ترامپ در دیدار نتانیاهو: عربستان خواستار تشکیل کشور فلسطین نیست

رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار نخست‌وزیر اسرائیل با بیان اینکه «ایران ضعیف نیست و کشوری بسیار قوی است»، مدعی شد: «عربستان سعودی برای عادی سازی روابط خود با اسرائیل، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به‌عنوان یک شرط اعلام نکرده است.»

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل دیدار خود را در کاخ سفید آغاز کردند.

این اولین دیدار ترامپ با یک مقام خارجی از زمان بازگشت خود به کاخ سفید است.

ترامپ در این دیدار مدعی شد: «عربستان سعودی برای عادی سازی روابط خود با اسرائیل، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به‌عنوان یک شرط اعلام نکرده است.»

او همچنین درباره حماس و توافق آتش‌بس در غزه گفت: «درحال سر و کله زدن با آدم‌های پیچیده‌ای هستیم، اما قطعا به توافق خواهیم رسید. ما می‌توانیم به توافق برسیم. موارد بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند مخرب باشد، اما می‌توانیم به توافق برسیم.»

فلسطینیان باید غزه را ترک کنند

ترامپ همچنین نسبت به رسیدن به توافقی برای «اسکان دائمی» فلسطینیان ابراز علاقه کرد و گفت: من درباره خروج آن‌ها از غزه برای همیشه صحبت می‌کنم.

رئیس جمهور آمریکا افزود: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند.»

خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینیان که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیان را محکوم و با آن مخالفت کرده است.

از طرفی، فلسطینیان درحال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند.

با این وجود، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیان در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

نخست وزیر اسرائیل نیز در این دیدار، ادعا کرد: «زمانی که آمریکا و اسرائیل با یکدیگر همکاری می‌کنند، مشکلات بسیار کمتری وجود دارد.»

این ادعا درحالی است که با همکاری مستقیم اسرائیل و آمریکا، یکی از خونین‌ترین جنگ‌ها در تاریخ مدرن منطقه شکل گرفته است.

اردن و مصر به من نه نمی‌گویند

ترامپ مدعی شد: «اردن و مصر به من نه نخواهند گفت. من می خواهم تمام ساکنان غزه را از این باریکه خارج کنم.»

او در دفاع از نخست وزیر اسرائیل گفت: «رهبر درستی در خاورمیانه داریم. او اقدامات بزرگی انجام داده است.»

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره احتمال بدعهدی اسرائیل گفت: «باید ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره خواست کشورهای منطقه برای تشکیل کشور مستقل فلسطین گفت: «هرکسی یک چیزی می‌خواهد، اما همگی، همچون نتانیاهو خواستار صلح هستند.»

ترامپ در تلاشی برای طفره رفتن از پاسخ دادن به سوالی درباره احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران طفره گفت: «باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.»

ترامپ در آتش‌بس نقش داشت

نخست‌وزیر اسرائیل نیز در پاسخ به سوالی درباره اینکه به باور او بین ترامپ و «جو بایدن» کدام یک در رسیدن به آتش‌بس در غزه نقش بیشتری ایفا کرده است گفت: «به باور من، ترامپ در راستای تلاش‌ها برای رسیدن به این توافق، رهبری و قدرت بزرگی از خود نشان داد و بابت آن، قدردان او هستم. از حضور او در کاخ سفید خوشحال هستم.»

نتانیاهو در پاسخ به سوالی درباره حمایت خود از توافق کنونی و بازگشت همه اسرای اسرائیلی به سرزمین‌های اشغالی گفت: «من از بازگشت همه اسرای خود و همه اهداف جنگی خود که نابودی حماس را شامل می‌شود حمایت می‌کنم.»

او در پاسخ به سوالی درباره رویکرد ترامپ در قبال جنگ غزه افزود: «به باور من شما از دیدگاه ترامپ آگاه نیستید و باید از او درباره آن سوال کنید. دیدگاه‌های من درباره جنگ غزه مشخص است. من سه هدف از جنگ در غزه دارم و به باور من، ترامپ می‌تواند در رسیدن به آن‌ها کمک کند.»

دیگر کشورها هم فلسطینیان را خواهند پذیرفت

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره ویرانی‌های غزه، بدون جواب دادن به آن، گفت: «بسیاری می‌خواهند هفتم اکتبر را فراموش کنند. بسیاری می‌خواهند وقایع هولناک هفتم اکتبر را مشابه هولوکاست فراموش کنند و مدعی شوند که این اتفاق رخ نداده است.»

رئیس جمهور آمریکا افزود: «اما به این مسئله پایان خواهیم داد. ما مشکلات را حل خواهیم کرد. زمانی که در کاخ سفید بودم، جنگی در اوکراین نبود، هفتم اکتبری رخ نداده بود، به دلیل ضعف رهبری آمریکا، این آتش‌ها شکل گرفته است. ما همه آن‌ها را خاموش خواهیم کرد.»

او افزود: «این جنگ نباید رخ می‌داد. جنگ اوکراین نیز نباید رخ می‌داد. اکنون شرایط بسیار پیچیده است اما مشکلات را حل خواهیم کرد.»

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره مخالفت اردن و مصر برای پذیرفتن فلسطینیان مدعی شد: «اما آن‌ها خواهند پذیرفت. دیگر کشورها نیز فلسطینیان را خواهند پذیرفت. غزه یک ویرانه است. باید یک فضای زیبا برای اسکان دائمی فلسطینیان ایجاد کنیم.»

