داسیلوا: آمریکا به منابع معدنی برزیل دسترسی نخواهد داشت

رئیس جمهور برزیل اعلام کرد ایالات متحده به منابع معدنی برزیل دسترسی نخواهد داشت. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل اظهار کرد ایالات متحده به منابع معدنی برزیل دسترسی نخواهد داشت زیرا این کشور شرکای خود را برای تعامل در این زمینه انتخاب خواهد کرد. وی در ... داسیلوا: آمریکا به منابع معدنی برزیل دسترسی نخواهد داشت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, جهان, خبر, روسیه

فایننشیال تایمز‌: تعلیق محدودیت‌های آمریکا بر صادرات فناوری به چین

وزنامه فایننشیال تایمز‌ گزارش داد که ایالات متحده محدودیت‌های صادرات فناوری به چین را به عنوان نشانه‌ای از حسن نیت برای تضمین توافق تجاری با پکن به حالت تعلیق درآورده است. به گزارش ایلنا به نقل از راشا تودی، روزنامه فایننشیال تایمز‌ گزارش داد که ایالات متحده محدودیت‌های صادرات فناوری به چین را به عنوان ... فایننشیال تایمز‌: تعلیق محدودیت‌های آمریکا بر صادرات فناوری به چین

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

مجارستان: اتحادیه اروپا با حمایت از جنگ اوکراین با آتش بازی می‌کند/ بودجه این اتحادیه برای شکست روسیه برنامه‌ریزی شده

«ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان در واکنش به برنامه های اتحادیه اروپا برای تداوم کمک های مالی و نظامی به کی یف گفت که بروکسل با حمایت از جنگ اوکراین با آتش بازی می کند. به گزارش روز شنبه ایرنا از تاس، اوربان با اشاره به این که جنگ اوکراین در واقع کل قاره اروپا را ... مجارستان: اتحادیه اروپا با حمایت از جنگ اوکراین با آتش بازی می‌کند/ بودجه این اتحادیه برای شکست روسیه برنامه‌ریزی شده

ادامه

آمریکا, اروپا, اروپای مرکزی, استقلال, اقتصادی, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, کشاورزی, مجارستان

توافق تجاری آمریکا-اروپا یا شکست مفتضحانه بروکسل؟

پس از اعلام توافق تجاری واشنگتن و بروکسل که بر اساس آن قرار است تعرفه ۱۵ درصدی بر واردات کالاهای اتحادیه اروپا به آمریکا وضع شود، برخی مقامات کشورهای غربی نسبت به این توافق واکنش منفی نشان داده و آن را «شکست» بروکسل در جنگ تجاری با کاخ سفید نامیدند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا ... توافق تجاری آمریکا-اروپا یا شکست مفتضحانه بروکسل؟

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اسکاتلند, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, فرانسه, مجارستان

نگرانی‌ برلین از کاهش احتمال ۳۰ درصدی حضور نظامی آمریکا در اروپا

حضور ارتش آمریکا در خاک آلمان و در کل اروپا، از دیرباز شالوده عملیات‌های نظامی واشنگتن را تشکیل داده‌است، اما درحالی که به‌نظر می‌رسد واشنگتن درحال بازنگری در محل استقرار نیروهایش است، برلین به‌شکل فزاینده‌ای درباره مفهوم چنین تصمیمی برای آینده این کشور، نگران شده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پولیتیکو نوشت: تصمیم دولت ... نگرانی‌ برلین از کاهش احتمال ۳۰ درصدی حضور نظامی آمریکا در اروپا

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, اقیانوس آرام, اقیانوس هند, اوکراین, بلژیک, جهان, خاورمیانه, روسیه, گزارش, ناتو

تغییرات در شرق آسیا بدون حضور آمریکا

کارشناس روس معتقد است که ترامپ با فرمان خروج از مشارکت ترانس – پاسیفیک به چین فرصت داد تا چارچوب‌های همکاری خود را گسترش دهد و توافق‌نامه تجارت آزاد را با کشورهای آسیای شرقی امضا کند.

