور در صورت جنگ با چین، شکست سنگینی متحمل خواهد شد.