دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا انفجار بندر بیروت را غمانگیز توصیف کرد و مدعی شد که این کشور با انقلاب مواجه شده است.
به گزارش رویداد۲۴؛ ترامپ عصر دوشنبه به وقت محلی در کنفرانسی خبری در کاخ سفید اظهار کرد: انفجار لبنان یکی از غمانگیزترین و فاجعهبارترین اتفاقاتی است که تا به حال دیدهام.
وی با این ادعا که «آن کشور با انقلابی مواجه است» افزود: این یک مسأله وحشتناک است.
به دنبال وقوع دو انفجار در بندر بیروت که عصر سهشنبه گذشته در انبارهای حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم صورت گرفت، تاکنون ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۶ هزار نفر دیگر نیز زخمی شدند. در واکنش به این انفجارها صحنه سیاسی لبنان با تغییر و تحولات گستردهای مواجه شده است.
در پی این تحولات، «حسان دیاب» نخستوزیر لبنان دوشنبه شب استعفای خود و دولتش را به طور رسمی اعلام کرد که مورد موافقت رئیس جمهوری این کشور قرار گرفت.
انفجار بندر بیروت در چهارم اوت دولت حسان دیاب را به ایستگاه آخر رساند. وزیر بهداشت لبنان بعد از جلسه کابینه اعلام کرد، دولت حسان دیاب استعفا کرد.
حمد حسن، وزیر بهداشت لبنان هنگام خروج از جلسه کابینه اعلام کرد، دولت حسان دیاب، نخست وزیر استعفا کرد. او اشاره کرد: ملت لبنان عاملان جنایت انفجار بندر بیروت را میشناسند.
در پی انفجار بندر بیروت وزیر محیط زیست و اطلاعرسانی استعفا کردند. دو وزیر دیگر یعنی وزیر دادگستری و دارایی نیز امروز استعفانامههایشان را آماده اما تقدیم نکردند و منتظر شدند پس جلسه کابینه، دولت به طور دسته جمعی استعفا کند که این امر هم اتفاق افتاد.
«جمیل السید» نماینده پارلمان لبنان با طرح این سوال که «دولت جایگزین» چه دولتی خواهد بود؟، نوشت که آیا تیم سیاسی قدیمی که لبنان را تا مرحله نابودی پیش برده است باردیگر باز میگردد؟

معترضان لبنانی، قویا نسبتا به فساد، ضعف و ناکارآمدی هیات حاکمه در کشورشان معترض هستند و بر این باورند که حادثه انفجار در بندر بیروت، نقطه اوج ناکارآمدی دولت لبنان بوده است.
بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که لبنان در شرایط حساسی به سر میبرد و اگر تصمیمات جدی برای آینده این کشور گرفته نشود، بحران در لبنان عمیقتر خواهد شد و تبعات ویران کننده اقتصادی و اجتماعی را در این کشور برجا خواهد گذاشت. در این راستا، به زعم برخی کارشناسان، استعفای شماری از وزرا و نمایندگان پارلمان لبنان را نیز بایستی در همین چهارچوب ارزیابی و تحلیل کرد. در واقع، این افراد با درک واقعیتهای داخلی و بین المللی لبنان، گزینه استعفا را گزینهای منطقی یافته و سعی کرده اند خود را با واقعیتهای آینده لبنان تطبیق دهند.
یکی از محرکهای عمده استعفای دومینو وار سیاسیون لبنانی را بایستی متاثر از واقعیتهای داخلی لبنان دانست. هم اکنون، دولت و هیات حاکمه لبنان با سیلی از انتقادات و اعتراضات رو به رو است و بسیاری از افکار عمومی لبنان، آن را ناتوان از حل مسائل و مشکلات این کشور میبینند. معترضان لبنانی در روزها و ماههای اخیر بارها و بارها تاکید کرده اند که فساد در ساختار سیاسی-اقتصادی لبنان تثبیت شده و هیچ چیز الا تغییرات و اصلاحات ساختاری، قادر نیست آن را از بین ببرد. به زعم افکار عمومی لبنان، عدهای معدود از نخبگان سیاسی فاسد در این کشور، به شبکهای از فساد سیستماتیک شکل داده و روز به روز، اهداف و منافع خود را به قیمت بدتر شدنِ اوضاع اقتصادی و اجتماعی مردم لبنان، تامین میکنند.
از این رو، این باور در لبنان شکل گرفته که طبقه حاکم فعلی در لبنان ناکارآمد است و نباید به آن اعتماد کرد. وقوع حادثه انفجار در بندر بیروت نیز نقطه اوج این ناکارآمدی از چشم افکار عمومی بود. درست در همین راستا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی اعلام کرد که انفجار بیروت میتواند فرآیند ایجاد اصلاحات ساختاری در لبنان را تسریع کند. بدین جهت، حفظ سمت و ماندن در قدرت در شرایط کنونی در لبنان توسط برخی سیاسیون و دولتمردان لبنانی، نه تنها دستاوردی نخواهد داشت بلکه موقعیت این افراد را نیز تضعیف و آنها را متهم به همدستی با یک سیستم ناکارآمد خواهد کرد. از این رو، خارج شدن از دولت و ساختار سیاسی، میتواند پالس مثبتی را از جانب آنها برای مردم آسیب دیده لبنان ایجاد کند و هرگونه احتمال برکناری آنها و تخریب وجهه شان نزد افکار عمومی را از بین ببرد.