اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

به دنبال اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کشورهای جهان، بازارهای سهام وال استریت پس از گشایش بورس آمریکا به شدت سقوط کردند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سهام‌های وال استریت در اوایل معاملات امروز پنجشنبه سقوط و سرنوشتی مشابه سایر بازارهای جهانی پیدا کرد. این ... سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, امارات, جهان, چین, شرق

خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن فشار اقتصادی بر ایران را تا حد امکان افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا، «اسکات بسنت» Scott Bessent ، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا ... خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خبر, عراق, لبنان, مذاکرات اتمی, یمن

اعمال تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ بر همه کشورها / چین: در مقابل تعرفه‌های آمریکا، اقدام متقابل انجام خواهیم داد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده از ۵ آوریل (۱۶ فروردین) بر همه کالاهای وارداتی خارجی تعرفه ۱۰ درصدی اعمال می‌کند و از ۹ آوریل برای کشورهایی که ایالات متحده بیشترین کسری تجاری را با آنها دارد، تعرفه‌های بیشتری را اعمال می‌کند. به گزارش ایسنا، در بیانیه کاخ سفید آمده است: رئیس ... اعمال تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ بر همه کشورها / چین: در مقابل تعرفه‌های آمریکا، اقدام متقابل انجام خواهیم داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, تایلند, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, ژاپن, کامبوج, کره جنوبی, ویتنام

هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

وزیر امور خارجه چین که در مسکو به سر می‌برد، از آمریکا خواست ایجاد سامانه دفاع موشکی جهانی را متوقف کند. او همچنین از واشنگتن خواست تا برای کاهش خطرات جنگ هسته‌ای تلاش کند. به گزارش ایسنا، وانگ یی، وزیر خارجه چین، در مصاحبه‌ای با ریانووستی بیان کرد، پکن معتقد است که آمریکا باید از ... هشدار وانگ یی: آمریکا از پدافند موشکی جهانی دست کشیده و خطر جنگ هسته‌ای را دور کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, انگلیس, بریکس, تایوان, تنش‌زدایی, جهان, چین, خلع سلاح, روسیه, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, کانادا, گزارش, مکزیک

ترامپ ‘گروه ۷’ را به ‘گروه ۶ دربرابر آمریکا’ مبدل کرد

واشنگتن پست روز یکشنبه در دیدگاهی نوشت: ترامپ با رفتاری که در پایان اجلاس سران گروه هفت در کانادا انجام داد، عملا این گروه را به ‘گروه ۶ در برابر گروه یک (آمریکا)’ مبدل کرد.

 

‘ ماکس بوت’ ستون نویس واشنگتن پست در این تحلیل آورده است:

 

در فوریه ۲۰۱۶ اندکی بعد از پیروزی ‘ دونالد ترامپ’ در دور مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری در ایالت کارولینای جنوبی، من (نگارنده مطلب) در مطلبی در همین روزنامه هشدار دادم که ریاست جمهوری ترامپ نظم بین المللی لیبرال که بعد از جنگ جهانی دوم در دنیا حاکم شده است و روسای جمهور آمریکا از هردو جناح با مشقت فراوان آن را ساخته اند را بر هم خواهد زد. این نظم بر مبنای تجارت آزاد و ائتلاف میان آمریکا با سایر دمکراسی ها استوار بود.

 

امروز دیگر بر کسی پوشیده نمانده است که سیاست های ترامپ هرگز آمریکا را ‘بزرگ ‘ نخواهد ساخت. بلکه برعکس. ریاست جمهوری ترامپ ناقوس مرگ آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ را به صدا در خواهد آورد.

 

در دوران انتخابات شاید این پیش گویی ها اغراق گویی به نظر می رسید. سال اول ریاست جمهوری ترامپ هم این احتمال را قوی کرد که این پیش بینی شوم جامه حقیقت نپوشد. ترامپ نیروهای آمریکا را از کشورهای متحد خارج نکرد. از ‘ ناتو’ خارج نشد. تحریم های روسیه را هم برنچید. اما نکته اینجاست که او تا به امروز فقط کمی بیشتر از ۵۰۰ روز است که در مصدر کار است. اما او در همین چند هفته اخیر یک گام بزرگ به سمت نابودی نظم جهانی که آمریکا آن را بعد از سال ۱۹۴۵ ایجاد کرد، برداشت.

