در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
روسیه موشکهای اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حملهای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هستهای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
تانیوک؛ توافق ایران و چین، چوب لای چرخ آمریکا
خبرگزاری اسپوتنیک روز سه شنبه در گزارشی نوشت: برنامه جامع همکاری ایران و چین و که این روزها به یکی از اخبار مهم جهان تبدیل شده، به مثابه چوب لای چرخ سیاستهای خصمانه دولت واشنگتن نسبت به جمهوری اسلامی است.
به گزارش ایرنا؛ بخش زبان صربی اسپوتنیک در این گزارش که به قلم «نیکولا یوکسیموویچ» خبرنگار و تحلیلگر صرب در امور مسایل بینالمللی نوشته شده است، اعلام کرد: در پیشنویس این موافقت نامه چنین نوشته شده که چین تا ۲۵ سال آینده حدود ۴۰۰ میلیارد دلار در بخش های گوناگون در ایران سرمایهگذاری میکند و ایران در مقابل آن به کشور چین که یکی از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی دنیا است نفت به قیمت مساعد میفروشد.
یوکسیموویچ در این گزارش، به نقل از “بوریسلاو کورکودلوویچ” یکی از کارشناسان روابط ایران-چین و تحلیلگر سابق خبرگزاری دولتی صربستان« تانیوگ»، نوشت: مسائل اقتصادی موافقت نامه مشخص شده و بین دو طرف ( ایران و چین) به توافق رسیده است اما این دو کشور در زمینه نظامی و امنیتی هنوز در حال گفت وگو هستند.
کورکودلوویچ معتقد است چنانچه موافقتنامه به تأئید برسد و نهایی شود از اهمیت راهبردی فوق العاده بالایی برخوردار است. ایران یکی از کشورهای اصلی منطقه غرب آسیا و خاورمیانه است که از یک سو دچار تحریمهای شدید آمریکا و از سوی دیگر با ویروس همهگیر کرونا درگیر است که برای امضای این موافقتنامه امید زیادی دارد.
بنا به اظهارات کورکودلوویچ؛ پیشنویس این موافقت نامه صدها طرح ساختارهای زیربنایی- راه آهن سریع السیر، فرودگاه و خط ریلی زیرزمینی و … را شامل میشود.
وی گفت: بندی از این موافقت نامه شامل سرمایهگذاری چین در صنایع نفتی ایران است و همچنین سرمایهگذاری قابل توجهی حدود ۲۲۸ میلیارد دلار در ساختارهای زیربنائی ایران پیشبینی شده است که از آن جمله، گسترش شبکه ریلی ایران است.
از این طریق راه ارتباطی ایران با جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قیرقیزستان از کشورهای آسیای مرکزی باز میشود و از این طریق در واقع بین ایران و استانهای غربی چین ارتباط زمینی برقرار میشود.
کورکودلوویچ در ادامه این گفت و گو گفت: بندرهای ایران و پاکستان میتواند از جنبههای جالب موافقت به شمار روند. بندر چابهار در ایران که هند به آن چشم دوخته بود و قول سرمایهگذاری سنگین را داده بود. اما بنظر میآید که هند به خاطر تحریمهای آمریکا فعالیت چندانی را انجام نداده و اکنون چین به عنوان یک سرمایه گذار مهم وارد عمل شده است.
به نظر میرسد ایران قصد دارد بندر چابهار را به بندرهای پاکستان وصل کند که یک رقابت بزرگ بین ایران و عربستان سعودی، امارات متحده عربی و شاید هم قطر خواهد بود که در اینصورت به یک صحنه ژئوپولیتیکی تبدیل میشود.
بنا به اظهارات کورکودلوویچ؛ احتمالا گفت و گوهای موافقت نامه ایران و چین از زمان سفر «شی جین پینگ» رهبر چین به تهران در سال ۲۰۱۶ آغاز شده است.
نیکی هیلی: شراکت چین برای پایان دادن به انزوای جهانی ایران است
نیکی هیلی سیاستمدار تندرو ضد ایرانی در آمریکا همکاری ایران و چین را برای پایان دادن به انزوای جهانی ایران نامید.
“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»
اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانهزنیهایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.
مقام سابق کاخ سفید؛ توافق ایران و چین نقش مهمی درمقابله با فشار آمریکا دارد
مقام سابق کاخ سفید تاکید کرد: توافق ایران و چین به ضرر آمریکا است با این حال امیدوارم بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شود و خیلی زود به برجام بازگردد و روابط بهتری بین ایران و اروپا و آمریکا شکل گیرد تا ایران بیش از حد به چین وابسته نشود.
میدلایستآی: توافق پکن – تهران، اقتصاد ایران را احیا و آمریکا را تضعیف میکند
یک رسانه انگلیسی نوشته سند همکاری ایران – چین به احیای اقتصاد ایران، بهبود موقعیت منطقهای و تثبیت سیاست این کشور منجر خواهد شد.