کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است
مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیریها مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سهشنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمیها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیریها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریتهای صلحبانی بینالمللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
مقامهای قرهباغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمکهای روسیه از طریق جاده «آغدام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاعرسانی قرهباغ شنبه در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قرهباغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
بیانیه پایانی نشست آستانه با تاکید بر تثبیت آتشبس
وزیر خارجه قزاقستان به نمایندگی از سه کشور ایران، ترکیه، روسیه بیانیه پایانی نشست آستانه در مورد بحران سوریه را قرائت و بر حمایت کشورش از این بیانیه تاکید کرد.
به گزارش اسکای نیوز عربی، غیرت عبدالرحمانف، وزیر خارجه قزاقستان ضمن اعلام حمایت از این مذاکرات که با طرح روسیه برگزار شد، اعلام کرد که تمامی طرفها بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.
وی گفت: مطمئنیم که این مذاکرات به عنوان مقدمهای برای آغاز مذاکرات مستقیم میان دولت و مخالفان خواهد بود و آستانه در موفقیت مذاکرات ژنو سهم خواهد داشت. همه طرفهای درگیر به مبارزه با داعش و النصره و جدایی این دو از دیگر گروهها متعهد شدند.
وزیر خارجه قزاقستان اظهار داشت: ما درک میکنیم که تنها راه حل بحران سوریه راه حل سیاسی است از این رو تمامی گروهها باید گامهایی را برای تثبیت آتش بس و توقف درگیریها بردارند.
وی با تاکید بر ادامه مبارزه با ترویسم ادامه داد: در این نشست تصمیم گرفته شد سازوکاری سه جانبه برای پیگیری و رصد سیستم آتشبس و شناسایی نقضها ایجاد شود.
وزیر خارجه قزاقستان افزود: ما مسلما میدانیم که آغاز مذاکرات براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ضروری است و دیدار آستانه عرصهای برای مذاکره بین دولت و مخالفان بود.
این بیانیه که با حضور نمایندگان ایران، ترکیه، روسیه و استفان دی میستورا قرائت شد به معنی تاکید طرفهای مذکور بر توافق به دست آمده است و مخالفان و یا دولت سوریه هنوز به طور رسمی به آن پاسخی ندادهاند گرچه با توجه به حضور ایران و روسیه به عنوان کشورهای نزدیک به دمشق و نیز ترکیه به عنوان حامی مخالفان میشود گفت که آنها نیز دست کم مجبور به پذیرش این نتایج شدهاند.
غیرت عبدالرحمانف گفت: براساس این بیانیه قرار شده که مذاکرات سوریه بر پایه قطعنامههای بینالمللی هر چه سریعتر آغاز شود، همچنین بر مشارکت گروههای مسلح با مذاکرات ژنو تاکید شده است.
وی افزود: در بیانیه آستانه بر مکانیزمی سه جانبه برای نظارت بر آتش بس سوریه و کمک رسانی به غیرنظامیان در تمامی خاک این کشور تاکید شد و امضا کنندگان بیانیه بر همکاری همه طرف ها برای دسترسی به نقاط جنگ زده این کشور تاکید کردند.
در این بیانیه بر حفظ تمامیت ارضی سوریه براساس قطعنامههای سازمان ملل و نیز ادامه مذاکرات سیاسی میان مخالفان و دولت سوریه بر مبنای قطعنامه ۲۳۳۶ شورای امنیت تاکید و هرگونه حل و فصل نظامی بحران سوریه منسوخ اعلام شده و آمده است: درگیریها در سوریه باید براساس قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل و مصوبههای حاصل از نشستهای کشورهای حامی سوریه، پایان یابد و راه برای امدادرسانی به مردم جنگ زده این کشور برپایه قطعنامه ۲۱۶۵ هموار شود.
در این قطعنامه همچنین به ادامه مذاکرات سیاسی برای دستیابی به مکانیزمی جهت انتقال قدرت براساس قطعنامههای ۲۳۱۸ و ۲۲۵۴ شورای امنیت اشاره شده است که میتواند به درگیریهای سوریه پایان دهد.
همچنین بر سر آتشبس در تمامی خاک سوریه و ایجاد یک هیات ناظر برای نظارت بر اجرای صحیح این آتشبس نیز توافق شده است. آتشبس در سوریه شامل مناطق تحت کنترل گروههای تروریستی شناخته شده یعنی داعش و النصره نخواهد شد.
در این بیانیه همچنین بر از سرگیری مذاکرات سیاسی سوریه در ژنو تحت نظر سازمان ملل در هشتم فوریه ۲۰۱۷ (۲۰ بهمن) تاکید شده است.
ایسنا