 

ترامپ تا به حال از سه پیمان مهم خارج شده است، شامل پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک، پیمان آب و هوایی پاریس و توافق هسته ای ایران. سرنوشت ماندن یا خروج او از ‘ توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی’ هم مبهم است. او به موازات همه اینها یک جنگ تجاری با نزدیک ترین متحدان آمریکا راه انداخته است.

 

حالا هم در اجلاس ‘گروه ۷′ هم او بر همان ایده های لایتغیر و غیر عقلانی خود پای فشرد و تاکید کرد که آمریکا به عنوان ثروتمندترین کشور جهان قربانی دوستانش شده است. ترامپ گفت:’ ما مثل یک قلّک هستیم که هرکس می رسد به آن دستبرد می زند’.

 

این طغیان ترامپ در اجلاس سران ‘گروه ۷ ‘ این گروه را عملا به ‘گروه ۶ علیه گروه ۱’ مبدل کرده است.

 

با نگاهی ژرف اندیشانه در عکسی که از این اجلاس گرفته شده است به وضوح می توان صحت این مدعا را تصدیق کرد. در یکی از عکسهای این اجلاس، ترامپ در حالی نشان داده می شود که پشت میز نشسته است و گویی حالت دفاعی به خود گرفته است. در آن طرف میز هم ‘ آنگلا مرکل’ صدر اعظم آلمان که سایر رهبران حاضر در اجلاس او را احاطه کرده اند رو به ترامپ خود را بر روی میز قدری خم کرده است. در این صحنه ترامپ همچون یک متهم گناهکار جلوه می کند و رهبرن اروپایی و کانادایی در نقطه مقابلش در مقام قاضی علیه او جبهه گرفته اند.
بعد از این جلسه، ‘ جاستین ترودو’ نخست وزیر کانادا سیستم تعرفه های اعلام شده آمریکا را یک ‘توهین’ دانست و گفت :’ ما کانادایی ها مودب هستیم و منطقی اما تحت فشار هم قرار نخواهیم گرفت’.

 

اجلاس سران گروه ۷ روز شنبه این هفته در فضایی بسیار زشت و کریه به پایان رسید. در این اجلاس ترامپ که نشست را زودتر از موعد ترک کرد به ترودو توپ و تشر زد و او را ‘ بسیار متقلب و ضعیف’ خطاب کرد و به نمایندگانش در اجلاس گفت که بیانیه مشترک اجلاس را امضا نکنند.

 

روز یکشنبه هم دستیاران ترامپ ترودو کار نیمه تمام ترامپ را تمام کردند و ‘لاری کادلاو’ ترودو را ‘ خیانتکار’ خواند و ‘ پیتر ناوارو’ هم گفت که ‘در جهنم، مکان مخصوصی برای نخست وزیر کانادا در نظر گرفته شده است’.

 

یک چنین لحنی تا به حال از جانب هیچ کدام از مقامات آمریکایی علیه متحدان این کشور سابقه نداشته است. یک چنین لحن و خطابی همواره قبل از شروع یک عملیات نظامی علیه دشمن بر زبان رانده می شود.

 

ترامپ در این اجلاس متوجه شد که اتحادیه اروپا با رشد ناخالص داخلی GDP 17.1 هزار میلیارد دلار ، ژاپن ۴.۸ هزار میلیارد دلار و کانادا ۱.۶ هزار میلیارد دلار همگی مجموعا بالاتر از آمریکا جای می گیرند که رشد ناخالص داخلی اش ۱۹.۳ هزار میلیارد دلار است. ترامپ گویا از کشف این موضوع بشدت دست پاچه شده و متوجه شده است که طرفهایش در گروه ۷ به راحتی نمی توانند تسلیم فشارها شوند. اینها آن مقاطعه کارانی نیستند که ترامپ همواره سرشان کلاه گذاشته است.

 

ترامپ در این اجلاس پیشنهاد پذیرش مجدد روسیه به گروه ۷ را داد. شاید او می خواسته است با این پیشنهاد فضای منجمد اجلاس را قدری دوستانه کند. پیشنهاد ترامپ یک پیشنهاد عجیب و غریب بود. روسیه نه تنها یک قانون شکن بین المللی که یک کوتوله اقتصادی است که GDP آن حتی در زمره ۱۰ اقتصاد اول جهان هم نیست.

 

اگر بنا باشد گروه ۷ را گسترش داد و اعضاء آن را بیشتر کرد؛ پسندیده تر آن است که هند و برزیل را که هردو اقتصادهایشان بزرگتر از روسیه است وارد این گروه کرد.

 

روسیه به خاطر حمله سال ۲۰۱۴ به اوکراین از گروه ۷ اخراج شد و از آن زمان به این سو کاری نکرده است که شایسته پذیرش مجدد به آن باشد.

 

ترامپ در مقدمه تقاضایش برای الحاق مجدد روسیه به گروه ۷ در صحبتی گفت:’ من کشورمان را دوست دارم’.

 

معمولا در شرایط عادی روسای جمهور یک چنین احساسشان را بیان نمی کنند. از آن گذشته این شوق عرفانی که ترامپ نسبت به ‘ ولادیمیر پوتین’ دارد این شک را بر می انگیزاند که آیا ترامپ واقعا به کشورش وفادار است یا نه.

 

ترامپ با این شکاف ژرفی که میان آمریکا و متحدانش در ‘ ناتو’ ایجاد کرده است دقیقا دارد همان کاری را می کند که پوتین امیدوار بود با دخالت در انتخابات آمریکا و کمک کردن به انتخاب ترامپ، اتفاق بیفتد.

 

حال با این پیشنهاد ترامپ در اجلاس سران گروه ۷ ، روسیه از خوشحالی در پوستش نمی گنجد و نمی تواند این خوشحالی خود را کتمان کند.

 

نظرسنجی جدید نشان داده است که فقط ۱۴ درصد آلمانی ها آمریکا را یک شریک قابل اتکا می شناسند . این درحالی است که طبق همین نظرسنجی ۳۶ درصد روس ها و ۴۳ درصد چینی ها به ترامپ اعتماد دارند.

 

حالا این حقیقت که شهروندان یکی از ثابت قدم ترین و مهم ترین متحدان آمریکا اینک به غیرلیبرال ترین دشمنان آمریکا بدل می شوند، خود گواهی است بر استعداد بی نظیر و بدون رقابت ترامپ در خراب و اوراق کردن همه چیز.

 

البته پیش از اینها هم در گذشته همواره روابط دو سوی اقیانوس اطلس دستخوش کشمکش هایی بوده است. از بحران کانال سوئز در سال ۱۹۵۶ گرفته تا جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ و موشکهای بالستیک ‘پرشینگ ۲’ در دهه ۱۹۸۰ و جنگ عراق پس از سال ۲۰۰۰ .

 

اما هیچ کدام از این کشمکش ها مطلقا خدشه ای در اساس وحدت موجود در بلوک غرب وارد نیاورد. برعکس؛ ترامپ به شیوه ای احمقانه و گل به خودی، دارد این وحدت را بر هم می زند.
ایرنا

در آستانه نشست گروه هفت؛ معترضان کانادایی پرچم انگلیس را آتش زدند

معترضان کانادایی روز جمعه به نشانه اعتراض به برگزاری اجلاس گروه هفت در خیابان های کانادا تظاهرات کردند و پرچم برخی کشورهای عضو از جمله انگلیس را آتش زدند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, ژاپن, فرانسه, کانادا

فرانسه و کانادا در جستجوی جبهه‌ای واحد در مقابل دونالد ترامپ

در آستانۀ نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان در “کِبِک” کانادا، جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، چهارشنبه ششم ژوئن در اوتاوا با یکدیگر ملاقات و حمایت خود را از چندجانبه گرایی قوّی در مناسبات بین المللی اعلام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خبر, فرانسه, کانادا

یک رسانه آمریکایی: اشغال عراق ۴۰ میلیارد دلار برای دیک چنی درآمد داشت

یک شرکت متعلق به دیک چنی معاون جرج بوش، طی ده سال کار در کنار نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق مبلغ ۳۹.۵ میلیارد دلار از قراردادهای بسته شده سود برد

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تاریخ, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق

اعلام آمادگی عشایر سوریه برای بیرون راندن آمریکایی‌ها از کشورشان

به نقل از روزنامه رای الیوم، عشایر سوریه در شمال این کشور کنگره ای را در منطقه دیرحافر در ریف شمالی شهر حلب با مشارکت ۷۰ عشیره و قبیله با شعار “عشایر سوریه علیه دخالت خارجی و آمریکایی در داخل سوریه” برگزار کردند. آنها بر چند نکته که مهمترین آنها پایبندی به وحدت کشور سوریه ... اعلام آمادگی عشایر سوریه برای بیرون راندن آمریکایی‌ها از کشورشان

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه, فرانسه