گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

خبرگزاری یونهاب با استناد به گزارش یک نهاد آمریکایی مدعی شد که چین، روسیه و کره‌شمالی تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ترتیب ۷۰۰، ۴۰۰ و ۵۰ فروند موشک قاره‌پیما با توانایی حمل کلاهک اتمی خواهند داشت. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی کره جنوبی در این زمینه به گزارش «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) ... گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, کره شمالی, گزارش

دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

تغییر جهت ناتو؛ چین جای روسیه را گرفت

نشست یک روزه رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در نخستین حضور «جو بایدن»، براساس اولویت‌های رئیس جمهوری امریکا با ابراز نگرانی از تهدیدهای چین و روسیه و روابط با افغانستان پس از خروج نظامیان خارجی از این کشور پایانی انتقادی شبیه به گروه هفت داشت.

 

اعتمادآنلاین| به گزارش «گاردین»، این نشست در حالی با ترسیم چشم‌انداز امنیتی ۲۰۳۰ و مواجهه با تهدیدات پیش روی آب و هوایی و حملات سایبری و… پیش رفت که خواست قدرتمندترین عضو این سازمان یعنی امریکا، برای نخستین بار چین را «چالش سیستماتیک» ۳۰ کشور عضو ناتو ترسیم کرد. در واقع روند پیش گرفته رئیس جمهوری جدید امریکا در ناتو ماهیت این سازمان را که در سال ۱۹۴۹ با آغاز جنگ سرد برای واکنش به تهدید شوروی و پس از آن روسیه فعلی تشکیل شده بود کاملاً تغییر داد و چین که تاکنون تنها یک بار در سال ۲۰۱۹ به‌طور گذرا در نشست ناتو به عنوان فرصت و چالش پیش روی متحدان غرب قلمداد شده بود، به عنوان چالش اصلی و تهدید امنیتی مطرح شد.

 

به گزارش روزنامه ایران، موضوعی که به نوشته «یورونیوز» پکن آن را اغراق ناتو درباره تهدید از سوی چین عنوان کرد و در بیانیه‌ای هشدارآمیز، از این سازمان خواست به‌طور منطقی توسعه چین را مشاهده کرده و از اغراق درباره تئوری توطئه این کشور دست بردارد. رهبران ناتو در بیانیه پایانی خود اقدامات فزاینده چین در ساخت زرادخانه هسته‌ای، افزایش توان فضایی و جنگ سایبری را تهدید نظم بین‌الملل اعلام کردند.

 

به باور کارشناسان اما در این مقطع آنچه تهدید چین را جدی‌تر نشان می‌دهد دیدگاه مشترک «بایدن» و «ترامپ» درباره تهدید چین و سیستم اقتدارگرایانه آن و بلندپروازی‌های نظامی آن و کمرنگ کردن تهدید روسیه است. در این میان «ینس استولتنبرگ»، رئیس ناتو نیز با اشاره به رشد نظامی چین در زمین و دریا و فضا، این کشور را نه به عنوان یک تهدید که چالش حال حاضر امنیت همپیمانان ناتو خطاب کرد و همچنان اقدامات خصمانه روسیه را تهدید امنیت حوزه اروپا آتلانتیک خواند. این تفکر بویژه پس از اظهارات «جو بایدن» درباره روسیه آن هم دو روز مانده تا دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رهبران کشورهای عضو را نگران امتیازدهی واشنگتن به مسکو کرده است. اما «بایدن» با وجودی که بارها در نشست ناتو تأکید کرد امریکا قصد مقابله با روسیه را ندارد و نگرانی‌ها بیهوده است اما این فرضیه که واشنگتن برای شکست پکن، ممکن است به‌تدریج توافقی غیرعقلایی با مهمترین تهدید رهبران اروپا ببندد با مرور حرف‌های بایدن تقویت شده و اما و اگرهای او برای پیوستن اوکراین به ناتو آن هم در شرایط صف آرایی روسیه برای این کشور اروپایی، نیز بر بسیاری از دیدگاه‌ها درباره عزم بایدن برای کوتاه آمدن در برابر روسیه صحه می‌گذارد.

 

لزوم حفظ روابط با افغانستان

 

یکی از مهمترین بحث‌های نشست ۳۰ کشور عضو ناتو به افغانستان اختصاص داشت. براساس توافق فوریه ۲۰۲۰ امریکا با طالبان، نیروهای نظامی امریکا از ابتدای مه امسال خروج از این کشور آن هم پس از دو دهه حضور را آغاز کردند و به گزارش دیلی صباح بنا به اعلام پنتاگون تاکنون ۵۰ درصد نظامیان امریکا خاک افغانستان را ترک کرده‌اند. همزمان با خروج نیروهای خارجی دیگر در حال حاضر ترکیه با ۵۰۰ نظامی در مراکز آموزش نظامی افغانستان، بالاترین حجم نیروهای نظامی خارجی را دارا است. رئیس جمهوری ترکیه در این نشست نیز بر نقش قابل اتکای کشورش در پروسه پساخروج نظامیان خارجی تأکید کرد و ترکیه را بهترین گزینه برای اجرای برنامه‌ها دانست.

 

دیدار دوستانه در سایه تنش‌ها

 

«جو بایدن» در نخستین سفر خارجی‌اش پس از نشست ناتو با «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای‌اش نیز دیداری ۴۵ دقیقه‌ای پشت درهای بسته داشت. نخستین ملاقات سران امریکا و ترکیه که در سایه به رسمیت شناختن کشتار ارامنه توسط ترک‌های عثمانی به عنوان نسل‌کشی از سوی بایدن، پرتنش به نظر می‌رسید اما در نهایت بدون اعلام جزئیات مذاکرات، با ابراز رضایت سران هر دو کشور و اعلام ضرورت همکاری‌های آتی به پایان رسید. به نوشته «اینسایدر»، «بایدن» پس از این دیدار در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، آن را بسیار مطلوب خواند: «دو کشور دستور کارهای بزرگی دارند و ادامه همکاری تیم‌های ما به نتایج عالی خواهد رسید.» «اردوغان» نیز در حالی که از همکاری بر سر پروژه فرودگاه کابل پرده برداشت، گفت: «ما توافق کردیم که مانند شرکای استراتژیک درگاه مذاکرات را با یکدیگر باز بگذاریم.

بایدن: نسبت به‌ دورنمای یک توافق تسلیحاتی بزرگ جدید با روسیه خوش‌بین هستم/ پوتین: نشست سازنده بود

جو بایدن و ولادیمیر پوتین بعد از نشست‌های چند ساعته در ژنو، هر کدام کنفرانس‌های خبری جداگانه برگزار کردند. رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد، حقوق بشر همیشه روی میز قرار دارد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, بلاروس, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

روسیه: ناتو بدون یک”دشمن بزرگ” نمی‌تواند وجود داشته باشد

مقامات وزارت خارجه روسیه معتقدند، نشست سران کشورهای عضو ناتو نشان داد که این اتحاد نظامی برای توجیه اقداماتش نیاز به وجود یک دشمن بزرگ دارد و اکنون تهدید از جانب چین نیز به “چالش روسیه” اضافه شده است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, ناتو

توافق سران پیمان ناتو بر اهمیت همکاری اروپا و آمریکای شمالی برای مقابله با روسیه و چین

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد سه‌شنبه بعد از نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مقابل دوربین رسانه‌ها حاضر شد و به سخنرانی پرداخت.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, گزارش, ناتو