مرگ ۷ کارگر در معدن مهماندویه دامغان بر اثر گازگرفتگی

در حادثه معدن دامغان، ۴ کارگر ایرانی و ۳ نفر از اتباع جان خود را از دست دادند. منابع خبری ایلنا در دامغان در ارتباط با حادثه امروز عصر معدن ذغال سنگ روستای مهماندویه دامغان اظهار داشتند: در این حادثه ۴ کارگر ایرانی که یکی از آن‌ها پیمانکار بخش خصوصی معدن بوده و سه کارگر ... مرگ ۷ کارگر در معدن مهماندویه دامغان بر اثر گازگرفتگی

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

بیش از چهار میلیارد نفر در جهان فاقد پوشش تامین اجتماعی هستند

سازمان بین‌المللی کار در جدیدترین گزارش خود آورده است با وجود گسترش بی‌سابقه حمایت‌های اجتماعی در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ در سراسر جهان، هنوز ۴.۱ میلیارد نفر تحت پوشش نظام‌های تامیناین گزارش می‌افزاید: در حال حاضر ۵۳ درصد از جمعیت جهان به عبارتی ۴.۱ میلیارد نفر از اجتماعی قرار ندارند.

 

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از تارنمای سازمان ملل متحد، پاسخ به همه‌گیری کووید-۱۹ در جهان، ناکافی و ناهمگن است، شکاف بین کشورهای پردرآمد و کم درآمد افزایش یافته و نتوانسته است حمایت اجتماعی مورد نیاز هر فرد را ارائه دهد.

 

حمایت‌های اجتماعی شامل دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و امنیت شغلی در صورت بیکاری، بیماری، معلولیت، حوادث ناشی از کار، زایمان یا از دست دادن نان آور خانواده است.

 

گای رایدر، مدیرکل سازمان بین المللی کار در این رابطه گفت: کشورها در بحبوحه مقابله با شیوع کرونا بر سر یک دوراهی هستند.

 

به گفته وی، ایجاد نظام‌های حقوقی حمایت اجتماعی برای کارگران و کارفرمایان در برابر بحران‌های آینده، اطمینان و امنیت شغلی به ارمغان می‌آورد.

 

مدیرکل سازمان بین المللی کار تصریح کرد: حمایت اجتماعی جامع و موثر، برای تحقق عدالت اجتماعی و همچنین آینده‌ای امن و پایدار ضروری است.

 

این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر ۵۳ درصد از جمعیت جهان به عبارتی ۴.۱ میلیارد نفر از حداقل درآمد تضمین شده از طریق نظام تامین اجتماعی ملی برخوردار نیستند.

 

از نظر تامین اجتماعی، نابرابری‌های منطقه‌ای نیز قابل توجه است؛ اروپا و آسیای مرکزی دارای بالاترین میزان پوشش تامین اجتماعی هستند، به گونه‌ای که ۸۴ درصد از افراد حداقل مزایای تامین اجتماعی را دریافت می‌کنند.

 

این رقم در  قاره آمریکا،  آسیا و اقیانوسیه، کشورهای عربی و آفریقا به ترتیب ۶۴.۳، ۴۴، ۴۰ و ۱۷.۴ درصد است.

 

همچنین اکثریت قریب به اتفاق کودکان در جهان هنوز تحت پوشش واقعی حمایت اجتماعی نیستند. از هر چهار کودک تنها یک نفر (۲۶.۴ درصد) از مزایای حمایت اجتماعی برخوردار می‌شوند.

 

تنها ۴۵ درصد از زنان دارای نوزاد کمک هزینه زایمان دریافت می‌کنند. تنها یک نفر از هر سه نفر با معلولیت شدید (۳۳.۵ درصد) در سراسر جهان مستمری از کارافتادگی دریافت می‌کند.

 

این گزارش تاکید می کند کسری بودجه  دولت‌ها (هزینه‌های اضافی مورد نیاز برای اطمینان از حداقل تامین اجتماعی برای همه) از زمان شروع بحران شیوع کرونا نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

 

بنا بر این گزارش، تامین اجتماعی یک ابزار مهم است که می‌تواند در تمام مراحل توسعه، مزایای وسیع اجتماعی و اقتصادی برای کشورها به همراه داشته باشد و زمینه بهبود سلامت و آموزش برای مردم، برابری بیشتر، سیستم‌های اقتصادی پایدارتر، مدیریت بهتر مهاجرت و احترام به حقوق اساسی را فراهم آورد.

 

از زمان بحران شیوع کرونا تاکنون بیش از ۲۱۹ میلیون و ۲۸۷ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از این میان، بیش از ۴ میلیون و ۵۴۵ هزار نفر جان خود را از دست داده و بیش از ۱۹۶ میلیون نفر بهبود یافته‌اند.

آتشِ مقدّسِ امیدواری: روزهای خوب را خواهیم دید… در بزرگداشت ناظم حکمت، شاعر کمونیست

دربارهٔ زندگی و آثار ادبی و هنری و مبارزهٔ‌ سیاسی ناظم حکمت (۱۹۰۲-۱۹۶۳)، شاعر کمونیست ترک، مطلب زیاد نوشته شده است. شعرها و منظومه‌های او نیز به فارسی ترجمه و منتشر شده است.

ادامه

اتحاد شوروی, ترکیه, جهان, سوسیالیسم, شعر, فرهنگ, کارگری, کمونیسم, کوبا, یادنامه

گاردین؛ ورود عفو بین‌الملل به پرونده مرگ کارگران سازنده استادیوم‌های جام‌جهانی

سازمان عفو بین‌الملل خواستار شفاف‌سازی علت مرگ هزاران کارگر خارجی در قطر شده است. این نهاد حقوق بشری معتقد است که قطر به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در بررسی دلیل فوت کارگران کوتاهی کرده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان بهداشت جهانی, قطر, کارگری, گزارش

چگونه حقوق ۹۷ درصد از کارگران پایمال شد؟ / قرارداد موقت ابزار تشدید استثمار کارگران + ویدئو

به گفته رئیس سابق کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری ایران، بیش از ۹۷ درصد کارگران در کشور با قرارداد موقت کار می‌کنند. همچنین از میان کارگران موجود در کشور فقط ۱۱ میلیون نفر بیمه هستند و هفت میلیون نفر بدون بیمه و به صورت زیرزمینی کار می‌کنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, ویدیو

مشکلات زحمتکشان با حاکمیت سوداگران و طرفدار بازار آزاد و آزادسازی قیمت‌هاست

مرتضی افقه معتقد است: حتی سرمایه‌دارترین و لیبرال‌ترین کشورها هم در شرایط حساس و خاص در اقتصاد دخالت می‌کنند. الان ما در شرایط عادی قرار نداریم و به دلیل تحریم، شرایط اقتصادی کشور حتی از زمان جنگ هم بدتر است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری