تنگه هرمز؛ مسئله‌ای فراتر از درگیری‌های منطقه‌ای

گاها به اقتصاد جهانی یادآوری می‌شود که هنوز هم، به‌طور واقعی، از یک گذرگاه آبی باریک عبور می‌کند. تنگه هرمز یکی از نقاطی است که در آن جغرافیا و اقتصاد با نیروهای ژئوپلیتیکی در تقابل قرار می‌گیرند. وقتی این تنگه باز است، جهان به ندرت به آن توجه می‌کند. اما زمانی که بسته می‌شود، تمامی ... تنگه هرمز؛ مسئله‌ای فراتر از درگیری‌های منطقه‌ای

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, ایران, پاکستان, تحلیل, تنگه هرمز, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, مقاله

وزیر اسرائیل: غزه و کرانه باختری باید به شهرهای یهودی‌ تبدیل شوند

در آستانه یوم‌النکبه، وزیر تندروی دارایی اسرائیل با اظهارات تحریک آمیز خواستار تبدیل غزه و کرانه باختری به «شهرهای یهودی» و اخراج ساکنان فلسطینی به کشورهای دیگر شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری «هفت» تلویزیون رژیم صهیونیستی اسرائیل، بتصلئل اسموتریچ در آستانه سالگرد تأسیس این رژیم در بازدید از مؤسسه ... وزیر اسرائیل: غزه و کرانه باختری باید به شهرهای یهودی‌ تبدیل شوند

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, گزارش

لهستان خواستار پاسخگویی اسرائیل درباره اعتراف سربازانش به «جنایات جنگی» شد

وزیر امور خارجه لهستان روز دوشنبه با اشاره به اعتراف سربازان اسرائیلی به کشتن غیرنظامیان فلسطینی و حتی گروگان‌های خودی، خواستار پاسخگویی و اقدام انضباطی در قبال این جنایات جنگی شد. به گزارش ایرنا از آناتولی، «رادوسواف سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان، امروز (دوشنبه) خواستار پاسخگویی و اقدام انضباطی در قبال رفتارهای نادرست ادعایی سربازان ... لهستان خواستار پاسخگویی اسرائیل درباره اعتراف سربازانش به «جنایات جنگی» شد

ادامه

اروپای مرکزی, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گرسنگی, لهستان, نسل‌کشی

بلاروس: آمریکا سرزمین دیکتاتورهای واقعی است

الکساندر لوکاشنکو؛ رئیس‌جمهور بلاروس ضمن انتقاد از حمله وحشیانه آمریکا به مدرسه دخترانه میناب، آمریکا را کشوری با دیکتاتورهای واقعی خواند. به گزارش نورنیوز: «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس روز جمعه در گفت‌وگویی با «راشا تودی» با انتقاد از حمله وحشیانه آمریکا به مدرسه میناب، ایالات متحده را کشوری با «دیکتاتورهای واقعی» توصیف کرد. لوکاشنکو در ... بلاروس: آمریکا سرزمین دیکتاتورهای واقعی است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسراییل, ایران, بلاروس, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, دیکتاتوری, روسیه, زنان, کارائیب, کوبا, مقاله, ونزوئلا

رویترز: اگر محاصره دریایی توسط امریکا پایان نیابد، ایران وارد مذاکره نخواهد شد

رویترز نوشت که اختلافات میان تهران و واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران هنوز پابرجاست و شکاف‌ها کم نشده است و ایران تاکید دارد که اگر محاصره تنگه هرمز توسط امریکا پایان نیابد، وارد دور دوم مذاکره نخواهد شد. میدل ایست نیوز: یک منبع ایرانی بلندپایه به رویترز گفت که اختلافات درباره برنامه هسته‌ای ایران هنوز ... رویترز: اگر محاصره دریایی توسط امریکا پایان نیابد، ایران وارد مذاکره نخواهد شد

ادامه

آمریکا, ایران, برنامه هسته‌ای, پاکستان, تنگه هرمز, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, محاصره دریایی, مذاکرات هسته‌ای

تروریست‌های داعش به هماهنگی با آمریکا برای حملات خود در سوریه اعتراف کردند

چند تروریست داعشی که توسط ارتش سوریه در منطقه صحرای سوریه دستگیر شدند اعتراف کردند که حملات تروریستی خود در سوریه را با هماهنگی نظامیان آمریکایی انجام می‌دادند.

 

خبرگزاری رسمی سوریه اعلام کرد که طی یک عملیات امنیتی و با همکاری مردم در منطقه صحرای سوریه(البادیه) باندی متشکل از شش عضو داعش در کمین ارتش سوریه در این منطقه قرار گرفتند که در نتیجه آن سه تروریست کشته و سه نفر دیگر دستگیر شدند.

 

به گزارش «سانا»، این سه تروریست در اعترافات خود که از تلویزیون سوریه پخش شد گفتند که عملیات‌های تروریستی مختلف اعم از قتل، اعدام، ربودن و تخریب اموال عمومی و خصوصی مرتکب شدند و بسیاری از این عملیات‌ها را با هماهنگی سرکرده‌های داعش و نظامیان اشغالگر آمریکایی مستقر در منطقه التنف در مرز سوریه با اردن انجام دادند.

 

این تروریست‌ها که بین ۱۹ تا ۲۲ سال سن دارند، از شیوه فریب خوردنشان و پیوستن به گروهک تروریستی داعش گفتند. آنها گفته‌اند پس از گذراندن دوره‌های آموزشی با جانشین ابوبکر البغدادی بیعت کردند و سپس در پادگان‌های این گروه در مناطق مختلف تحت آموزش استفاده از سلاح‌های مختلف آمریکایی قرار گرفتند.

 

این تروریست‌ها با بیان اینکه دستورات را از سوی نظامیان اشغالگر آمریکایی در التنف درباره اهداف عملیات‌های خود دریافت می‌کردند، گفتند که نظامیان آمریکایی به «حسن علقم الجزراوی» یکی از سرکرده‌های داعش دستور می‌دادند که عناصر این گروهک نیروهای ارتش سوریه را در منطقه «تدمر» و فرودگاه «تی ۴ » و میدان‌های نفتی نزدیک شهر تدمر نظیر میدان حقل شاعر و میدان‌های نزدیک به منطقه تدمر هدف بگیرند.

 

این تروریست‌ها همچنین به هماهنگی میان سرکرده‌های داعش با سرکرده گروهک «مغاویر الثوره» از شاخه‌های تشکیلات موسوم به «ارتش آزاد» و همچنین با گروه‌های «نیروهای دموکراتیک سوریه»(قسد) که مورد حمایت آمریکایی‌ها قرار دارند خبر داد.

 

یکی از تروریست‌ها به مذاکرات میان گروه‌های دموکراتیک سوریه با داعش در الرقه اشاره کرد و گفت: «ما در هر عملیاتی که با اطلاع آمریکایی‌ها انجام می‌دادیم با نیروهای دموکراتیک سوریه هماهنگ بودیم. یک بار که الرقه به سمت دیر الزور می‌رفتیم چند خودروی آمریکایی و چند خودروی نیروهای دموکراتیک محافظ ما بودند و در بالای سرمان هم ۴ بالگرد پرواز می‌کردند.

 

تروریست‌ها گفتند که پایگاه التنف جای امنی برای تروریست‌های داعش بوده و آنها همه مایحتاج خود را از آنجا تامین می‌کردند و حتی اگر کسی جراحت سختی برمی‌داشت به آنجا منتقل می‌شد. آنجا پناهگاه داعش بود و در مواردی که ارتش داعش را در منطقه‌ای محاصره می‌کرد و عناصر آن قادر به بازگشت به آنجا نبودند به پایگاه التنف می‌رفتند و چند هفته‌ای در آنجا می‌ماندند.

فارس

میدل ایست آی: بن سلمان از الکاظمی درخواست میانجیگری با ایران را کرد

روزنامه انگلیسی «میدل ایست آی» امروز پنجشنبه، فاش کرد که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی درخواستی را به «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر جدید عراق برای از سرگیری میانجیگری با ایران ارسال کرده است.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق, عربستان سعودی, قطر

هاآرتص: چرا مایک پومپئو تهدیدی فوری برای خاورمیانه است؟

دیوید روتکوف در هاآرتص نوشت: پمپئو این هفته در تلاشی آشکار برای جلوگیری از به پایان رسیدن عمر سیاسی ترامپ عازم اسرائیل می‌شود. از فلسطینیان گرفته تا ایران، و همه خاورمیانه ای ها هستند که قیمت آن را پرداخت خواهند کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خاورمیانه, فلسطین