اندیشکده آمریکایی: «بریکس» دیدگاه امنیتی و ژئوپلیتیکی خود را تغییر داده‌است

«رسپانسیبل استیت‌کرفت» معتقد است که نشست اخیر بریکس در برزیل، با انتقاد از سیاست‌های اسرائیل به ویژه تجاوز آن به ایران نشان داد که دیدگاه خود به مسائل امنیتی و ژئوپلیتیکی را تغییر داده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، اندیشکده آمریکایی مذکور، تغییر دیدگاه بریکس به مسائل ژئوپلیتیکی را در بیانیه اخیر این گروه ... اندیشکده آمریکایی: «بریکس» دیدگاه امنیتی و ژئوپلیتیکی خود را تغییر داده‌است

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, اسراییل, اشغالگری, اقتصادی, امنیتی, اندونزی, ایران, برزیل, بریکس, تحلیل, جهان چند قطبی, ٰژئوپلیتیک

رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

رئیس جمهوری کلمبیا عنوان کرد، دولتش نمی‌تواند در برابر اقدامات مُخرب اسرائیل در غزه و نقض قوانین بین المللی منفعل بماند و مردم فلسطین مستحق عدالت هستند. وی در ادامه تصریح کرد، اگر واکنش نشان ندهیم تاریخ به سختی ما را قضاوت خواهد کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گوستاو پترو در نوشتاری در ... رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, سازمان ملل, عربستان, فرانسه, فلسطین, کلمبیا

انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل چین به ایرنا گفت: راهبرد چین در خاورمیانه طی یک دهه گذشته بر پایه strategic hedging تنظیم شده است؛ بدین معنا که چین به دنبال تعامل فعالانه با همه طرف‌ها و عدم ورود به تعارضات دوجانبه در منطقه است. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیاست چین ... انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, استراتژیک, اسراییل, امنیتی, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, ترکیه, تنش‌زایی, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان

کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

سازمان دریانوردی انگلیس از غرق شدن کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده یمن خبر داد. به گزارش ایسنا، سازمان دریانوردی انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هدف قرار گرفته در فاصله ۵۱ مایل دریایی در جنوب غرب الحدیده یمن در حال غرق شدن است. این سازمان اشاره کرد که خدمه کشتی آماده ... کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

ادامه

انگلس, جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, یمن

رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

وزرای امور خارجه مصر و عربستان در مورد آخرین تحولات منطقه به ویژه مساله فلسطین، وضعیت غزه و تلاش‌های جاری برای از سرگیری آتش‌بس در نوار غزه گفت و گو کردند. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «الیوم السابع مصر»، این گفت و گو در چارچوب هماهنگی‌های منظم و روابط نزدیک ... رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

ادامه

اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, سودان, عربستان, فلسطین, مصر

تاکید عبدالمهدی به فرستاده آلمان؛ نیروهای خارجی از عراق بروند/ خواست تظاهرات میلیونی علیه حضور آمریکا

عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق روز سه شنبه در دیدار با فرستاده دولت آلمان بر خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تاکید کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «عین العراق»، عبدالمهدی امروز با «فیلیپ اکرمن» نماینده دولت و مدیر سیاسی وزارت امور خارجه آلمان در بغداد دیدار کرد.

 

در این دیدار نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق با فرستاده دولت آلمان در خصوص کاهش تنش و جلوگیری از خطر جنگ در منطقه و نیز تصمیم عراق برای خروج نیروهای خارجی گفت و گو کرد.

 

به نوشته این خبرگزاری عراقی، در این دیدار که سفیر آلمان نیز در آن حضور داشت ابتدا روابط دو کشور مورد بحث قرار گرفت و سپس تحولات عراق و راه های همکاری برای دستیابی به آرامش، کاهش تنش و بحران و دوری از خطر جنگ در منطقه و جهان بررسی شد.

 

عبدالمهدی در ادامه با تبیین چشم انداز همکاری عراق با کشورهای منطقه و جهان به شکلی که امنیت و حاکمیت ملی کشور حفظ شود، به تصمیم عراق مبنی بر خروج نیروهای بیگانه و اشتیاق همه طرف های عراقی برای انجام این مهم و نیز ادامه همکاری علیه تروریسم تاکید کرد.

 

پارلمان عراق یکشنبه هفته گذشته با برگزاری نشست فوق العاده به خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور رای و به دولت اختیار داد بسترها و لوازم قانونی این کار را فراهم و اجرایی کند.

 

صدر خواستار تظاهرات مردم عراق علیه حضور آمریکایی‌ها شد

 

«مقتدا صدر» رهبر جریان صدر عراق روز سه شنبه در بیانیه‌ای، خواستار تظاهرات مردم عراق در محکومیت حضور نیروهای آمریکایی و تجاوز و اشغالگری آنها در خاک عراق شد.

 

به گزارش رسانه‌های عراقی، صدر در این بیانیه اعلام کرد آسمان، زمین و حاکمیت عراق از سوی نیروهای متجاوز نقض شده است.

 

وی مردم کشورش را به تظاهرات میلیونی مسالمت آمیز و یکپارچه در محکومیت حضور آمریکا و اقدامات تجاوزکارانه‌اش فراخواند.

 

صدر در ادامه نوشت: عزم خود را جزم کنید و متحد شوید، سستی نکنید. عراق شما را به خود می‌طلبد پس کوتاهی نکنید. من اطمینان داریم که شما به همه ثابت خواهید کرد که در برابر استکبار جهانی تسلیم نخواهید شد و تنها در مقابل خدا تسلیم می‌شوید.

 

به دنبال ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس و «ابومهدی المهندس» قائم مقام تشکیلات الحشد الشعبی عراق به دست ارتش آمریکا در فرودگاه بغداد، پارلمان عراق طرح خروج نیروهای خارجی از جمله آمریکایی ها را از این کشور تصویب کرد.

 

اما، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در واکنش به تصویب طرح خروج نظامیان آمریکایی از عراق در پارلمان این کشور، بغداد را به اعمال تحریم‌های شدید تهدید کرد.

 

نمایندگان پارلمان عراق، همچنین خواستار شکایت رسمی از آمریکا به سازمان ملل و شورای امنیت به سبب تجاوز حاکمیت این کشور شدند.

 

پیش از این نیز، ائتلاف سائرون وابسته جریان صدر عراق اعلام کرده بود که توافق امنیتی با واشنگتن به باقی ماندن «اشغالگران» در عراق وجهه قانونی بخشیده و اگر این توافق لغو نشود آمریکا همچنان به نقض حاکمیت عراق ادامه می‌دهد.

مسکو: فعال‌کردن مکانیسم ماشه را نمی‌پذیریم

یک منبع آگاه در وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: فعال‌کردن مکانیسم ماشه را نمی‌پذیریم؛ زیرا اقدام تروئیکای اروپایی با اهداف و روح برجام در تضاد است.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه

چامسکی؛ مساله آمریکا کنترل منابع انرژی خاورمیانه است نه الزاما تصاحب آن

نوام چامسکی، فیلسوف و زبان‌شناس آمریکایی، در گفتگویی با AFP (آژانس خبری فرانسه) به بررسی تاریخی تنش میان ایران و آمریکا پرداخته است.

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی, مکزیک