اسلوونی: توجیهی برای ممانعت از کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود ندارد

نخست وزیر اسلوونی در سخنانی اعلام کرد: هیچ توجیهی برای ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شینهوا، «رابرت گلوب» (Robert Golob) نخست وزیر اسلوونی امروز دوشنبه در سخنانی تصریح کرد: اروپا باید نقش فعال‌تری در مسئله غزه ایفا کند. نخست وزیر اسلوونی سپس ... اسلوونی: توجیهی برای ممانعت از کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود ندارد

ادامه

اروپا, اروپای مرکزی, اسلوونی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

قسام: ارتباط ما با نیروهایمان قطع شده است

گردان‌های قسام همچنین با اشاره به گزارش‌هایی مبنی بر وقوع درگیری در منطقه رفح، اعلام کرد: ما هیچ اطلاعی از حوادث یا درگیری‌هایی نداریم که در منطقه رفح رخ می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز یکشنبه در واکنش به ادعای ... قسام: ارتباط ما با نیروهایمان قطع شده است

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش

رشد صادرات گاز روسیه پس از کاهش مقطعی ناشی از اقدام اروپا

رئیس‌جمهور روسیه در واکنش به تلاش غرب برای جلوگیری کردن از خرید نفت این کشور در بازارهای بین‌المللی گفت: غرب با اقدامات خود، روابط انرژی در جهان را با اختلالی مصنوعی روبرو کرده است. ولادیمیر پوتین پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۴ در نشست عمومی هشتمین مجمع بین‌المللی «هفته انرژی روسیه» در مسکو افزود:‌ پیش از این، ... رشد صادرات گاز روسیه پس از کاهش مقطعی ناشی از اقدام اروپا

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, آفریقا, آلمان, آمریکای لاتین, اروپا, ایران, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش

روایت معاون نخست وزیر روسیه از رایزنی جولانی در مسکو

معاون نخست وزیر روسیه پیرامون دیدار پوتین و جولانی در مسکو گفت: طرفین درباره پروژه‌های مشخصی در زمینه مشارکت روسیه در حوزه انرژی و حمل و نقل گفتگو کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، اکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه امروز چهارشنبه در سخنانی اعلام کرد: سوریه نیاز به بازسازی زیرساخت‌های ... روایت معاون نخست وزیر روسیه از رایزنی جولانی در مسکو

ادامه

جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شرق اروپا, گزارش, هندوستان

جان مرشایمر: دو دلیل بازدارنده برای حمله دوباره به ایران

نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل از دو دلیل بازدارنده برای حمله احتمالی دوباره به ایران از سوی آمریکا و اسرائیل پرده برداشت. به گزارش خبرگزاری مهر، جان مرشایمر، نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل در گفتگویی تاکید کرد که دو دلیل اصلی را می‌توان به عنوان عوامل بازدارنده برای حمله احتمالی مجدد به ایران از سوی آمریکا و ... جان مرشایمر: دو دلیل بازدارنده برای حمله دوباره به ایران

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, تحلیل, جهان, خبر, فلسطین

تایم؛ دردسرها و مخاطرات اقدام علیه سپاه برای مقامات و نیروهای آمریکایی

یک نشریه آمریکایی با پرداختن به تأثیرات و پیامدهای اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران، آن را اقدامی بی‌سابقه توصیف کرد که می‌تواند دردسرهایی را برای مقامات آمریکایی و خطراتی را نیز برای نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به همراه داشته باشد.

 

به نوشته نشریه تایم، در صورت قرار گرفتن نام سپاه پاسداران این اولین باری خواهد بود که دولتی در آمریکا یک نهاد دولتی خارجی را تروریستی اعلام می‌کند که در صورت انجام، تحریم‌هایی را نیز در پی خواهد داشت، از جمله مسدود کردن دارایی‌های احتمالی سپاه در آمریکا و ممنوعیت تجارت با این نهاد یا هرگونه حمایت از فعالیت‌های سپاه.

 

باتوجه به جایگاهی که سپاه برای ایران دارد، این اقدامات تنبیهی از سوی آمریکا می‌تواند تأثیرات محدودی (برای ایران) داشته باشد اما تروریستی اعلام کردن سپاه ممکن است به‌طور قابل توجهی فعالیت نظامی و دیپلماتیک آمریکا را، به ویژه در عراق پیچیده کند. جایی که نیروهای شیعی عراقی و احزاب سیاسی آن روابط نزدیکی با سپاه دارند.

 

این اقدام در لبنان می‌تواند محدودیت‌های بیشتری را به ویژه با افرادی که مقامات آمریکایی با آنها تعامل دارند، در پی داشته باشد. سپاه پاسداران روابط نزدیکی با حزب‌الله دارد که بخشی از دولت لبنان است. حزب‌الله در حال حاضر نیز از سوی آمریکا یک سازمان تروریستی خارجی شناخته می‌شود. حضور آن در پارلمان لبنان و شاخه اجرایی آن سبب شده است تا آمریکا نتواند هیچ گونه ارتباطی با اعضای حزب‌الله داشته باشد، هرچند که واشنگتن به همکاری و کمک به ارتش لبنان ادامه می‌دهد.

