خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

بی توجهی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به «قانون هوای پاک» و «قانون مدیریت پسماند»

امروز روز ملی هوای پاک است؛ هوایی که در مقاطعی از پاییز امسال حکم کیمیا را پیدا کرده بود و مردم کلانشهرها و شهرهای بزرگ صنعتی بعضا روزهای متوالی را با هوای آلوده دست و پنجه نرم کردند.

 

به گزارش ایسنا، یکی از دلایل این آلودگی کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به قانون هوای پاک بوده که یکی از بندهای آن درباره «مقابله با پسماندسوزی» است؛ آن هم در شرایطی که هم در قانون هوای پاک و هم قانون مدیریت پسماندها متولیان این موضوع مشخص شده است.

 

«پسماندسوزی» موضوعی است که در قوانین زیست‌محیطی مانند «قانون هوای پاک» و «قانون مدیریت پسماند» به آن اشاره و این فعالیت ممنوع و تخلف اعلام شده است اما به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست انسانی استان تهران پسماندسوزی‌ خود گویای این است که نهادها وظیفه خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند.

 

به گفته فاطمه اکبرپور بر اساس ماده ۳۰ «آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها» پسماندسوزی در محیط‌های باز ممنوع است، با این حال این ماده زیاد کارگشا نیست زیرا ضمانت اجرایی ندارد و در آن مشخص نشده است که برای فردی که تخلف کند چه مجازاتی در نظر گرفته شده‌ است.

 

او اضافه می‌کند: در «قانون هوای پاک» به موضوع پسماندسوزی کامل‌تر پرداخته شده و در ماده ۲۰ این قانون آمده‌ است که « انباشت پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکان‌های تعیین‌ شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آن‌ها همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ «قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود».

 

اکبرپور به متولیان مدیریت پسماندها در قالب «قانون مدیریت پسماندها» اشاره و اظهارمی‌کند: مقابله با پسماندسوزی یکی از مراحل مدیریت اجرایی پسماند و متولی آن هم مشخص است. طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند « مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه و وظایف شهرداری‌ها و ‌دهیاری‌ها به عهده بخشداری‌ها است.»

 

او تصریح می‌کند: تعاریف پسماند در «قانون هوای پاک» به «قانون مدیریت پسماندها» ارجاع داده شده است یعنی متولیان اجرایی پسماندها بایستی با پسماندسوزی مقابله کنند.

 

آیا متولیان به وظیفه خود در حوزه مقابله با پسماندسوزی به‌خوبی عمل می‌کنند؟

 

به گفته اکبرپور تداوم پسماندسوزی‌ نشاندهنده آن است که کسی وظیفه خود را به‌درستی انجام نمی‌دهد و این وضعیت همیشه وجود داشته است اما در شرایط آلودگی هوا بیشتر به چشم می‌آید و محل سوال قرار می‌گیرد.

 

او به نقش سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر بر حسن اجرای قانون‌های هوای پاک و مدیریت پسماندها اشاره می‌کند و می‌گوید: این سازمان باید مشخص کند نهادهایی که وظایف اجرایی برای آن‌ها تعیین شده است کار خود را درست انجام می‌دهند یا خیر؟

 

رییس اداره حفاظت محیط زیست انسانی استان تهران تاکید می‌کند: پسماندسوزی‌ خود گویای این است که نهادها وظیفه خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند و این وضعیت همیشه وجود دارد اما در شرایط آلودگی هوا بیشتر به چشم می‌آید و محل سوال قرار می‌گیرد.

 

اکبرپور می‌افزاید: بعضی از دستگاه‌های اجرایی وظایف قانونی خود را نمی‌دانند و برخی نیز مانند بخشداری‌ها که در قانون وظیفه اجرایی برای آن‌ها تعریف شده‌است تجهیزات مدیریت پسماند را در دسترس ندارند. تعدادی از دستگاه‌های اجرایی نیز موضوع پسماندسوزی را در اولویت برنامه‌ها و کارهای خود قرار نداده‌اند و شاید مدیریت اجرایی پسماندها در اولویت کاری برخی شهرداران نباشد.

 

به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست انسانی استان تهران باید با ارایه آموزش‌های همگانی مردم با مضرات پسماندسوزی آشنا شوند و متولیان جدی‌تر به مقابله با این مشکل بپردازند.

 

اکبرپور با اشاره به اینکه برخی از دستگاه‌های اجرایی هنوز با وظایفی که در قانون برای آنها تعیین شده‌است آشنایی ندارند، می‌گوید: یک برداشت غلط وجود دارد و زمانی‌که اسم پسماند می‌آید همه نگاه‌ها متوجه سازمان حفاظت محیط زیست می‌شود.

 

وی می‌افزاید: درست است که موضوع کنترل آلودگی یک موضوع پیشگیری‌ است و سازمان محیط زیست برای حفاظت از محیط زیست است اما وظیفه‌ای که در قانون برای آن تعیین شده است به عنوان «دستگاه نظارتی» است یعنی وظیفه عملیات اجرایی بر دوش این سازمان گذاشته نشده است.

اکبرپور ادامه می‌دهد: در شرایط فعلی که با مشکل آلودگی هوا مواجه هستیم سازمان حفاظت محیط زیست برای رسیدگی به موضوع پسماندسوزی مراجعه می‌کنیم اما چون وظیفه اجرایی نداریم، ابزار و تجهیزات مقابله با آن برای ما در نظر گرفته نشده است.

 

وی تصریح می‌کند: وظایف و تجهیزات جهت مقابله با پسماندسوزی برای سازمان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته نشده‌ است تا این سازمان بتواند به این موضوع وارد شود و اقدام کند، اما تجربه ثابت کرده است که زمانی هم که این سازمان برای مقابله با پسماندسوزی اقدام می کند ممکن است مشکلاتی به لحاظ جسمی از جمله سوختگی برای کارکنان این سازمان به وجود آید اما وقتی به مرجع قضایی مراجعه می‌کنیم گفته می‌شود «شما دستگاه نظارتی هستید و نقش عملیاتی نداشته‌اید تا برای اطفای حریق اقدام کنید.»

عیسی کلانتری: کشور اسقاطی‌ها شده‌ایم

رئیس سازمان محیط زیست می‌گوید ۸۷درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۱درصد موتورسیکلت‌ها، ۷۳درصد اتوبوس‌ها و ۶۱درصد کامیون‌ها در ایران اسقاطی هستند و با این ناوگان و مصرف روزانه ۱۴۰میلیون لیتر سوخت فسیلی نمی‌توان انتظار هوای پاک را داشت.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست

به دادِ کشاورزان سیستان و بلوچستان برسید / در پی جاری‌ شدن سیل محصولاتی مانند گوجه، خربزه، هندوانه، موز و بامیه از بین رفته است

هر چند ارزیابی دقیقی از خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان نشده اما مشاهدات عینی و اظهارات اعضای تشکل‌های صنفی و کارگری نشان می‌دهد زمین‌های کشاورزی حداقل در چند شهرستان این استان به شدت آسیب دیده‌اند.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست