در حالی که ژنرال بازنشسته افغان طرح آمریکا برای جایگزینی سلاحهای روسی در افغانستان را «خیانت» علیه مردم این کشور میداند برخی کارشناسان روس نیز میگویند؛ واشنگتن، تسلیحات را در اختیار افراد وابسته به داعش در افغانستان قرار میدهد.
«عبدالواحد طاقت» ژنرال بازنشسته و کارشناس مسائل نظامی افغانستان با اشاره به تلاش آمریکا برای جایگزینی کلاشنیکوف با سلاحهای آمریکایی، آن را خیانت و جرم علیه مردم افغانستان دانست.
به گزارش «اسپوتنیک»، طاقت افزود: تمام خانوادههای افغانها به ویژه آنهایی که در مناطق پر خطر زندگی میکنند کلاشنیکوف دارند و اگر این سلاحها را حذف کنند، مردم سلاحی برای حفاظت از خود ندارند و تروریستها آنها را خواهند کشت.
ژنرال افغان ضمن اشاره به آشنایی نظامیان افغان برای استفاده از تسلیحات روسی گفت: در این جنگها شاهد بودیم که تسلیحات آمریکایی در مقایسه با سلاحهای روسی در افغانستان کاربرد چندانی ندارند.
چندی پیش «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفته بود که آمریکاییها در تلاش هستند تا ۵۰ هزار قبضه کلاشنیکف و مهمات آن که به طور رایگان در اختیار نیروهای امنیتی افغان قرار گرفته را از دور خارج کنند.
«الکسی لئونکوف» کارشناس مسائل سیاسی نیز درباره این طرح آمریکا گفت: احتمال بسیار قوی وجود دارد که این تسلیحات در اختیار تروریستهای داعش قرار بگیرد که در حال انتقال به افغانستان هستند.
وی تصریح کرد: آمریکاییها کسی را پیدا میکنند تا این تسلیحات را به داعشیها بفروشند. سلاحها ممکن است از هر جایی به ویژه مناطق تحت کنترل داعش در افغانستان سر درآورند.
کارشناس روس: آمریکا از ارتش افغانستان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند
«الکسی لئونکوف» کارشناس مسائل سیاسی و سردبیر نشریه «آرسنال اُشستوا» با اشاره به تلفات بالای نظامیان افغان گفت: آنها به ارتش افغانستان نیاز دارند تا به عنوان سپر انسانی از آن استفاده کنند.
به گزارش «اسپوتنیک» این کارشناس روس افزود: چنانچه اتفاقی بیفتد آمریکاییها پشت نظامیان افغان پنهان میشوند و این ارتش افغانستان است که در جنگ سختترین صدمه را دیده است.
چندی پیش نیز اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته بود که در این کشور تنها در مدت چهار ماه بیش از دو هزار و ۵۰۰ نظامی و پلیس افغان کشته و بیش از چهار هزار نیروی امنیتی دیگر نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر نیز برخی اعضای پارلمان افغانستان نیز بارها آمریکا را به حمایت از داعش در این کشور متهم کردهاند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز چندی پیش تصریح کرد که آمریکا برای مقابله با رقبای منطقهای خود به افغانستان آمده است و در غیر این صورت برای مبارزه با مخالفان مسلح در افغانستان نیازی به این همه پایگاه نظامی نیست.
وی دلیل عدم حمایتش از حضور نظامیان آمریکایی را نیز تلاش واشنگتن برای فریب مردم افغانستان و عدم احترام به منافع ملی این کشور عنوان کرد.
تسنیم