رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
تدارک چین برای «جنگ تمام عیار» در بحبوحه تنشها با آمریکا
انتشار مقاله یک واحد تحقیقاتی ارتش چین با موضوع تدارک پکن برای وقوع «جنگ تمام عیار»، در بحبوحه تنشها با آمریکا خبرساز شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک واحد تحقیقاتی ارتش چین به نام «واحد ۹۱۴۰۴» در تدارک برای آمادگی توان نظامی این کشور، مقالهای را منتشر کرده و در آن به بررسی سناریوی جنگ تمام عیار پرداخته است.
بنا بر گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست»، به گفته محققان درگیر در این پروژه، ارتش چین اخیرا هنگام آزمایش و ارزیابی عملکرد تسلیحات جدید سناریوی «جنگ تمام عیار» را اضافه کرده است.
تدارک واحدهای تحقیقاتی ارتش چین برای جنگ تمام عیار در شرایطی انجام شده که به دنبال تشدید تنشها بر سر تایوان، خطر درگیری نظامی بین چین و ایالات متحده به بالاترین حد خود در دهههای اخیر رسیده است.
ساوت چاینا مورنینگ پست در گزارش خود نوشت: «جنگ تمام عیار یعنی تمام منابع موجود و تلاشهای یک ملت برای پیروزی در جنگ بسیج شود. جنگ تمام عیار نه تنها ارتش، بلکه شامل بخشهای غیرنظامی و اقتصاد هم میشود همانند آنچه در جنگ جهانی اول و دوم رخ داد».
بنا بر گزارش این رسانه مستقر در هنگ کنگ، محققان نیروی دریایی چین در آخرین ارزیابی خود از کشتیهای جنگی، برای جنگ تمام عیار نام سناریوی «زِد» (Z) گذاشتند.
به طور معمول، در سرزمین اصلی چین ارزیابی عملکرد سلاحهای متعارف شامل بازیهای جنگی مبتنی بر رایانه و آزمایشهای میدانی است و بیشتر روی ارزیابی قابلیتهای جنگی تسلیحات در یک درگیری منطقهای، مانند مداخله نظامی مستقیم دو یا چند گروه ناو هواپیمابر خارجی در اطراف تایوان یا دریای چین جنوبی متمرکز شده است اما در سناریوی «زد»، موضوع متفاوت میشود.
به گفته «فانگ کان شین» سرپرست تیم تحقیقاتی واحد ۹۱۴۰۴ ارتش چین، در این سناریو، «یک برخورد قدرت اراده استراتژیک وجود دارد و درگیری منطقهای به یک جنگ تمام عیار افزایش مییابد».
به نوشته ساوت چاینا مورنینگ پست، واحد تحقیقاتی تحت نظر فانگ کان شین مسئول آزمودن آمادگی برخی از جدیدترین و قویترین تسلیحات دریایی چین است.
سناریوی جنگ تمام عیار «زِد» (Z)، برای اولین بار در مقاله این تیم تحقیقاتی طی همین ماه جاری از طبقه بندی محرمانه خارج و در «ژورنال تحقیقات کشتی چین» منتشر شد.
محققان چینی در این مقاله نام هیچ کشوری را ذکر نکردند اما سخت افزار دشمن که در این یادداشت ظاهر شد، ناوشکن کلاس «آرلی برک» (Arleigh Burke) متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده و متحدان آن است و در این مقاله، نام «اتحاد آبی» به آنها داده شده است.
«رودریگو دوترته» رئیسجمهور سابق فیلیپین طی هفته اخیر با هشدار درباره احتمال درگیری مستقیم نظامی آمریکا و چین گفته بود: «اگر بخواهم درباره جنگ قریب الوقوع از شماره یک تا ۱۰ انتخاب کنم، شماره هفت را برای وضعیت حال حاضر انتخاب میکنم».
محققان واحد ۹۱۴۰۴ ارتش چین در مقاله خود روی سرنوشت کشتیهای این کشور تمرکز کردند. در سناریو مذکور، فرض این است که ارتش چین تحت یک حمله همه جانبه توسط «اتحاد آبی» قرار میگیرد.
به گفته محققان، با توجه به اینکه نیروی دریایی چین در حال حاضر نزدیک به ۵۰ ناوشکن دارد، هر ناوشکن چینی در یک حمله تمام عیار هدف حمله بیش از ۱۱ موشک و بیش از سه اژدر قرار میگیرند.
بنا بر مقاله واحد تحقیقاتی ارتش چین، «اتحاد آبی بیش از ۳۰ برابر قویتر از سیگنالی که کشتیهای جنگی چین برای ارتباط با هم استفاده میکنند، پارازیت و اختلال ایجاد میکند که این موضوع باعث میشود بُرد تشخیص رادارهای چینی به کمتر از ۶۰ درصد بُرد عادی آنها کاهش یابد.
انتشار مقاله مذکور درباره تدارک ارتش چین برای یک جنگ تمام عیار در شرایطی انجام شده که تنشهای این کشور با آمریکا بر سر تایوان همچنان خبرساز است.
چین بارها به آمریکا درباره دخالت در امور تایوان هشدار داده و اعلام کرده از همه ابزارها برای جلوگیری کردن از جدایی طلبی این جزیره استفاده خواهد کرد.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد بهرسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض میکند و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.
نزدیک شدن ناوچههای روسی به جزایر اوکیناوای ژاپن
وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد که ۲ فروند ناوچه روسیه را برای نخستین بار نزدیک جزایر «اوکیناوا» رصد کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت دفاع ژاپن روز شنبه اعلام کرد که ۲ فروند کشتی جنگی روسیه را نزدیک آبهای تایوان و جزایر «اوکیناوا» رصد کرده است. به نوشته روزنامه «الشرق الاوسط» وزارت دفاع ژاپن ... نزدیک شدن ناوچههای روسی به جزایر اوکیناوای ژاپن
دیدبان حقوقبشر فاش کرد؛ استفاده ارتش اوکراین از مینهای ممنوعه ضدنفر
دیدبان حقوق بشر از کشف شواهد و مدارک جدید در زمینه استفاده ارتش اوکراین از مینهای ممنوعه علیه نظامیان روسیه خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، دیدبان حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که شواهد و مدارک جدیدی از استفاده بیرویه نظامیان اوکراینی از مینهای ممنوعه ضدنفر علیه نیروهای روس در جنگ اوکراین ... دیدبان حقوقبشر فاش کرد؛ استفاده ارتش اوکراین از مینهای ممنوعه ضدنفر
جمهوری چک: مسکو تهدید و پکن یک چالش برای پراگ است
جمهوری چک در استراتژی جدید امنیتی خود از روسیه به عنوان یک تهدید و از چین به عنوان یک چالش سیستمی یاد کرد. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از رویترز، کابینه دولت جمهوری چک استراتژی جدید امنیتی این کشور را تصویب کرد و آن را منعکسکننده پایان دوره صلح و ثبات در اروپا ... جمهوری چک: مسکو تهدید و پکن یک چالش برای پراگ است
رایزنی مسکو و پکن درباره موضوعات دفاع موشکی
وزارت خارجه روسیه خبر داد که روز سهشنبه مسکو و پکن رایزنیهایی درباره موضوعات دفاع موشکی انجام دادهاند. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه روسیه روز سهشنبه اعلام کرد که مسکو و پکن رایزنیهایی درباره موضوعات دفاع موشکی انجام دادهاند. در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: «روز سهشنبه، ۲۷ ژوئن، رایزنیهای منظمی ... رایزنی مسکو و پکن درباره موضوعات دفاع موشکی