 

بدون در نظر گرفتن استثنا یا معافیت از این تروریستی اعلام کردن، نیروها و دیپلمات‌های آمریکایی می‌توانند از تعامل با مقامات لبنانی و عراقی که با مقامات سپاه و جانشین‌های آنها تعامل دارند، منع شوند.

 

پنتاگون و آژانس‌های اطلاعاتی نسبت به تأثیرات این اقدام که باعث می‌شود نتوانند با آن دسته مقام‌های خارجی ارتباط برقرار کنند که با اعضای سپاه ملاقات کرده یا تعامل دارند، ابراز نگرانی کرده‌اند. همین نگرانی‌ها بود که موجب شد دولت آمریکا پیش از این نیز از چنین اقدامی منصرف شود، کاری که بیش از یک دهه است در دولت مطرح است.

 

هنوز مشخص نیست که تروریستی اعلام کردن سپاه شامل این محدودیت‌ها می‌شود یا نه.

 

علاوه‌بر این پیچیدگی‌ها، فرماندهان نظامی آمریکا نگرانند که این کار ایران را به سمت اقدامات تلافی جویانه علیه نیروهای آمریکایی علیه منطقه سوق دهد. به گفته یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، این فرماندهان قصد دارند به نیروهای باقیمانده کشورشان در عراق، سوریه و نقاط دیگر درباره احتمال چنین اقداماتی هشدار دهند.

 

علاوه بر عراق که حدود پنج هزار و ۲۰۰ نیروی آمریکایی در آن حضور دارند و سوریه که تقریباً دو هزار نیرو در آنجا باقی مانده‌اند، پنجمین ناو آمریکایی در خلیج فارس است و پایگاه هوایی آمریکا در قطر نیز در معرض خطر است.

 

دو مقام آمریکایی دیگر گفته‌اند که انتظار می‌رود وزارت امورخارجه آمریکا هم نسبت به اقدامات تلافی جویانه ایران علیه سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌ها و همچنین اعتراضات ضد آمریکایی هشدار دهند. در ابتدای جنگ علیه عراق و تصمیم دولت ترامپ برای منتقل کردن سفارت واشنگتن در اراضی اشغالی به بیت‌المقدس نیز هشدارهای مشابهی منتشر شد.

 

به نوشته تایم، علی‌رغم این خطرات تندروهای ضد ایرانی در کنگره همچون سناتورها تام کاتن و تد کروز و افرادی دیگر مدت‌ها است برای تروریستی خواندن سپاه تلاش می‌کنند. آنها می‌گویند که این کار پیامی مهم به ایران می‌فرستد.

 

مایک پمپئو، وزیر امورخارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا تاکنون نیز این وظیفه را به عهده گرفته‌اند و در ماه‌های اخیر به شدت علیه ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای‌اش سخن گفته‌اند. پمپئو آشکارا گفته است که فشارها بر تهران تا زمانی که جمهوری اسلامی رفتارش را تغییر ندهد، ادامه خواهد داشت.

 

برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران هفته گذشته ادعا کرد که ایران و نیروهای مورد حمایتش مسئول کشته شدن ۶۰۸ نیروی آمریکایی در سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ در عراق هستند، ادعایی که به نظر می‌آید بهانه‌ای برای تروریستی اعلام کردن سپاه است. وی تنها به اطلاعاتی از وزارت دفاع اشاره کرد که به تازگی از حالت طبقه بندی شده درآمده‌اند.

 

وزارت امورخارجه آمریکا در حال حاضر ۶۰ گروه شامل القاعده، داعش و وابستگان آنها را به‌علاوه حزب‌الله و چندین گروه فلسطینی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی می‌شناسد اما هیچ یک از آنها یک نهاد نظامی دولتی نیست.

 

هر زمان که وزیر امورخارجه یک گروه را در هماهنگی با وزیر خزانه‌داری تروریستی اعلام کند، کنگره هفت روز فرصت دارد آن را مورد بازبینی قرار دهد و اگر مخالفتی نباشد، اجرایی خواهد شد.

ایسنا

انتقاد جدی لاوروف از سیاست آمریکا در سفر به مصر و اردن

وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکراتش با مقامات قاهره و عمان، بر مواضع قاطع مسکو درباره سوریه، “بلندی‌های جولان” و مناقشه فلسطین-اسرائیل تأکید کرده و برخورد آمریکا با این مسائل را یک‌جانبه، غیرسازنده و به بن‌بست رسیده ارزیابی کرد.

ادامه

اردن, اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, فلسطین, مصر

الحلبوسی: بحث‌ خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیگر مطرح نیست /ایران تنها کشوری نیست که در عراق دخالت می‌کند

رئیس پارلمان عراق اعلام کرد، پیشنهادات مطرح شده از سوی برخی فراکسیون‌های پارلمانی در زمینه ارائه پیش‌نویس قانونی با هدف درخواست برای خروج نیروهای آمریکا از عراق از روی میز برداشته شده است.

ادامه

اردن, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا, عراق, عربستان سعودی, کویت