کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از فردا چهارشنبه به وقت محلی، تعرفه ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک ایالات متحده آمریکا اعمال می شود. به گزارش ایرنا، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است ۸۴ درصد تعرفه ... کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, خبر, شرق آسیا

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

نخست وزیر آینده گرینلند می‌گوید صحبت درباره الحاق این جزیره به آمریکا غیرقابل قبول است و گرینلند به استقلال تمایل دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ ینس فردریک نیلسن، نخست وزیر آینده گرینلند در واکنش به افزایش اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره تصرف گرینلند، گفت: «ما به عنوان انسان در حال زندگی ... نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, دانمارک, شمال اروپا, گرینلند

فرمانده ارشد ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا ۳ برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

فرمانده ارشد ناتو در اروپا درباره سرعت تولیدات دفاعی روسیه و جایگزینی مهمات و جنگ‌افزارهایی که مسکو در جنگ اوکراین از دست می‌دهد، هشدار داد و گفت که این امر ذخایر مهمات روسیه را سه برابر کل ذخایر مهمات آمریکا و اروپا می‌سازد. به گزارش ایسنا، یک ژنرال ارشد آمریکایی پنج‌شنبه به کنگره هشدار داد ... فرمانده ارشد ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا ۳ برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

ترامپ: برجام را تایید نکرده و نمی‌کنیم

به گزارش صدای آلمان، ترامپ برجام را یکی از بدترین توافق‌های تاریخ آمریکا خواند. او گفت توافق هسته‌ای رژیم ایران را از فروپاشی نجات داد و فرصتی به آن داد که فشار ناشی از تحریم‌ها را کم کند و به پول‌های هنگفت برای حمایت از تروربست‌ها ذست یابد.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز جمعه ((۱۳ اکتبر/ ۲۱ مهر) در یک سخنرانی رسمی استراتژی جدید ایالات متحده در قبال ایران را اعلام کرد. ترامپ گفت که توافق هسته‌ای (برجام) “رژیم ایران را از فروپاشی نجات داد و امکانات مالی آن را برای حمایت از تروریسم تقویت کرد”.

 

ترامپ اعلام کرد که پایبندی ایران به برجام را تایید نخواهد کرد و کنگره باید در باره رویکردهای بعدی در قبال ایران تصمیم بگیرد. او از سپاه به عنوان نهادی فاسد و حامی تروریسم یاد کرد و از اعمال تحریم‌های سخت علیه آن خبر داد. بلافاصله پس ازسخنرانی ترامپ، وزارت خزانه‌داری آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست نهادهای مورد تحریم قرار داد.

 

بخش‌هایی از سخنرانی تقریبا نیم ساعته ترامپ از این قرارند:

 

• ترامپ به تحویل پول نقد به ایران از طریق هواپیما اشاره کرد و آن را تعجب‌آور خواند. او گفت بدتر از همه این که برجام به ایران فرصت داد که به برنامه هسته‌ای خودش ادامه دهد. پس از چند سال محدودیت‌ها تمام می‌شود و ایران می‌تواند برنامه‌اش را پیگیری کند. او گفت ما فقط یک تاخیر برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ایجاد کردیم.

 

● او برجام را یک عمل انجام شده خواند و گفت حکومت ایران چند مرتبه از این توافق تخطی کرده است. ترامپ دو مورد خاص را مطرح کرد و گفت آب سنگین را از حد مجاز بیشتر تولید کرد. او گفت بازرسان بین‌المللی را در موقعیتی قرار داده که نتوانند از وطیفه خودشان برآورده کنند و از تاسیسات نظامی ایران بازدید کنند. ترامپ این تاسیسات را پوشش برنامه هسته‌ای ایران خواند. گفت که ایران با کره شمالی در این زمینه تعامل دارد و از ماموران اطلاعاتی خودش می‌خواهد که در این زمینه تحقیق کند.

 

● ترامپ گفت ایران تروریسم را گسترش داده و به روح برجام عمل نکرده است. او گفت استراتژی جدیدی اعلام می‌کنم برای برخورد با ایران. تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال می‌کنیم. جلوی تولید سلاح‌ها از سوی ایران را می‌گیریم که همسایگانش را تهدید می‌کند.

 

● او سپاه پاسداران را نهادی فاسد و حامی تروریسم معرفی کرد و گفت که آمریکا تحریم‌های سنگینی علیه آن اعمال خواهد کرد. به گفته رئیس جمهور آمریکا سپاه یک نیروی فاسد تروریستی است که زیر نظر رهبر ایران کار می‌کند. به گروه‌های شبه‌نظامی کمک می‌کند. بمب‌گذاری می‌کند. من از خزانه‌داری آمریکا می‌خواهم که علیه سپاه و اعضایش تحریم اعمال کند.

 

● ترامپ ورود ایران به معاملات اقتصادی با کشورهای امضاکننده برجام را هم نقد کرد. او گفت از کنگره می‌خواهم که در برجام بازنگری کند. ترامپ گفت برجام برنامه موشکی ایران را مسکوت گذاشته و رهبران کنگره الان قوانینی تصویب می‌کنند تا جلوی ایران را در تولید موشک بالستیک بگیرند.

 

● ترامپ افزود که اگر نتوانیم به توافق لازم برسیم، برجام را به عنوان رئیس جمهور آمریکا لغو خواهم کرد. ما مصمم هستیم که حامی اصلی تروریسم در دنیا دستش به سلاح هسته‌ای نرسد.

 

● ما در کنار قربانیان اصلی حکومت ایران یعنی مردم ایران ایستاده‌ایم که هزینه سنگینی برای افراطی‌گری این حکومت داده‌اند. رئیس جمهور آمریکا در پایان گفت که مردم ایران برای احیای تمدن و فرهنگ‌شان له له می‌زنند.

 

به گزارش روزنامه شرق، در سخنرانی روز گذشته، ترامپ، خلیج‌فارس را خلیج «ع ر ب ی» خواند؛ و گفت: «ایران با سلاح‌های خود کشتی‌رانی آزاد را در خلیج «ع ر ب ی» مورد تهدید قرار می‌دهد؛ ایران، آمریکایی‌ها را در داخل ایران به اتهام واهی زندانی می‌کند و حملاتی سایبری به زیرساخت‌های ما و ارتش ما کرده است».

 

او گفت: «ایران در یمن و سوریه، باعث جنگ شده و در عراق نیز با دخالت‌هایش باعث ایجاد اختلافات قومی و مذهبی در این منطقه شده است».

 

ترامپ با بیان اینکه ایران همچنان از بشار اسد حمایت می‌کند و سلاح در اختیار او می‌گذارد و این سلاح‌ها علیه کودکان سوری استفاده می‌شود، گفت: «با توجه به سابقه جنایت‌کاری ایران در گذشته و حال، اهداف سوء آنها در آینده را نباید نادیده بگیریم. شعار محبوب ایران «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» است».

 

برجام را نمی‌پذیرم

 

ترامپ، با اشاره به چگونگی تصویب برجام از نگاه خودش، گفت: «دولت قبلی آمریکا تحریم‌ها را علیه ایران لغو کرد، در زمانی که این امکان وجود داشت که حکومت ایران از هم بپاشد».

 

او گفت: «ما در آمریکا احتیاج به مذاکره‌کنندگانی قوی داریم، توافق هسته‌ای با دیکتاتوری ایران، مجرای تنفسی دوباره به آنها داد و اجازه داد بار دیگر به منابع مالی دسترسی پیدا کنند و از طریق آن، به تروریست‌ها کمک کنند».

 

ترامپ با بیان اینکه ایران ١,٧ میلیارد دلار از ایالت متحده دریافت کرده و مقداری از آن از طریق فیزیکی به ایران منتقل شده است، گفت: «تصور کنید مقدار زیاد پول نقدی را که ایرانی‌ها در انتظار دریافت آن هستند. همچنین برجام به ایران اجازه می‌دهد برخی از برنامه‌های هسته‌ای خود را ادامه دهد و تا چند سال آینده محدودیت‌های اعمال‌شده علیه ایران به پایان می‌رسد».

 

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: «ما تنها توانسته‌ایم تأخیر کوچکی در مسیر دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ایجاد کنیم و من این موضوع را نمی‌پذیرم».

 

به‌گفته ترامپ: ما تمام پول را پیشاپیش به ایران داده‌ایم و اکنون نیز در عمل انجام‌شده قرار گرفته‌ایم. حکومت ایران چندین‌بار از برجام تخطی کرده است. ایران بیش از ١٣٠ مترمکعب آب سنگین تولید کرد و همچنین نتوانست انتظارات ما را درباره سانتریفیوژها برآورده کند.

 

بعد از آن ترامپ مدعی شد: «مقامات ایران چندین‌بار اعلام کرده‌اند اجازه نخواهند داد از تأسیسات نظامی این کشور بازرسی شود؛ حال آنکه برنامه‌های مخفی ایران در این تأسیسات قرار دارد. برخی می‌گویند ایران با کره‌شمالی هم مراوده دارد و من حتما از مأموران اطلاعاتی خود می‌خواهم تا جزئیات این موضوع را به من گزارش دهند. این توافق قرار بود به صلح جهانی کمک کند؛ اما در‌حالی‌که ما به تعهدات خود عمل کرده‌ایم، ایران تروریسم را گسترش داده و به روح برجام پایبند نبوده است».

 

استراتژی جدید اعلام می‌کنم

 

ترامپ گفت: «ما کاری خواهیم کرد تا با اقدامات ایران مقابله کنیم و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنیم و جلوی تولید سلاح علیه ایران را می‌گیریم. ما این رژیم را محدود می‌کنیم تا به‌هیچ‌وجه به سلاح دست نیابد. تحریم‌های بسیار سرسختانه‌ای را علیه سپاه اعلام خواهیم کرد».

 

او با «تروریستی»خواندن سپاه پاسداران، افزود: «سپاه از رژیم سرکوب‌گر اسد حمایت می‌کند، من همچنین از وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌خواهم تمام بخش‌های سپاه را و همچنین مأموران و وابستگان به این نهاد را تحریم کند. همچنین برنامه موشکی ایران را نیز به‌شدت تحریم خواهیم کرد».

 

به گفته رئیس‌جمهوری آمریکا: «از زمان امضای برجام، تجاوزگری خطرناک ایران بیشتر شده است. این در حالی است که تحریم‌ها علیه ایران لغو شده و این کشور با دیگر اعضای برجام وارد معاملات اقتصادی پرسودی شده است. رئیس‌جمهور آمریکا طبق قانونی که در کنگره به تصویب رسیده است، می‌تواند هر زمان و آن‌طور که صلاح است، تحریم‌های جدیدی را اعمال کند».

 

او در نهایت اعلام کرد: ‌«پایبندی ایران به برجام را تأیید نمی‌کنیم و نخواهیم کرد و ما قدم در راه تروریسم نمی‌گذاریم. با کنگره همکاری می‌کنیم تا نواقص برجام برطرف شود».

 

ترامپ تصریح کرد: «یکی از نارسایی‌های برجام این است که مفاد آن به‌اندازه کافی اجرا نمی‌شود و درباره برنامه موشکی ایران ساکت است. کنگره از همین الان برای برخورد با این نارسایی وارد عمل شده و به لایحه بازنگری برجام چند تبصره اضافه خواهد کرد که جلوی ایران برای تولید موشک قاره پیمای بالستیک را بگیرد».

 

او گفت: «کنگره کاری خواهد کرد که تحریم‌ها علیه ایران به‌گونه‌ای اعمال شود که به‌صورت دائم از توسعه فعالیت‌های موشکی ایران جلوگیری شود و ما از این اقدامات استقبال می‌کنیم و اگر نتوانیم با کنگره و متحدان خود به توافق برسیم، برجام لغو خواهد شد. من هرجا لازم بدانم به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا می‌توانم برجام را لغو کنم».

 

 

 

برنی سندرز: اظهارات ترامپ پر از هیاهو و سر و صدا بوده است

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کنگره، برنی سندرز سناتور آمریکایی با انتقاد از اظهارات روز جمعه ترامپ در عدم تایید توافق هسته ای ایران، گفت: اظهارات ترامپ پر از هیاهو و سر و صدا بوده است.   وی در ادامه افزود: دور شدن از توافق هسته ای اوباما با ایران، محدودیت های اعمال شده ... برنی سندرز: اظهارات ترامپ پر از هیاهو و سر و صدا بوده است

ادامه

امریکا, جهان, خبر

هیل: دمکرات‌های کنگره به‌دنبال محدود‌کردن اختیارات ترامپ در کاربرد تسلحیات هسته‌ای هستند

تارنمای هیل نوشت: نانسی پلوسی رهبر دمکرات های مجلس نمایندگان آمریکا، از کنگره درخواست کرده است که استفاده رئیس جمهوری این کشور را از تسلیحات هسته ای مگر اینکه ایالات متحده مورد حمله قرار گرفته باشد، ممنوع اعلان کند.   تارنمای آمریکایی هیل افزود: پلوسی در یک نشست خبری در ساختمان کنگره آمریکا گفت: من ... هیل: دمکرات‌های کنگره به‌دنبال محدود‌کردن اختیارات ترامپ در کاربرد تسلحیات هسته‌ای هستند

ادامه

امریکا, جهان, خبر

چامسکی: حزب جمهوریخواه به‌رغم رفتارهای سرگرم‌کننده ترامپ، برنامه خود را اجرا می‌کند

به نقل از تارنمای آمریکایی ‘تام دیسپچ’، چامسکی ۸۹ ساله و منتقد برجسته سیاست های امپریالیستی واشنگتن، در پاسخ به این سئوال که آیا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، سیاست خاصی برای امور اقتصادی و اجتماعی و خارجی این کشور دارد و در ماه های اولیه حضورش در کاخ سفید، چه دستاوردی داشته است، گفت: ... چامسکی: حزب جمهوریخواه به‌رغم رفتارهای سرگرم‌کننده ترامپ، برنامه خود را اجرا می‌کند

ادامه

امریکا, جهان, خبر

کوبا اقدام امریکا در اخراج دیپلمات‌هایش از واشنگتن را غیرمسئولانه خواند

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد، کوبا اخراج ۱۵ تن از دیپلمات های این کشور در واشنگتن را که در واکنش به آسیب های جسمی مشکوک به کارکنان سفارت آمریکا در هاوانا انجام شد، اقدامی غیرمسئولانه و عجولانه خواند.   آسوشیتدپرس افزود، وزارت امورخارجه آمریکا سه شنبه در واکنش به حوادث مرموز پیش آمده برای دیپلمات های ... کوبا اقدام امریکا در اخراج دیپلمات‌هایش از واشنگتن را غیرمسئولانه خواند

ادامه

امریکا, جهان, خبر, کوبا