 

به گزارش تسنیم، در تاریخ ۲۵ آبان (۱۵ نوامبر) سال جاری، ۱۵ کشور آسیا و اقیانوسیه با امضای توافق‌نامه‌ای، بزرگترین گروه تجارت آزاد را ایجاد کردند. کاهش تعرفه‌ها طی سال‌های آینده هدف این گروه اعلام شده است. در همین زمینه اندیشکده “روسیه در سیاست جهانی” مقاله‌ای را به نوشته الکساندر کرولیوف، کارشناس سیاست و اقتصاد جهانی، منتشر کرده است.

 

وی می‌نویسد: به تعویق انداختن‌های مکرر در امضای توافق‌نامه تجارت آزاد، موسوم به مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای (RCEP)، نارضایتی عمومی از شرایط، اختلاف نظر بین شرکت‌کنندگان، خروج هند از معامله و کشیده شدن چین به یک جنگ اقتصادی با ایالات متحده آمریکا، همه این موارد وضعیتی را به وجود آورد که حتی افراد خوشبین نسبت به تنظیم دقیق متن توافق‌نامه تردید داشته باشند.

 

کارشناس روس، بیان می‌کند: به صورت نمادین، این توافق ۳۰% از تولید ناخالص داخلی و بیش از ۲ میلیارد نفر از مردم جهان را شامل می‌شود، همچنین در فضای بحران شدید ویروس کرونا و توجه بیشتر کشورها به اقتصاد ملی خود امضا شده است. افزون بر آن امضای این توافق‌نامه با پایان کار سیاسی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا همراه بود که خود پروژه جاه طلبانه مشارکت اقیانوس آرام (Trans-pacific partnership) را با فرمان خروج از آن سرنگون کرد. پیش‌بینی می‌شد که این پروژه می‌تواند به نقطه اصلی ادغام در منطقه آسیا و اقیانوسیه تبدیل شود.

 

وی می‌افزاید: ایده‌های مشارکت ترانس-پاسفیک متعاقباً در توافق‌نامه جامع و مترقی مشارکت اقیانوس آرام (CPTPP) متشکل از ۱۱ کشور (بدون حضور آمریکا) تجسم یافت. با این حال این پروژه همچنان انتظارات را برآورده نکرد.

 

کرولیوف می‌نویسد: ۱۵ کشور در مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای حاضر هستند که تاکنون ۲۸ قرارداد درباره منطقه تجارت آزاد امضا کرده‌اند، بنابراین از نظر تجاری با توسعه مقررات اضافی، به عنوان متحدکننده این توافق‌نامه عمل می‌کند. در این میان موارد مربوط به تنظیم تجارت الکترونیکی، سیاست رقابت، حمایت از مالکیت معنوی و سایر مسائل وجود دارد که قبلاً در توافق‌نامه‌ها اشاره نشده بود. با وجود اینکه مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای بلندپروازانه است، اما از نظر عمق و وسعت مفاد در سطح پایین‌تری نسبت به توافق‌نامه جامع مشارکت اقیانوس آرام قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه می‌دهد: در این توافق‌نامه قواعد یکسانی برای تعیین کشور مبدأ کالا در نظر گرفته شده است، همچنین قوانین صدور مجوز، انطباق با استانداردها و مواردی از این قبیل پیش‌بینی شده که به معنای کاهش هزینه‌های تجارت برای صادرات و در نتیجه افزایش تجارت بین کشورها است. کالاهایی که تولید آنها بین کشورهای عضو توافق‌نامه توزیع می‌شود، تحت برنامه ترجیحی قرار می‌گیرند. به بیان دیگر تولید در حوزه کشورهای عضو برای شرکت‌ها سودآور خواهد بود که همین موضوع موجب افزایش تجارت کالاهای واسطه‌ای می‌شود.

 

کارشناس روس درباره برخی کاستی‌های موجود در این توافق‌نامه، معتقد است: مسئله امکان عدم انجام تعهدات در برخی شرایط استثنائی و امنیتی تحت عنوان شرایط اضطراری ملی خود عبارت جدید و مبهمی است که می‌تواند بهانه‌ای برای تعلیق انجام تعهدات خود در وضعیت‌های نامطلوب جهانی از جمله شیوع بیماری‌های همه گیر باشد. بنابراین مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای با هدف هماهنگی و نه تغییر قوانین بازی موجود در تجارت تنظیم شده است. اما به هر ترتیب، واقعیتِ امضای یک معامله بزرگ که پیش از آن آمریکا چنین وضعیتی را دنبال می‌کرد، با حضور قابل توجه چین می‌تواند دور دیگری از تقابل قدرت‌ بزرگ باشد.

 

کرولیوف تأکید می‌کند: دونالد ترامپ با فرمان خود برای خروج از مشارکت ترانس-پاسیفیک، به تلاش‌های رئیس جمهور قبل از خود، یعنی باراک اوباما، برای ایجاد قوانین بازی تجارت در آسیا پایان داد و به چین فرصت داد تا چارچوب‌های همکاری خود را گسترش دهد. چین می‌توانست به ابتکار یک کمربند-یک جاده که طی سال‌های اخیر مورد انتقاد گرفته بود، اکتفا کند، اما در حال حاضر این کشور ابزار چندجانبه دیگری برای تاثیرگذاری و نفوذ خود در اختیار دارد.

 

در این شرایط واکنش آمریکا نیز قابل توجه است، جو بایدن قبلاً اشاره کرده بود که قصد دارد ایالات متحده را به ابتکارهای چندجانبه باز گرداند. ممکن است بایدن بخواهد به توافق‌نامه جامع مشارکت اقیانوس آرام برگردد، در واقع ممکن است این پروژه را احیا کرده و “مسابقه ادغام” را با چین آغاز کند.

 

به اعتقاد کارشناس روس، تصویب اولیه توافق‌نامه مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای به طور کامل با منافع اقتصادی و راهبردی پکن مطابقت دارد. برای آسه‌آن نیز توافق‌نامه‌های منطقه آزاد تجاری و گسترش تعهدات در این زمینه، انگیزه جدید برای افزایش تجارت خواهد بود. امضای توافق‌نامه تجارت فرامنطقه‌ای توسط کشورهای جنوب شرقی آسیا به عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماسیِ آسه‌آن شناخته می‌شود.

اذعان «سی ان بی سی» به وابستگی شرکت‌های آمریکایی به رشد بازار چین

روزنامه «چاینا دیلی» به گزارش اخیر منتشر شده توسط شبکه خبری «سی ان بی سی» آمریکا با عنوان «شرکت‌های آمریکایی مشغول در چین چشم انتظار رشد غول آسیا هستند»،‌ اشاره کرده که نوشته است چین احتمالا می‌تواند به شرکت‌های آمریکایی کمک کند تا تاثیرات ناشی از همه گیری و پاندمی بیماری کووید-۱۹ را تحمل کنند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, شرق اروپا

تحت عنوانِ «هدفمندسازی»، چهل تومان به ملت دادند ولی بیش از چهارصد هزارتومان از جیب‌شان درآوردند

زندگی مردمِ زیر خطِ فقر قرار نیست با ۱۲۰ هزار تومان یارانه جدید، بهبودی هرچند حداقلی پیدا کند اما گرانی چندباره‌ی کالاهای اساسی، زندگی همین مردم را زمین زده است؛ علاوه براین، در همین بازه‌ی ده ساله، از زمان شروع گفتمانِ «یارانه»، صدها تولیدکننده، درها را تخته کردند و سرمایه را در بازار خرید و ... تحت عنوانِ «هدفمندسازی»، چهل تومان به ملت دادند ولی بیش از چهارصد هزارتومان از جیب‌شان درآوردند

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, فقر, فقرزدایی