«جان بولتون» مشاور امنیت ملی رییسجمهوری آمریکا در ادامه سیاستهای جنگطلبانه و تلاش دولت ترامپ برای استقرار دولتهای دست نشانده در منطقه، «دانیل اورتگا» رییس جمهوری نیکاراگوئه را نیز تهدید کرد.
به گزارش ایرنا، وی پنجشنبه در صفحه توییتر خود نوشت: رژیم اورتگا سه تن از رهبران کشاورز را به علت نقش آنها در تظاهرات ۲۰۱۸ به ۵۵۰ سال حبس محکوم کرده است.
وی با اشاره به گزارشهای منتشر شده از درگیری پلیس با معترضان، نوشت که «روزهای اورتگا به سر آمده است» و «مردم نیکاراگوئه بزودی آزاد خواهند شد».
اعتراضها در نیکاراگوئه از آوریل گذشته (فروردین ماه) و زمانی آغاز شد که دولت، طرحی را برای تغییر نظام تأمین اجتماعی با هدف تأمین کسری بودجه پیشنهاد داد. این طرح بعدها منتفی شد اما اعتراضها علیه اورتگا همچنان تداوم یافته است.
این نخستین بار نیست که مقام های آمریکایی با بکارگیری ادبیات تهدیدآمیز، بهرهبرداری از اعتراضهای مردم کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی را دنبال می کنند.

دولت آمریکا در ماههای گذشته، سیاست مشابهی را نیز در قبال ونزوئلا به کار گرفته و با حمایت از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان این کشور، طرح دوقطبیسازی جامعه ونزوئلا را با استقرار یک دولت موازی کلید زده است.
گوایدو که خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا خوانده، در تلاش برای برکناری «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری قانونی این کشور با کمک دولتهای خارجی است.
این موضع مداخلهجویانه آمریکا و متحدانش از جمله اروپا، واکنش هایی به دنبال داشته و با مخالفت شدید برخی کشورها از جمله چین و روسیه، از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد همراه شده است.
بولتون این روزها در شرایطی علیه دولت نیکاراگوئه سخن میگوید که پیشتر شایعاتی درخصوص طرح وی برای اعزام نیروهای آمریکایی به کلمبیا، با هدف استقرار در مرزهای ونزوئلا منتشر شده بود.
گمانهزنیها در این ارتباط پس از آن جدی شد که رسانهها عکسی از یک جلسه خبری با حضور بولتون منتشر کردند که وی در آن، دستنوشتهای با مضمون اعزام نیرو در دست داشت.
سرپرست وزارت دفاع آمریکا در آن زمان از تأیید یا تکذیب طرح احتمالی اعزام این نیروها خودداری کرده بود.
روسیه بارها به کاخ سفید و متحدانش هشدار داده که از دخالت در کشورهای منطقه خودداری کرده و زبان تهدید را کنار بگذارند.