کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

به فعال کارگری و نماینده کارگران حق ابراز بیان نمی‌دهد/پیگیری امنیت شغلی کارگران جرم نیست

عضو کارگری شورای عالی کاری با انتقاد از شکایت دیوان عدالت اداری از حسین حبیبی گفت: پیگیری امنیت شغلی کارگران جرم نیست.

 

به گزارش ایلنا، دیوان عدالت از حسین حبیبی عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، شکایت کرده است؛ شکایتی که بر مبنای نوشته‌های این فعال کارگری صورت گرفته است.

 

علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار، در این رابطه می‌گوید: عنوان انتسابی به آقای حبیبی نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ذکر شده‌ است. درحالیکه فارغ از نوع ادبیات خاص آقای حبیبی که بر کلیه فعالان حوزه کارگری واضح و مبرهن است، اشاره آقای حبیبی در یادداشت مذکور به بخشنامه وزارت‌کار و دادنامه‌ی دیوان عدالت اداری است که به موجب آنها رواج قراردادهای موقت در کشور رسمیت یافت و کیست که بتواند منکر این واقعیت شود که رواج قراردادهای موقت موجب از بین رفتن امنیت شغلی کارگران به صورت مطلق و پس از آن بی‌اثر شدن سایر مواد حمایتی قانون کار شد که زمینه‌ساز بهره‌کشی از نیروی کار در کشور و ظلم به کارگران توسط کارفرما‌نماها شد.

 

او ادامه داد: پس اتهام نشر اکاذیب چگونه زیبنده‌ی ایشان می‌شود و در مورد تشویش اذهان عمومی نیز جای تعجب است که نقد یک رأی و بخشنامه و پیگیری امنیت شغلی کارگران یعنی مهمترین ظلع مثلث مطالبات کارگران، چگونه می‌تواند یک فعال کارگری شناسنامه‌دار را مستحق اتهام تشویش اذهان عمومی کند.

 

خدایی به نقد رویکردی می‌پردازد که به فعال کارگری و نماینده کارگران، حق ابراز بیان نمی‌دهد: «درحالیکه کلیه مسئولان دولتی و حاکمیتی کشور بر نقش بی‌بدیل مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد تاکید دارند و علی‌الخصوص در روزهای اخیر، ریاست محترم قوه‌ی قضاییه در گفتگوهای مختلف بر نقش مردم و سازمان‌های مردم نهاد تاکید دارند، چگونه است که یک نهاد قضایی زیرمجموعه قوه قضاییه در میان تمام کارها و گرفتاری‌های خود شکایت از نماینده‌ی قانونی کارگران را برای پیگیری مطالبات کارگران در دستور کار قرار می‌دهد؟!

 

او ادامه داد: در شرایطی که قسمت عمده‌ی اعتراضات کارگران به دو قوه‌ی دیگر یعنی مجریه و مقننه همواره به مراتب بیشتر و شاید شدیدالحن‌تر بوده و هست و همواره بر حمایت قوه‌ی قضاییه از حق آزادی بیان و حق اعتراض صنفی و… در چارچوب قوانین و مقررات و عرف و رویه‌ی جاری در مناسبات بازار کار و کارگران حساب ویژه‌ای داشته‌اند؛ اکنون شاهد این ماجرا هستیم که یک نهاد قضایی بر علیه یک فعال رسمی و شناسنامه‌دار نمایندگی کارگران کشور طرح دعوی می‌کند.

 

او در پایان به نکته مهمی اشاره می‌کند: موضوع امنیت شغلی کارگران به عنوان مهمترین مولفه‌ و مطالبه‌ی این روزهای کارگران کشور موضوعی‌ست که بر حسب وظیفه قانونی و عرفی برعهده کلیه نمایندگان و فعالان کارگری‌ست و قطعا بررسی و ریشه‌یابی چگونگی از دست رفتن امنیت شغلی نیز یکی ‌از ضروریات این پیگیری‌هاست. امیدوارم با درایت ریاست محترم دیوان عدالت اداری و قوه‌ی قضاییه این شکایت قبل از بررسی در دادگاه پس گرفته شود. در هرصورت و با وجود همه‌ی موانع، ما پیگیری حقوق کارگران‌ در زمینه‌ی امنیت شغلی و حمایت از هم‌قطارانمان را تکلیفی می‌دانیم که به آن عمل خواهیم کرد.