درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تایید بند «ز» تبصره هفت لایحه بودجه توسط شورای نگهبان / حاصل اتحاد بالادستی‌ها علیه فرودستان

حبیبی به کارگران و تشکل‌های کارگری تسلیت می‌گوید: تسلیت برای مصوبه بسیار بد دولت و مجلس و شورای نگهبان که یادآور عهدنامه ترکمانچای است. تسلیت برای تجاوز به حقوق شرعی و قانونیِ ۴۲ میلیون جمعیت کارگری کشور. تا اراده ملی برای اعتراض نباشد، مصوبه‌های بد ادامه خواهند داشت

 

حسین حبیبی دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، این مصوبه را با برخی قراردادهای تلخ تاریخی مقایسه می‌کند و معتقد است اگر قراردادهایی مثل ترکمانچای را خارجی‌ها به ملت تحمیل کردند؛ قرارداد برداشت از منابع کارگران را خود سردمداران نوشتند و پایش امضا گذاشتند. تصویب بند «ز» تبصره هفت لایحه بودجه، ترکمانچای ملی است و اموال کارگران را نه به خارجی‌ها بلکه به خودی‌هایی می‌دهد که برای برداشت از این اموال مدتهاست کمین کرده‌اند.

 

این فعال کارگری تاکید کرد: دادِمان از ترکمانچای‌ها و گلستان‌ها گوش فلک را کر کرده و بر رفتار ظالمانه و حقارت‌آمیز خارجی‌ها در تاریخ خُرده می‌گیریم؛ ولی شهامت و جرات اعتراف آن‌ را نداریم که بگوییم خیلی وقت‌ها مثل امروز، خود باعث شدیم که به اوج بدبختی سقوط کنیم؛ جرات نداریم بگوییم؛ چراکه خود کرده را تدبیر نیست.

 

تصویب بند «ز»، حاصل اتحاد بالادستی‌ها علیه فرودستان

 

حبیبی؛ همدستی مجلس، دولت و شورای نگهبان را اتحاد بالادستی‌ها علیه فرودستان توصیف می‌کند و می‌گوید: مصوبه بند ز تبصره ۷ لایحه بودجه ۹۷ دولت که در ۲۹ بهمن در «یکشنبه سیاه» توسط نمایندگان دولت در مجلس به تصویب رسید، توسط شورای نگهبان قانون اساسی تصویب شد تا این بار شاهد بدترین مصوبه دولت، مجلس و شورای نگهبان و احتمالا مجمع تشخیص مصلحت نظام علیه ملت شریف باشیم.

 

او معتقد است گوش شنوایی برای شنیدن صدای کارگران وجود ندارد: «گفتیم و گفتند حق بیمه کارگران نه تنها درآمد دولت بلکه حق‌الناس است؛ ظاهرا دولت و مجلس و شورای نگهبان خواب‌آلودگی و نشنیدن را پیشه خود کرده‌اند تا پایمال شدن حقوق شرعی و مغایرت با قانون اساسی را متوجه نشوند.»

 

حبیبی به جد یقین دارد کسانی که همواره داد سخن و اعتراض به عهد امه‌های ننگین گلستان و ترکمنچای سرداده‌اند، این‌بار خود خالق بدترین مصوب، آن هم در ام‌القرای مسلمین برعلیه ۴۲ میلیون خانواده کارگری شدند.

 

تا اراده ملی برای اعتراض نباشد، مصوبه‌های بد ادامه خواهند داشت

 

بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور می‌گوید: به‌راستی که این عهدنامه‌ها و مصوبه‌های بد تمامی ندارند؛ آن زمان که آئین‌نامه ننگین خروج کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر موضوع ماده ۱۹۱ در سال ۱۳۸۱ امضا شد، صدای اعتراضی درنیامد؛ هرچه گفتیم و نوشتیم که اگر ساکت بنشینیم خروج کارگران از حمایت قانون کار، قانونی می‌شود، متاسفانه نه بدنه کارگری حمایت کرد و نه مسئولان صدای اعتراضمان را شنیدند.

 

او این روند تاریخی را اینگونه شرح می‌دهد: زمانی که قانون بسیار بد نوسازی صنایع، توسط دولت و مجلس در سال ۱۳۸۲ مصوب شد، گفتیم و نوشتیم که فریب بازنشستگی زودتر از موعد را نخورید؛ هم کارگران هم تامین اجتماعی و هم تشکلات کارگری متضرر خواهیم شد و صنایع هم رشد نخواهد کرد؛ بازهم دریغ از حمایت و اعتراض و اینک غارت حقوق شرعی و قانونی در قالب بند ز تبصره ۷ لایحه بودجه رقم خورد.

 

این فعال کارگری این روند تاریخی را توقف‌ناپذیر می‌داند: «هر عهدنامه بدی مانند ترکمنچای و آئین‌نامه ماده ۱۹۱، نوسازی صنایع و بند ز تبصره ۷ لایحه بودجه، اگر اراده ملی جهت اعتراض نباشد تصویب می‌شود و باید بدانیم تا زمانی که در بر همین پاشنه می‌چرخد، روند اینگونه مصوبه‌های ننگین نیز ادامه‌دار خواهد بود.»

 

حبیبی در پایان به کارگران و تشکل‌های کارگری تسلیت می‌گوید: تسلیت برای مصوبه بسیار بد دولت و مجلس و شورای نگهبان که یادآور عهدنامه ترکمانچای است. تسلیت برای تجاوز به حقوق شرعی و قانونیِ ۴۲ میلیون جمعیت کارگری کشور.

ایلنا

کارگران بازداشت شده گروه ملی صنعتی فولاد اهواز باید بی‌قید وشرط آزاد شوند !

بر اساس گزارش های انتشار یافته، در نهمین روز اعتصاب متشکل و یکپارچه کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و راهپیمائی آنها در خیابان های شهر اهواز مرکز استان خوزستان، ماموران امنیتی و یگان اطلاعات نیروی انتظامی با یورش شبانه به منازل کارگران، بیش از ۹ کارگر اعتصابی را بازداشت و روانه زندان کردند.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, کارگری

یکی از کارگران بازداشتی‌ روز گذشته آزاد شده، اما هشت نفر دیگر همچنان در بازداشت هستند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل دادگستری) که برای پیگیری پرونده کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز در این شهر به سر می‌برد، در تماس تلفنی با ایلنا گفت: امروز صبح (سیزدهم اسفند) به اتفاق تعدادی از خانواده‌های کارگران بازداشتی به شعبه ۱۲ بازپرسی واقع در ساختمان دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کردم که متاسفانه اعلام شد به ... یکی از کارگران بازداشتی‌ روز گذشته آزاد شده، اما هشت نفر دیگر همچنان در بازداشت هستند

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

۹ اسفند نوزدهمین روز اعتراضات تعدادی از رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن نیمه ساخته سپیدار دو وسه

روز چهارشنبه ۹ اسفند، نوزدهمین روز اعتراضات تعدادی از رانندگان شرکت واحد عضو پروژه سپیدار دو وسه در مقابل شهرداری تهرانه وشورای شهر می‌باشد

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری