آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

حمایت نظامی از اروپا از اولویت پنتاگون خارج می‌شود

یک رسانه آمریکایی با استناد به یک سند محرمانه در مورد مدیریت ارتش آمریکا گزارش داد که در صورت پیشروی‌های روسیه، ایالات متحده حمایت نظامی قابل توجهی از اروپا نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم روزنامه واشنگتن پست با استناد به سند موسوم به «راهنمای موقت استراتژی دفاع ملی» که در اختیار دارد، گزارش داده ... حمایت نظامی از اروپا از اولویت پنتاگون خارج می‌شود

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تایوان, چین, روسیه, گزارش, ناتو

ترس بالتیک از آتش‌بس اوکراین!

نشریه فایننشال تایمز در گزارشی فاش کرد که کشورهای بالتیک از آتش‌بس اوکراین واهمه دارند. به گزارش ایسنا، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز با استناد به اظهارات وزیران دفاع کشورهای بالتیک گزارش داد که کشورهای بالتیک معتقدند که آتش‌بس در جنگ اوکراین، «تهدید امنیتی» علیه آن‌ها را افزایش خواهد داد. در هفته‌های اخیر، توافقی برای توقف ... ترس بالتیک از آتش‌بس اوکراین!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, گزارش, لتونی, لیتوانی, ناتو

مجارستان: تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است

وزیر امور خارجه مجارستان گفت که اظهارات مقامات اتحادیه اروپا مبنی بر این که از سوی روسیه تهدیداتی وجود دارد، تحریک آمیز است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، «پیتر سیجارتو» تصریح کرد که تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است و اظهارات این اتحادیه در مورد روسیه نادرست و بی اساس ... مجارستان: تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, امنیتی, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, غرب, مجارستان, ناتو

ترامپ، ساعاتی پس از انتقادات شدید از آلمان، با مرکل دیدار کرد و گفت روابط دو کشور «عالی» است

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در حاشیۀ اجلاس سران ناتو، با آنگلا مرکل دیدار کرد و در پایان آن مناسبات با صدراعظم آلمان را «بسیار، بسیار عالی» و روابط با آلمان را «فوق العاده خوب» توصیف نمود.

 

دونالد ترامپ تنها ساعاتی پیش از آغاز این اجلاس یکبار دیگر آلمان را بدلیل عدم اختصاص بودجۀ کافی به دفاع خود مورد سرزنش قرار داده بود. آنگلا مرکل نیز هنگام ورود به بروکسل، به رئیس جمهوری آمریکا پاسخ داد و گفت «آلمان در اخذ تصمیم مستقل است» و افزود «آلمان بسیار وامدار ناتوست. اتحاد دو آلمان از جمله با کمک ناتو انجام گرفت. اما آلمان نیز نقش مهمی در ناتو بازی می‌کند. آلمان بخش اعظم توانائی نظامی خود را در اختیار ناتو گذاشته است و دومین کشور تامین کنندۀ منابع انسانی برای این سازمان محسوب می‌شود».

 

دونالد ترامپ صبح چهارشنبه در دیدار با دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ، کشورهای اروپائی عضو ناتو و بویژه آلمان را به عدم مشارکت کافی در تامین بودجۀ دفاعی اروپا متهم کرد و با اشاره به تعهدات آنان گفت «چرا این کشورها وعدۀ افزایش [بودجه] در ده سال آتیه را می‌دهند، این افزایش باید بلافاصله انجام گیرد. آلمان کشور ثروتمندی است و می‌تواند از فردا سهم دفاعی خود را افزایش دهد». دونالد ترامپ با اشاره به خرید گاز از روسیه توسط آلمان، برلن را «گروگان» مسکو خواند و گفت «برلن با پرداخت میلیارد‌ها دلار به روسیه، این کشور را غنی می‌کند، اما هزینۀ امنیت آلمان در برابر تهدیدات روسیه را ما باید بر عهده گیریم».

وی ساعاتی بعد، پس از دیدار با صدراعظم آلمان، لحن کاملاً دوستانه گرفت و سخنانی بر خلاف اظهارات پیش از آن بر زبان آورد و وعده داد «داد وستد، روابط و بسیار چیزها [میان دو کشور] توسعه یابد». آنگلا مرکل گفت در دیدار با ذئیس جمهوری آمریکا در بارۀ مهاجران و روابط تجاری با وی گفتگو کرده است.

این دیدار میان رهبران دو کشور در حاشیۀ بیست و ششمین اجلاس سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که در روزهای ١١ و ١٢ ژوئیه در مقرّ این سازمان در بروکسل برپاست، انجام گرفت.

 

رهبران ٢٩ کشور عضو، شماری از کشورهای وابسته و نیز رئیس شورا و رئیس کمیسیون اروپا در این اجلاس حضور دارند.

 

نشست کنونی ناتو بر بستر اختلاف میان آمریکا و اغلب کشورهای اروپائی عضو در بارۀ میزان بودجۀ نظامی آنان و چگونگی تامین هزینه‌های مالی سازمان برگزار می‌شود. از نظر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، این کشور در این زمینه بیش از آنچه باید می‌پردازد، در حالیکه مشارکت مالی کشورهای اروپائی کمتر از سهمی است که آنان باید بر عهده گیرند. کشورهای اروپائی عضو ناتو در اجلاس پیشین این سازمان افزایش بودجۀ نظامی خود را به میزان ٢ درصد درآمدناخالص ملی پذیرفتند، اما برخی از آنها برای به اجرا گذاشتن آن خواستار مهلت بیشتر هستند.
برای دونالد ترامپ این تعهدات باید بفوریت به اجرا گذاشته شود. از همین رو، دونالد ترامپ اروپائیان را به سوء استفاده متهم کرده و معتقد است آمریکا برای تامین امنیت اروپا هزینۀ گزافی می‌پردازد. او که پیش از این با ارسال نامه های جداگانه به رهبران ٩ کشور عضو به آنان در این زمینه هشدار داده است، در این اجلاس بر ضرورت افزایش سهم کشورهای اروپائی در تامین هزینه های دفاعی تأکید می‌کند.

 

الکساندرا دُ هوپ شِفِر، رئیس اندیشکدۀ آمریکائی- آلمانی «صندوق مارشال»، معتقد است که هر چند کشورهای اروپائی با توجه به نقش آمریکا در دفاع از متحدان اروپائی خود، تا کنون آمریکا در تامین هزینه‌های نظامی لازم برای دفاع از خود کوتاهی کرده‌اند، اما آمریکا نیز نمی‌تواند امتیازاتی را که با وجود ناتو بدست آورده بفراموشی سپارد و دراین زمینه تنها به بودجه نظامی کشورها اشاره کند.

 

بگفتۀ الکساندرا دُ هوپ شِفِر «کلیۀ امتیازاتی که ناتو در زمینه‌های گوناگون برای آمریکا دارد، امروز مورد انکار قرار گرفته است. دست یافتن آسان و اَمن به بازار اروپا، بهره گرفتن از پایگاه های نظامی در این قاره بویژه برای سازمان دادن عملیات اضطراری در دیگر سرزمین‌ها، مثلاً در خاورمیانه و افریقا، نقش بازدارندۀ متحدان آمریکا در برابر روسیه، تبادل آسان اطلاعات در مبارزه با تروریسم، همۀ اینها مواردی کاملاً اساسی و پراهمیت برای آمریکا هستند». از نظر او «حیرت آور است که رئیس جمهوری آمریکا به [این موارد] توجه نکند و امتیازات راهبردی، اقتصادی، تجاری و صنعتی آنرا برای کشور خود به فراموشی بسپارد».

 

 

بسیاری از کشورهای عضو ناتو، از اینکه اجلاس کنونی با تشدید اختلافات پایان یابد ابراز نگرانی می‌کنند.
با این حال، رابرت مالی، مشاور پیشین باراک اوباما و رئیس کنونی «گروه بین‌المللی بحران» در واشینگتن می‌گوید دونالد ترامپ در این زمینه نیز، همانند موارد بسیار دیگر، دارای برخوردی مادی و عینی است و از همین رو از درک امتیازات ارزشی عاجز است.

 

رابرت مالی با اشاره به رفتار دونالد ترامپ می‌گوید «برای او هر چه انتزاعی باشد، هر چه غیر ملموس باشد، هر چه از اقدام عملی حاصل نشود درک نشدنی است. او این پدیده‌ها را اصلاً درک نمی‌کند و بنابراین ناتو را، همچنان که در گذشته انجام داده است، اینک نیز سخت مورد انتقاد قرار می‌دهد». بگفتۀ رابرت مالی دونالد ترامپ «هنگاهی که به ریاست جمهوری رسید، از مشاوران خود خواست به روشنی برای او توضیح دهند ناتو به چه کار می‌آید و به چه دردی می‌خورد؟» رئیس جمهوری آمریکا از آنان پرسید «ناتو برای ما چه به ارمغان می آورد؟»

 

رابرت مالی می‌گوید «حقیقت اینست که او بهر حال بخوبی درک نمی‌کند که ناتو امروز برای آمریکا چه سودی دارد. زیرا این سازمان هنگامی بوجود آمد که خطرات رویاروی غرب با آنچه امروز وجود دارد، بسیار متفاوت بود. برای او موضوع سهم مالی آمریکا در تامین هزینه‌های ناتو و عدم تعادل با آنچه دیگر اعضا پرداخت می‌کنند هم قابل درک و هم پراهمیت است». این چنین ناتو برای او «تنها هنگامی ارزش دارد که بصورت مستقیم و مادی بسود آمریکا باشد و امتیازاتی برای این کشور همراه آورد».

 

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز که در این اجلاس حاضر است، بی آنکه نامی از دونالد ترامپ ببرد، از همۀ اعضای ناتو خواست «از تضعیف این اتحاد خودداری کنند». وی بدون تردید با اشارۀ به سخنان رئیس جمهوری آمریکا در بارۀ وابستگی آلمان به روسیه گفت «عدم اتحاد میان اعضای ناتو عامل وابستگی بیشتر کشورهای عضو» می‌شود. بگفتۀ امانوئل ماکرون هر چند رسانه‌ها بر اختلافات موجود میان اعضا تاکید می‌کنند، اما ناتو «توانائی خود را در پاسخ به چالش‌های تحولات راهبردی» بخوبی نشان داده است. او گفت «حفظ اتحاد البته بدون تقسیم متعادل هزینه‌ها و مسئولیت ها ناممکن است» و در این زمینه «کشورهای اروپائی پیام [آمریکا] را بدرستی درک کرده اند». وی تاکید کرد که فرانسه به «تعهدات خود عمل خواهد کرد».

بریتانیا تعداد نظامیان خود در افغانستان را افزایش خواهد داد

به گزارش رادیو فرانسه؛ نخست وزیر بریتانیا، ترزا می، امروز چهارشنبه ١١ ژوئیه/٢٠ تیر در نشست پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو اعلام خواهد کرد که این کشور ۴۴٠ سرباز دیگر به افغانستان اعزام خواهد کرد.

ادامه

افغانستان, اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, ناتو

مخالفت اکثر آلمانی‌ها با افزایش بودجه نظامی مدنظر ترامپ

نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان می‌دهد که اکثر شهروندان آلمانی با افزایش بودجه نظامی کشورشان که مدنظر آمریکا است مخالف بوده و خواستار خروج نیروهای آمریکایی مستقر در کشورشان هستند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر, ناتو

رسانه‌های اسپانیایی؛ ترامپ به‌دنبال بی‌‌ثباتی در اتحادیه اروپا است

روزنامه های ال پاییس و ال موندو درخبرهای جداگانه ای ضمن اشاره به آغاز توراروپایی ترامپ هدف از این سفرها را بی‌ ثبات کردن اروپا اعلام کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, المان, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, فرانسه, ناتو

حضور داعش در شمال افغانستان باعث نگرانی جدی کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی است

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست وزرای امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در قزاقستان از تقویت مواضع سازمان افراطی و تروریستی داعش در مناطق شمالی افغانستان ابراز نگرانی کرد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جهان, خبر, روسیه, ناتو