ناپدید شدن دستکم ۷۰۰۰ نظامی اوکراینی در کورسک

یک منبع در گروه «شمال» نیروهای مسلح روسیه امروز جمعه به ریانووستی گفت که تعداد کل سربازان گمشده نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک از ۷۰۰۰ نفر فراتر رفته است. به گزارش ایسنا، این منبع گفت: بر اساس برآوردهای اولیه، تعداد کل افراد ناپدید شده در میان گروه نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک از ... ناپدید شدن دستکم ۷۰۰۰ نظامی اوکراینی در کورسک

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

هشدار روسیه به استفاده از ابزار نظامی علیه ایران

وزارت امورخارجه روسیه نسبت به حل نظامی موضوع هسته‌ای ایران هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه روسیا الیوم، وزارت امورخارجه روسیه در بیانیه‌ای در واکنش به تهدیدات ترامپ علیه ایران اعلام کرد: مسکو مخالف تهدیدات خارجی برای بمباران زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای ایران است. این وزارتخانه افزود: دشمنان ایران نباید برای حل ... هشدار روسیه به استفاده از ابزار نظامی علیه ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, بیانیه, جهان, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق اروپا, غرب

اروپایی‌ها قصد دارند نیرو‌های خود را در اوکراین مستقر کنند

رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که رهبران نظامی غربی روز جمعه درباره امکان استقرار نیرو در اوکراین گفت‌و‌گو خواهند کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری آلمان؛ ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه اعلام کرد که سران نظامی غربی روز جمعه امکان استقرار نیرو در اوکراین را بررسی خواهند کرد. زلنسکی در دیدار با ... اروپایی‌ها قصد دارند نیرو‌های خود را در اوکراین مستقر کنند

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, فرانسه

وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی ... وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

ادامه

آلمان, جنگ میهنی, جهان, چین, حزب کمونیست, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, گزارش, نازیسم

به دنبال حمله به نیروگاه اتمی “زاپوریژژیا”، رافائل گروسی شخصا هدایت یک تیم بازرسی را بر عهده می‌گیرد

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که شخصا هدایت یک تیم متشکل از کارشناسان در مورد نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا در اوکراین را بر عهده خواهد گرفت.

 

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که گروسی امروز (پنجشنبه) در شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا سخنرانی خواهد کرد.

 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد که سازمان ملل از گروسی دعوت کرده است تا به صورت ویدیو کنفرانس در شورای امنیت سخنرانی کند.

 

گروسی گفت: من از این فرصت استقبال می‌کنم. حضور آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا برای کمک به کاهش خطر یک فاجعه هسته‌ای احتمالی حیاتی است.

 

مدیرکل آژانس بین الملی اتمی افزود که در مورد آماده‌سازی یک تیم کارشناسی برای بازدید از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا و تصمیم وی برای رهبری این تیم، به شورای امنیت سازمان ملل متحد اطلاع رسانی خواهد کرد.

 

به گزارش ایرنا، پیش از این، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا در اوکراین را محکوم کرد و گفت این اقدام خطر یک فاجعه هسته‌ای را به دنبال دارد.

 

گروسی در بیانیه‌ای گفت: من به شدت نگران گلوله باران بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا هستم که خطر واقعی یک فاجعه هسته‌ای که می‌تواند تهدید کننده سلامت عمومی و محیط زیست در اوکراین و فراتر از این کشور باشد را نشان می‌دهد.

 

گروسی از همه طرف‌های درگیر در اوکراین خواست تا «حداکثر خویشتن‌داری» را در اطراف این نیروگاه به کار گیرند.

 

مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی گفت که هر گونه اقدام نظامی که ایمنی و امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا را به خطراندازد کاملا غیرقابل قبول است و باید به هر قیمتی از آن اجتناب کرد.

 

نیروگاه هسته‌ای زاپوریژژیا در جنوب شرقی شهر انرهودار که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا محسوب می‌شود، تحت تسلط ارتش روسیه قرار دارد. نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل هم که فعال نیست، در اختیار روس هاست.

 

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای اوکراین به قلمرو نیروگاه اتمی “زاپوریژژیا” اوکراین، بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا حمله کرده‌اند.

 

روسیه مدعی شد که این حملات توسط تیپ ۴۵ توپخانه نیروهای مسلح اوکراین انجام شده است.

 

وزارت دفاع در بیانیه‌ای اعلام کرد که در نتیجه این حملات، یک خط لوله هیدروژن آسیب دید که منجر به آتش سوزی شد ولی آتش به سرعت مهار شد.

 

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

 

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه ۱۴۰۰) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

 

همزمان با ادامه آتش جنگ در اوکراین، سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه در حال افزایش است.

چین: هدف نهایی آمریکا خرد کردن روسیه است

سفیر چین در مسکو آمریکا را “تحریک کننده اصلی” جنگ در اوکراین دانست و گفت واشنگتن به دنبال “خرد کردن” روسیه است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, ناتو

حمله داعش به شمال مالی ۲۱ کشته و ۹ مفقودی برجای گذاشت

ارتش مالی دوشنبه شب اعلام کرد، در حمله عناصر وابسته به داعش به شمال این کشور در مرز با بورکینافاسو، ۲۱ نفر کشته و ۹ نفر مفقود شدند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایتالیا, بورکینافاسو, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, غرب, غرب آفریقا, فرانسه, مالی, نیجر

تاکید نمایندگان روسیه و چین بر خروج نیرو‌های آمریکایی و تروریست‌ها از سوریه

نمایندگان دائم روسیه و چین در جلسه شورای امنیت سازمان ملل بر خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه و بازگرداندن تروریست‌ها به کشورهایشان تاکید کردند.

ادامه

امریکا, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سازمان ملل, سوریه, شرق آسیا, شرق اروپا