او مدعی شد: «ما می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم. همانطور که مصر با درخواست های اولیه ما مخالفت کرد و در نهایت وادار به پذیرش خواسته‌های ما شد، کشورهای مخالف نیز درخواست‌های ما را خواهند پذیرفت. غزه محلی برای زندگی نیست. فلسطینیان جایگزین دیگری ندارند. اگر فلسطینیان جایگزین دیگری داشتن هرگز به غزه باز نمی‌گشتند.»

ترامپ در پاسخ به سوالی برای حق فلسطینیان برای بازگشت به غزه پس از بازسازی غزه گفت: «چرا باید برگردند؟ غزه یک ویرانه است. هیچ‌کس نمی‌تواند در آن‌جا زندگی کند. اگر بتوانیم فضای مناسب برای آن‌ها بسازیم، این فضا می‌تواند در چند کشور باشد و فلسطینیان بتوانند در آن زندگی کنند، چرا به غزه بازگردند؟ غزه محل مرگ است. چه کسی می‌خواهد به غزه بازگردد؟ چیزی جز مرگ در غزه انتظار آن‌ها را نمی‌کشد.»

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «مصر و اردن نمی‌توانند به من نه بگویند. همه فلسطینیان را می‌توانیم جابجا کنیم. بسیاری از رهبران کشورها با ما تماس گرفته‌اند و می‌خواهند مردم غزه را پناه دهند.»

او مجددا مدعی شد: «فلسطینیان خواستار بازگشت به غزه نیستند. رفتن شهرک نشینان به غزه خطرناک است.»

ترامپ ادعا کرد: «من لایق جایزه صلح نوبل هستم اما هرگز آن را به من نمی‌دهند.»

نتانیاهو در پاسخ به سوالی درباره آزادی اسرای اسرائیلی مدعی شد: «ما در آزادی اسرای خود موفق بودیم. در دیگر اهداف خود نیز موفق خواهیم بود. حماس در غزه نخواهد ماند.»

نخست وزیر اسرائیل در پاسخ به سوالی درباره خوشبینی خود نسبت به مرحله دوم توافق آتش‌بس گفت: «تلاشمان را خواهیم کرد. یکی از موضوعات گفت‌وگوی ما این خواهد بود.»

ایران ضعیف نیست

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره ادعای رسانه‌ها درباره ضعیف بودن ایران تصریح کرد: «ایران ضعیف نیست. ایران یک کشور بسیار قوی است. اما به آن‌ها اجازه نخواهیم داد به سلاح هسته‌ای برسند. ایران ضعیف نیست. آن‌ها قوی هستند. خواست من جلوگیری از رسیدن آن‌ها به سلاح هسته‌ای است.»

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره احتمال حکمرانی تشکیلات خودگردان فلسطین بر غزه گفت: «شرایط دشواری است.»

او در پاسخ به نقش قطر گفت: «آن‌ها می‌خواهند که کمک کنند.»

تشکیلات خودگردان فلسطین کمیته‌ای برای اداره امور غزه تشکیل داد

تشکیلات خودگردان فلسطین از تشکیل کمیته کاری برای اداره امور نوار غزه به دستور محمود عباس، رئیس این تشکیلات خبر داد. به گزارش ایسنا، «محمد مصطفی» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی که در افتتاحیه نشست هفتگی کابینه داشت، گفت: در راستای تاکید بر تمامیت ارضی کشور فلسطین و به منظور تقویت اتحاد ملی، دولت ... تشکیلات خودگردان فلسطین کمیته‌ای برای اداره امور غزه تشکیل داد

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین

وزارت خارجه عربستان: بدون تشکیل کشور فلسطین رابطه دیپلماتیک با اسرائیل نخواهیم داشت

وزارت خارجه عربستان بر موضع ریاض درباره لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید کرد. به گزارش ایلنا به نقل از النشره، وزارت خارجه عربستان در واکنش به اظهارات «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل مبنی بر عادی‌سازی روابط با عربستان در بیانیه‌ای تاکید کرد که ریاض بدون تشکیل کشور فلسطینی، روابط دیپلماتیک با اسرائیل برقرار نخواهد کرد. ... وزارت خارجه عربستان: بدون تشکیل کشور فلسطین رابطه دیپلماتیک با اسرائیل نخواهیم داشت

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین

رئیس جمهور کوبا: مقاومت ملت فلسطین برجسته ترین مقاومت جهان است

رئیس جمهور کوبا با اشاره به اینکه دشمنان به تلاش های خود برای از بین بردن مساله فلسطین ادامه خواهد داد، گفت برجسته ترین مقاومت جهان، مقاومت ملت فلسطین است. به گزارش روز شنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل»، رئیس جمهور کوبا در گفت وگو با شبکه المیادین اظهار داشت: امروز برجسته ترین مقاومت جهان، مقاومت ... رئیس جمهور کوبا: مقاومت ملت فلسطین برجسته ترین مقاومت جهان است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, کوبا

آکسیوس: نامه ۵ کشور عربی به دولت آمریکا در مخالفت با کوچ اجباری مردم غزه

آکسیوس از نامه ۵ کشور عربی به وزیر خارجه آمریکا در مخالفت با کوچ اجباری مردم غزه خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از آکسیوس، وزرای خارجه ۵ کشور عربی و یک مقام بلندپایه فلسطینی در نامه مشترکی به « مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا با طرح‌های آوارگی مردم فلسطین از غزه مخالفت ... آکسیوس: نامه ۵ کشور عربی به دولت آمریکا در مخالفت با کوچ اجباری مردم غزه

ادامه

آمریکا, اردن, امارات, پناهجویی, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین, قطر