به گزارش ایرنا نشست ویدیویی دو طرف روز دوشنبه برگزار شد در این نشست «شی جینپینگ» رییس جمهوری خلق چین به صورت ویدیو کنفرانس با رهبران اروپایی شرکت کرد طرفین رایزنی های مهمی درباره مسایل منطقهای، بینالمللی و مناسبات دوجانبه و چند جانبه داشتند.
همزمان قرار است «لی که چیانگ» نخست وزیر چین نیز در نشست مجمع جهانی اقتصاد شرکت کند که یکی دیگر از گامهای دو طرف برای تقویت همکاریهای آنها در مقابله با تهدیدهای آمریکا محسوب میشود.
بسیاری از ناظران بر این باورند که آمریکا به دلیل فشارهای بیامان، تهدیدها و تحریمها علیه کشورها و پیشگرفتن مسیر یکجانبه، به یک مانع برای همکاریهای بینالمللی و خطری برای ثبات جهانی تبدیل شده است و چین احساس میکند در این شرایط ضرورت دارد همکاریهای بینالمللی و مناسبات با اروپا تحکیم شود.
در جریان کنفرانس ویدیویی روز دوشنبه، رئیس شورای اروپا چارلز میشل، رئیس کمیسیون اروپا اورسولا فوندرلاین و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز شرکت داشتند و طرفین درباره مسایلی چون روابط چین و اروپا، چند جانبهگرایی و بهبود ساختارهای بینالمللی برای همکاریها گفت و گو کردند.
«جانگ مینگ» کارشناس مسایل چین و جهان امیدوار است که این نشست باعث افزایش اعتماد سیاسی، تقویت همکاریهای عملی و کاربردی شده و علایمی مثبت برای طرفین به منظور پیشبرد چند جانبهگرایی ارسال کند و حمایتی از تجارت جهانی آزاد و بهبود شرایط اقتصادی باشد.
روزنامه گلوبال تایمز چین هم در مطلبی نوشت: با وجود بیماری کرونا، ارتباطات بین چین و اتحادیه اروپا متوقف نشده است برعکس در این شرایط تعاملات و ارتباطات تلفنی و مکاتبهای بیشتر هم شده است.
مسوولان چینی هم بر این باورند که این گفت و گوها یکی از بهترین فرصتها برای تعمیق همکاریها در فرایند چند جانبهگرایی و در حین همهگیری کرونا است و آن را مقابله مثبتی با تهدیدها برای روابط بینالملل میدانند.
« هون جیانگ » مدیر بخش مطالعات اروپا در موسسه مطالعات بینالمللی چین گفت: این نشست درشرایط فشارهای بیش از حد آمریکا علیه چین و پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برگزار شد، برای همین بسیار با اهمیت است.
او تصریح کرد: این نشست نشان میدهد که چین و اروپا به دنبال رهایی از فشارهای آمریکا هستند چین و اروپا برای دفاع از چند جانبهگرایی و مقابله با هر تلاشی برای راه اندازی جنگ سرد، با یکدیگر همکاری میکنند این یک رابطه پایدار برای پیشبرد اقتصادی جهانی است که درسایه کرونا و در مسیر رکود است.
تحلیلگران پیشبینی میکنند که این کنفرانس ویدئویی زمینه را برای اجلاس سران اتحادیه اروپا فراهم کند جایی که رهبران چین در آن شرکت داشتند و برخی توافقات بزرگ بین دو اقتصاد امضا شد.
امسال چهل و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک چین و اتحادیه اروپا است و از نظر بسیاری به عنوان یک سال عطف در روابط چین و اتحادیه اروپا توصیف میشود.
« لی هایدونگ» کارشناس مسایل بینالمللی در چین گفت: با نظرداشت یکجانبه گرایی آمریکا لازم است تحرکات کشورها و چین برای مقابله با تهدیدها برای ثبات جهانی افزایش یابد.
چین درحال مشارکت گستردهتر در برنامهها و اجلاسهای بینالمللی است و سرعت همکاریهایش را در این مناسبات کاهش نداده است و یکجانبهگرایی آمریکا نمیتواند مانعی برای تحقق اهداف چین و جهان باشد.
«وانگ یی»وزیر امور خارجه چین از پیشرفت در گفت و گوی معاهده سرمایهگذاری چین و اروپا نیز استقبال کرده و گفته است که لازم است طرفین تصمیماتی بزرگ بگیرند تا مشکلات زودتر حل و فصل شود.
در این میان انتظار میرود با برگزاری چنین نشستهایی همکاریهای تجاری و اقتصادی طرفین افزایش یابد و پس از کرونا نیز مناسبات رو به تقویت و بهبود باشد و همزمان در زمینه اقتصاد سبز و دیجیتالی و راه ابریشم هم طرفین برنامههای مشترکی را دنبال میکنند و شمار قطارهای باربری میان چین و شهرهای اروپایی نیز افزایش یافته است.
لی هایدونگ میگوید: آمریکا به تهدید بزرگی برای ثبات و امنیت جهان تبدیل شده است و میکوشد چین را از دنیا جدا کند، اما موفق نخواهد شد. به نفع دنیا است که از نظم بینالمللی که آمریکا در راستای منافع خود دنبال میکند، جدا شود.