آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

تاکید چین بر دوری از ذهنیت مسابقه فضایی و دنبال کردن منافع بشریت

مقامات آمریکایی همزمان با آغاز ماموریت فضایی کاوشگر قمری «چانگ‌ای‌۶» چین به نیمه پنهان ماه نسبت به شتاب پیشرفت‌های فضایی این کشور ابزار نگرانی ‌کردند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا ، چین روز جمعه یک فضاپیمای رباتیک برای سفر به نیمه پنهان ماه پرتاب کرد که ماموریتی از جنبه فناورانه (تکنولوژیک) دشوار است و راه را برای ماموریت‌های آینده چین و فرود فضانوردان چینی بر سطح ماه و ایجاد پایگاهی در قطب جنوب ماه همواره می کند.

کاوشگر «چانگ‌ای۶» قرار است در این ماموریت ۵۳ روزه نمونه‌هایی را از طرف پنهان ماه که همواره از نگاه زمینی ها، پنهان است با خود به زمین بیاورد. این کاوشگر ساعت ۵ و ۲۷ دقیقه عصر جمعه به وقت محلی با راکت «لانگ مارچ-۵» از استان جزیره‌ای «هاینان» در جنوب چین پرتاب شد. این اقدام یک نقطه عطف دیگر در برنامه اکتشافات فضایی و قمری چین به شمار می‌رود.

همچنین کشور چین در هفته گذشته ماموریت فضایی «شنژو۱۸» (Shenzhou-۱۸) به ایستگاه فضایی «تیان‌گونگ» را آغاز کرد. این ایستگاه فضایی پس از آن توسعه یافت که این کشور از ایستگاه فضایی بین‌المللی کنار گذاشته شد.

خبرگزاری چین «شینهوا» در یادداشتی این اقدام را پیامی روشن برای تاکید بر تعهد چین بر همکاری بین‌المللی در حوزه اکتشافات در کره ماه توصیف کرد.

شینهوا خاطرنشان کرد: فضاپیمای چانگ‌ای‌۶ ، چهار محموله (payloads ) ساخته شده از طریق همکاری‌های بین‌المللی را حمل می‌کند و فرصت‌هایی را برای دانشمندان در سطح جهان فراهم خواهد کرد و پیام آن تاکید بر اتحاد در زمینه اکتشافات قمری برای خیر مشترک همه بشریت است.

بر اساس این گزارش، چین همواره از طرفداران فعال همکاری بین‌المللی در حوزه اکتشافات فضایی بوده و روشن ساخته است که مایل به همکاری با آژانس‌های فضایی و سازمان‌های بین‌المللی در سطح جهان برای برقراری نوع جدیدی از مشارکت جهانی در اکتشافات و نوآوری‌های فضایی، یک مشارکت بر مبنای برابری و منافع متقابل است.

فضاپیمای چانگ‌ای۶ محموله‌هایی از فرانسه، ایتالیا، پاکستان و سازمان فضایی اروپا /سوئد حمل می‌کند و چانگ‌ای۷ که قرار است در سال ۲۰۲۶ پرتاب شود، ابزارهای علمی ساخت مصر، ایتالیا ، روسیه ، سوئیس ، تایلند و اتحادیه نظارت بین‌المللی قمری را حمل می کند.

خبرگزاری شینهوا بدون نام بردن از کشور آمریکا نوشت: این درحالی است که برخی افراد از یک کشور خاص هنوز درگیر ذهنیت منسوخ رقابت فضایی هستند و تلاش های اکتشافات قمری را که حامل فرصت‌هایی برای همکاری‌های بین‌المللی است را به عنوان یک بازی با حاصل جمع صفر تلقی می‌کنند. این افراد باید از تلاش های چین در کره ماه بیشتر بیاموزند و نگاه دقیق‌تری به «ایستگاه تحقیقات قمری بین‌المللی» (ILRS) بیاندازند که یک تاسیسات آزمایش های علمی فراگیر با ابتکار چین است که بطور مشترک با چندین کشور و سازمان به انجام رسیده است.

«وو ویرین» طراح اصلی برنامه اکتشاف قمری کشور چین در کنفرانس اخیر فضایی این کشور اعلام کرد: چین از ۵۰ کشور و ۵۰۰ موسسه تحقیقاتی بین‌المللی و پنج هزار پژوهشگر خارجی برای پیوستن به برنامه ایستگاه تحقیقات قمری بین‌المللی دعوت کرده است.

شینهوا تاکید کرد: کره ماه جایزه‌ای نیست که بخواهیم آن را در یک مسابقه فضایی جدید برنده شویم، بلکه یک جرم آسمانی است که باید از آن برای منافع بشریت و به عنوان پایگاهی برای مسافرت‌های آینده به اعماق فضا استفاده کرد.

این در حالی است که برخی رسانه‌های غربی با ذهنیت رقابت فضایی به سبک رقابت آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق و ذهنیت جنگ سرد با پیشرفت‌های علمی و فضایی کشور چین با نگاهی منفی برخورد کرده‌اند.

روزنامه انگلیسی گاردین در همین زمینه گزارش داد: تشدید رقابت بین دو قدرت جهانی چین و آمریکا از حوزه زمین فراتر رفته و به گستره آسمان رسیده و نگرانی واشنگتن از شتاب پیشرفت‌های فضایی چین بیشتر شده است.

این روزنامه مدعی شد: نمونه‌برداری از سطح کره ماه و بررسی امکان حیات ماهی «زبرا» تنها هدف‌های فضایی چین نیست بلکه دولت آمریکا نسبت به مقاصد ژئوپلتیک پکن نگران است و رییس سازمان فضایی «ناسا» این تحولات را یک «مسابقه فضایی» جدید توصیف کرد.

«بیل نلسون» رییس ناسا هفته گذشته به قانونگذاران آمریکایی گفت: «ما اعتقاد داریم که بخش زیادی از برنامه فضایی باصطلاح غیرنظامی آنها یک برنامه نظامی است» .

به نوشته گاردین، نگرانی‌هایی درباره اقدام چین برای ساخت سلاح‌های ضدفضایی از جمله موشک‌های هدف گیرنده ماهواره‌ها وجود دارد.

این روزنامه به نقل از «کازوتو سوزوکی» استاد دانشگاه توکیو ژاپن نوشت: چین می‌خواهد کشور اول (در اکتشاف ماه) باشد تا بتواند منابع ماه را انحصاری کند و برای اکتشافات فضایی آینده از یک مزیت بزرگ برخوردار باشد. این درحالی است که آمریکا می‌خواهد از کره ماه به عنوان یک «پمپ بنزین» در مسیر سفر به کره مریخ استفاده کند. اگر برنامه «آرتمیس» آمریکا بتواند از کره ماه به آب دست پیدا کند می‌تواند برای ساخت سوخت راکت از هیدروژن و اکسیژن مورد استفاده قرار گیرد.

از سوی دیگر چین و روسیه در سال ۲۰۲۱ برنامه مشترکی برای ساختن یک ایستگاه تحقیقاتی مشترک بر سطح ماه اعلام کردند و گفتند که درهای آن به روی همه طرف‌های بین‌المللی علاقمند باز خواهد بود، هر چند بعید است که آمریکا جزو آنها باشد چرا که رابطه خوبی با چین و روسیه ندارد.

به گزارش گاردین، آمریکا در حال یارگیری جهانی به منظور تضمین برنده نشدن چین در این مسابقه فضایی است. پیشتر در ماه جاری ، جو بایدن رییس جمهور آمریکا و فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن متعهد به اعزام یک فضانورد از کشور ژاپن، رقیب تاریخی چین- به کره ماه با ماموریت آرتمیس ناسا در سال ۲۰۲۸ و بار دیگر در سال ۲۰۳۲ شدند.

مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه هدف کشورهای ناتو از رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» آمادگی برای تقابل با روسیه است، گفت ادعای ناتو مبنی بر حمله ترکیبی روسیه علیه اعضای این ائتلاف تلاشی است برای توجیه نظامی‌گری اعضای ناتو. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت رزمایش بزرگ «مدافع ثابت‌قدم» ناتو نشان ... مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اروپا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات دیپلمات ارشد اروپایی گفت تنها راه برقراری صلح در اوکراین، توقف حمایت‌های تسلیحاتی غرب است. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت هر فرمول صلحی در مناقشه اوکراین به قطع حمایت‌های تسلیحاتی غرب از کی‌یف ختم می‌شود. این سخنگو به اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول ... واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنایات جنگی, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, گزارش

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش