رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
ترکیه عبور ناوهای جنگی از تنگههای «بسفر» و «داردانل» را ممنوع کرد
آنکارا پیشتر در اقدامی دیگر ضمن هماهنگی با مسکو، حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی روسیه اعزامی به سوریه بسته اعلام کرد.
یه گزارش العربیه؛ ترکیه ضمن تاکید بر پایبندی به کنوانسیون «مونترو» اعلام کرد کشتیهای جنگی اجازه عبور از تنگه بسفر و داردانل به آبهای دریای سیاه را ندارند.
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، دوشنبه ۲۵ آوریل، اعلام کرد که آنکارا به دنبال اجتناب از بروز «سوءتفاهمهایی» است که ممکن است توسط همپیمانان ترکیه در ناتو، در این منطقه ایجاد شود.
او با بیان این که ورود نیروهای ناتو به دریای سیاه، «حساسیت بیشتری ایجاد خواهد کرد»، تاکید کرد که آنکارا برای حفظ ثبات در این منطقه، پیشنهادهایی دارد.
هشدار درباره انتشار اطلاعات نادرست
وزیر خارجه ترکیه همچنین در مصاحبهای با روزنامه «حریت» که دوشنبه ۲۵ آوریل، منتشر شد، از کشورها خواست، واکنش نشان ندهند و تاکید کرد که انتشار اطلاعات نادرست، میتواند به بروز سوءتفاهم منجر شود.
آکار در پاسخ به این پرسش که آیا ناوهای جنگی کشورهایی خارج از حاشیه دریای سیاه، هماکنون در این آبها حضور دارند یا نه، خاطرنشان کرد: «آنکارا در تلاش است تا اصل مالکیت حوزه منطقهای و حقوق مربوطه کشورهای ساحلی، نقض نشود.»
او همچنین تاکید کرد که خدشهدار کردن موازنهها، میتواند رویدادها را از کنترل خارج کند.
توافق مونترو؛ مانع عبور ناوهای جنگی روسیه
با گسترش دامنه تهدیدها در شرق اروپا، ترکیه برای کاستن از تنشها تلاش میکند از طریق کنوانسیون مونترو، مانع از ورود ناوهای جنگی به دریای سیاه شود.
تاریخچه این توافق به سال ۱۹۳۶ باز میگردد، زمانی که ترکیه به همراه اتحاد جماهیر شوروی سابق، بریتانیا و شش کشور دیگر، یکی از طرفهای اصلی آن بود.
بر اساس این توافق، آنکارا دسترسی به دریای سیاه را در کنترل خود دارد، به شکلی که آزادی دریانوردی کشتیهای تجاری را در زمان صلح تضمین کند. ترکیه همچنین از حق جلوگیری از عبور کشتیهای جنگی از تنگههای بسفر و داردانل در صورت وقوع درگیری، بهویژه اگر این کشور در معرض تهدید باشد یا این کشتیها در حال بازگشت به پایگاههای خود بودند، برخوردار است.
بدین ترتیب روسیه نخواهد توانست به راحتی، زیان خود را پس از غرق شدن رزمناو «مسکوا» در چند روز پیش، جبران کند، زیرا دو کشتی دیگر از همین رسته، به نامهای «مارشال اوستینوف» و «واریاگ» به ترتیب در ناوگان شمالی و ناوگان اقیانوس آرام، مشغول به خدمت هستند.
لذا با توجه به این که ترکیه، تردد در دریای سیاه را کنترل میکند، به این دو کشتی، در زمان جنگ اجازه عبور از تنگه بسفر را نخواهد داد.
در اقدامی دیگر ترکیه ضمن هماهنگی با مسکو، حریم هوایی خود را نیز به روی هواپیماهای نظامی روسیه اعزامی به سوریه بسته اعلام کرد.
سایه سنگین ناتو بر فنلاند، همزمان با تصمیم گیری این کشور درباره عضویت در ناتو
ورود کشتیهای جنگی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به یکی از بنادر فنلاند، در شرایطی که این کشور درباره عضویت در ناتو تصمیم خواهد گرفت.
چین؛ «تحریمها زندگی مردم کشورهای در حال توسعه را سخت کردهاند»
چین درخواست برای لغو تحریمهای یکجانبه را تشدید کرده و تلاش برای ترویج یک طرح ابتکاری امنیت جهانی را که میگوید از تئوریهای غربی بهتر است، افزایش داده است.
گاردین؛ هدف امریکا گرفتن توان نظامی روسیه است
اظهارات اخیر مقامات آمریکا درباره هدف جنگ نیابتی این کشور در مناقشه اوکراین، حاکی از آن است که واشنگتن و ناتو میخواهند قوای نظامی روسیه را تضعیف کنند.
لاوروف: جنگ هستهای برای روسیه غیرقابل قبول است
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به فقدان وجود یک کانال ارتباطی قابل اعتماد بین مسکو و واشنگتن، گفت: آمریکا و ناتو که علناً خود را «مهره اصلی» در عرصه جهانی میدانند، سعی دارند خط دفاعی” پیمان آتلانتیک شمالی را به منطقه دریای چین جنوبی انتقال دهند.