آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

به دنبال سوء استفاده واشنگتن از موقعیت دلار؛ سهم یورو از معاملات بین‌المللی بسرعت در حال گسترش است

همزمان با کاهش مشروعیت دلار متاثر از عواملی چون تنش‌های تجاری بین‌المللی و سوء استفاده واشنگتن از موقعیت این ارز، سهم یورو در معاملات بین المللی به یک‌سوم از کل معاملات جهانی رسیده است.

 

تارنمای اینترنتی اندیشکده امریکایی آتلانتیک روز سه شنبه گزارش داد: اروپایی‌ها در جریان تحریم‌های آمریکا علیه ایران دریافتند “ارز پایه جهانی” تا چه اندازه متغییر مهمی در مراودات بین‌المللی است. این شاخص یعنی فاصله پول آنها تا ارز پایه آنهم در شرایطی که برخی قدرت‌های اصلی اروپا همچون انگلیس بیرون از حوزه یورو هستند، بروکسل را از برخی نقش آفرینی‌ها در مقیاس جهانی محروم ساخته است. اما اکنون هژمونی دلار در حال کمرنگ شدن است و واقعیتی که نمی‌توان از آن چشم پوشید، افزایش نقش یورو و کاهش سهم دلار در معاملات جهانی است.

 

داده‌های بانک مرکزی اروپا (European Central Bank)) نشان می‌دهد که رشد نگرانی‌ها در خصوص تنش‌های تجاری بین‌المللی، یکجانبه گرایی آمریکا، اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و سو استفاده واشنگتن از دلار، موجب جلب حمایت‌های جهانی از موقعیت یورو شده است.

 

داده‌های “ECB ” نشان می‌دهد که سهم یورو از معاملات بین‌المللی به یک‌سوم از کل معاملات جهانی رسیده است. درحالی‌که سهم دلار در مراودات جهانی به پایین‌ترین حد خود در ۲۰ سال گذشته رسیده است.

 

استفاده یورو در مقاصد سیاسی نسبت به دلار بسیار کمتر شده است. از این رو این ارز می‌تواند خود را به عنوان ارز مشروع جهانی مطرح کند و به مرور دلار را از اهمیت کنونی آن بیاندازد.

 

در میان بازیگران اروپایی، برلین و پاریس بیشتر از سایرین در پی تقویت نقش یورو برای اعاده حاکمیت مالی اروپا و برجسته ساختن نقش اتحادیه در بازار جهانی سرمایه هستند. در این ارتباط رهبران آلمان و فرانسه در تابستان ۲۰۱۸ از لزوم اصلاحات جهانی و ترمیم حاکمیت اقتصادی سخن گفتند.

 

در همان هنگام صندوق بین‌المللی پول نیز اعلام کرد، سهم دلار در ذخایر ارزی کشورهای مختلف جهان کاهش یافته و کشورها به یورو، یوان و پوند استرلینگ گرایش بیشتری پیدا کرده‌اند.

 

در آخرین تحولات، تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران سبب ریزش دوباره دلار و صعود یورو به کانال جدیدی در برابر اسکناس سبز شده است. از این رو بهای شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبد ارزهای جهانی مورد سنجش قرار می‌گیرد، با ۱.۷ صدم کاهش به ۹۵.۹۴۳ واحد رسید.

 

در حال حاضر هر یورو با دو درصد افزایش به ۱.۱۴۱۰۵ دلار رسید.

 

شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای امن نظیر ین نیز ریزش کرده است. در حال حاضر هر دلار با ۳۵ صدم درصد کاهش به ۱۰۶.۹۳ ین رسید.

 

ایران نیز در سال‌های اخیر برنامه‌هایی را برای کاهش نقش دلار به اجرا گذاشته است.

 

هیأت وزیران ایران در ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی را موظف کرد ارز یورو را به عنوان ارز مبنای گزارشگری و انتشار آمار، اطلاعات و داده‌های مالی خود مورد استفاده قرار دهند.

ایرنا

 

چین تعرفه‌های گمرکی کشورهای رقیب آمریکا را کاهش می‌دهد

رسانه آمریکایی نوشت ؛ همزمان با جنگ تجاری فزاینده پکن و واشنگتن، چین با استفاده از کاهش تعرفه‌های گمرکی برای کشورهای رقیب آمریکا، فرش قرمز پهن می‌کند که این موضوع باعث می‌شود شرکت‌ها و کارمندان آمریکایی وابسته به چین و دیگر کشورها متحمل ضرر های هنگفت شوند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی

هواوی، سرمایه‌داری حراستی و جنگی بزرگ برای بازتقسیم ذخایرعظیم داده‌ها

خبرگزاری‌های جهان مدت‌هاست خبرهای مربوط به شرکت هواوی را در راس اخبار خود گزارش داده‌اند. درگیر شدن دولت دونالد ترامپ با این شرکت فن‌آوری چینی که بیشتر توسط گوشی‌های همراه فوق پیشرفته‌اش شناخته می‌شود، با دستگیری ونژو منگ، نایب رئیس شرکت هواوی در ونکوور کانادا بالا گرفت[۱].

ادامه

امریکا, جهان, چین, شرق اروپا, مقاله