دولت یونان به‌مناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکه‌های ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد

بر روی سکه ۱۰ یورویی هفت سرباز هخامنشی در برابر هفت سرباز یونانی نقش بسته‌اند! نبرد ترموپیل در سال ۴۸۰ پیش از میلاد بین یونانیان متحد شده به فرماندهی لئونیداس پادشاه اسپارت و ایرانیان به فرماندهی خشایارشاه در گذرگاه ساحلی ترموپیل بین کوه آنوپه و خلیج مالیاک در غرب دریای اژه به وقوع پیوست، در ... دولت یونان به‌مناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکه‌های ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد

ادامه

ایران, تاریخ, جنوب اروپا, جهان, خبر, یونان

دیدار شی جین‌پینگ با «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو + فیلم

بعدازظهر روز پنجشنبه ۱۴ نوامبر به وقت محلی، شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری خلق چین با خانم «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو در کاخ ریاست جمهوری این کشور در لیما دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی جین؛ شی جین‌پینگ در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر رسمی خود به پرو و شرکت در ... دیدار شی جین‌پینگ با «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو + فیلم

ادامه

آسیا, اقتصادی, پرو, تاریخ, جهان, شرق آسیا, فیلم, گزارش, مشارکت راهبردی, همبستگی

«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

داغ‌ترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران می‌شود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر می‌کنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, ایران, بریکس, تاریخ, تحریم, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی, فلسطین, لبنان

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

میدل‌ایست‌آی: آلمان در جنایات اسرائیل علیه غزه همدست است

رسانه انگلیسی به حمایت‌ تمام‌عیار آلمان از اسرائیل اشاره می‌کند و گزارش می‌دهد که چرا برلین در جنایات رژیم اشغالگر در غزه همدست است. به گزارش ایسنا، «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان اخیرا از کشتار و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان دفاع و «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نیز پیشتر بر تداوم ارسال تسلیحات به سرزمین‌های ... میدل‌ایست‌آی: آلمان در جنایات اسرائیل علیه غزه همدست است

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اروپای مرکزی, اسراییل, اشغالگری, انگلیس, تاریخ, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کودکان, گرسنگی, نسل‌کشی

تاریخچه اول ماه مه، به قلم رزا لوکزامبورگ

ایده شادى بخش استفاده از جشن و تعطیلى بعنوان ابزارى براى به کرسى نشاندن خواست هشت ساعت کار در روز اولین بار در استرالیا متولد شد. در سال ١٨۵۶ کارگران تصمیم گرفتند بعنوان سمبل هشت ساعت کار در روز، در یک روز معین کار را تعطیل کنند، دور هم جمع شوند و به جشن و شادى بپردازند.

 

کارگران روز ٢١ آوریل را بعنوان جشن هشت ساعت کار در روز تعیین کردند. در آغاز کارگران استرالیا این روز را فقط براى سال ١٨۵۶ در نظر داشتند. اما این اولین جشن آنچنان تاثیر عمیقى بر روى توده هاى کارگر استرالیا داشت و آنچنان روحیه آنها را براى حرکات جدیدتر بالا برد، که تصمیم گرفتند این روز را هرساله جشن بگیرند.

 

براستى هم چه چیز بیش از توقف کار با تصمیم خود کارگران، میتوانست روحیه و باور به نیروى خویش را این چنین در میان کارگران بالا ببرد؟ چه چیزى به این بردگان ابدى کارخانه ها و کارگاه ها، میتوانست بیش از مارش ارتش کارگران، ارتش خویش جرات و جسارت بخشد؟ بدین ترتیب ایده جشن کارگرى بسرعت پذیرفته شد. از استرالیا آغاز گردید و به سایر کشورها گسترش پیدا کرد تا اینکه سرانجام همه کارگران دنیا را در بر گرفت. ابتدا کارگران آمریکا تجربه کارگران استرالیا را دنبال کردند و در سال ١٨٨۶ تصمیم گرفتند که اول ماه مه روز توقف سراسرى کار باشد. در این روز ٢٠٠٠٠٠ کارگر کار را ترک کردند و بر خواست ٨ ساعت کار تاکید نمودند. سپس براى چند سال پلیس و پیگرد قانونى مانع تکرار تظاهرات کارگران آمریکا در چنین ابعادى شدند. با این وجود در سال ١٨٨٨ کارگران تصمیم گرفتند که مراسم اول ماه مه را دوباره جشن بگیرند و تاریخ مراسم بعدى را اول ماه مه سال ١٨٩٠ اعلام کردند.

 

هم زمان جنبش کارگرى در اروپا رشد و تحرک زیادى پیدا کرد. قدرتمندترین بیان و تجلى این جنبش در “کنگره بین الملل کارگران” در سال ١٨٨٩ بود. این کنگره با شرکت ۴٠٠ نماینده تصمیم گرفت که هشت ساعت کار باید در صدر خواستهاى کارگران قرار گیرد. پس از آن نماینده اتحادیه هاى فرانسه، لاوین از منطقه بوردو، با اراِئه قطعنامه اى از کنگره خواست که توقف کار در روز اول ماه مه به این منظور در دستور کار همه کارگران جهان قرار گیرد. سپس نماینده کارگران آمریکا با تائید پیشنهاد رفیق کارگر خود از کنگره درخواست کرد که کارگران در اول ماه مه سال بعد یعنى ١٨٩٠ دست به اعتصاب عمومى بزنند. بدین ترتیب کنگره انترناسیونال روى تاریخ جشن عمومى کارگران تصمیم گرفت.

 

مانند ٣٠ سال قبل در استرالیا، کارگران اینبار هم تظاهراتى براى همان یک بار را مد نظر داشتند. کنگره انترناسیونال تصمیم گرفت که کارگران همه کشورها باهم براى خواست هشت ساعت کار در روز، در اول ماه مه سال ١٨٩٠ تظاهرات کنند. هیچ کس از تکرار تعطیلى براى سالهاى دیگر سخنى نگفت. طبیعتا کسى نمیتوانست پیش بینى کند که این ایده به این راحتى میتوانست موفقیت آمیز باشد و به سرعت توسط کل طبقه کارگر پراتیک شود. با این حال فقط کافى بود که کارگران روز اول ماه مه را براى یکبار جشن بگیرند تا همه متوجه شوند و احساس کنند که جشن روز اول ماه مه باید هر ساله و بطور همیشگى برگزار شود.

 

اول ماه مه به خواست هشت ساعت کار در روز فراخوان میداد. اما حتى بعد از اینکه کارگران به این خواست رسیدند، اول ماه مه پایان نیافت. مادام که مبارزه کارگران علیه بورژوازى و طبقه حاکمه ادامه دارد، مادام که کارگران به همه خواستهایشان نرسیده‌اند، اول ماه مه روز بیان این خواست ها خواهد بود. و هنگامیکه روزهاى بهترى سر رسد، هنگامیکه طبقه کارگر همه جهان رهایى خود را بدست آورد، آن زمان نیز بى تردید بشریت روز اول ماه مه را به افتخار مبارزات تلخ و مشقات زیادى که در گذشته متحمل شده جشن خواهد گرفت.

تاریخ نگارش: چاپ اول به زبان لهستانى سال ١٨٩۴ در اسپراوا ربرتینازا
رزالوکزامبورگ

به بهانه سالروز شهادت گل نصرانی

«شهید‌‌ آمریکایی جنبش مشروطه ایران» هوارد‌‌ باسکرویل (۱۸۸۵-۱۹۰۹) ﻣﻌﻠﻢ ۲۳ ﺳﺎﻟﻪ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩ‌ﺭ ﭘﺎﯾﯿﺰ ۱۹۰۸ ﺑﻪ ﺩ‌ﻋﻮﺕ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﻣﻤﻮﺭﯾﺎﻝ ﺗﺒﺮﯾﺰ برای ﺗﺪﺭﯾﺲ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺁﻣﺪ.

ادامه

امریکا, ایران, تاریخ, یادنامه

ویدیویی تاریخی و رنگی از کنفرانس تهران ۲۸ نوامبر ۱۹۴۳

کنفرانس تهران از ۲۸ نوامبر تا اول دسامبر ۱۹۴۳ در تهران با حضور استالین، چرچیل و روزولت تشکیل شد. در این کنفرانس تصمیم گرفته شد که جبهه دوم را در اروپای غربی ( ونه در منطقه مدیترانه، آنچنان که چرچیل پا فشاری می‌کرد) در ماه مه سال ۱۹۴۴ گشوده شود.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, روسیه