اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

به‌ دنبال بحرانی‌شدن روابط، ارتش ونزوئلا در مرز کلمبیا رزمایش برگزار می‌کند

رئیس جمهور ونزوئلا می‌گوید که به منظور هشدار به هرگونه احتمال تجاوز از سوی کلمبیا به نیروهای مسلح این کشور دستور داده با با برگزاری یک رزمایش در مرز، «کد خطر نارنجی» را اعلام کنند.

 

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا سه شنبه شب اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به زودی رزمایش بزرگی در مرز کلمبیا برگزار خواهند کرد.

 

مادورو طی یک سخنرانی افزود: «من به ارتش دستور دادم در مرزهای غربی یک رزمایش برگزار کند که قرار است بین ۱۰ تا ۲۸ (۱۹ تا ۲۹ شهریور) سپتامبر برگزار شود.»

 

براساس این گزارش، نیکلاس مادورو همچنین دستور تقویت مواضع نظامی و امنیتی در مرز این کشور با کلمبیا را صادر کرده است.

 

رئیس جمهور ونزوئلا در این باره گفت: «من به فرماندهی عملیات استراتژیک دستور دادم که نیروهای مسلح ونزوئلا و دیگر واحدهای نظامی آنها در مرز مستقر شوند تا «کد خطر نارنجی» را در برابر هرگونه تهاجم احتمالی از طرف مرز کلمبیا اعلام کنند.»

 

هفته گذشته مقامات کلمبیایی کاراکاس را به پناه دادن و کمک به نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا(FARC)، که اخیرا دوباره ساز مخالفت با دولت این کشور برداشته است، متهم کردند. در مقابل دولت کاراکاس نیز بوگوتا را به ایجاد یک گروه شبه نظامی برای مقابله با دولت ونزوئلا متهم کرد و اعلام کرد که اسناد این پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال خواهد کرد.

 

آمریکا در سال ۲۰۱۸ خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا به رسمیت شناخت. این درحالیست که «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور قانونی این کشور چند ماه قبل از این تصمیم واشنگتن طی برگزاری یک انتخابات قانونی به قدرت رسیده بود.

 

از آن زمان دولت آمریکا به همراه برخی کشورهای منطقه به دنبال براندازی حکومت مادورو هستند و در این راه انواع و اقسام نقشه‌ها و توطئه‌ها از جمله تحریمهای سنگین اقتصادی، کودتا و.. را مورد آزمایش قرار داده‌اند که همه آنها با شکست مواجه شده است.

 

هفته گذشته «جیمز استوری» کاردار آمریکا در کلمبیا گفته بود: «آنچه که آمریکا (در ونزوئلا) می‌خواهد مداخله نظامی نیست بلکه یک راه حل سیاسی، صلح جویانه و دموکراتیک براساس قانون اساسی ونزوئلا است.»

 

اظهارات این دیپلمات آمریکایی درباره عدم مداخله نظامی درحالی منتشر شده است که اخیرا رسانه‌ها از طرح محاصره دریایی ونزوئلا از سوی آمریکا و همچنین وجود گروههای شبه نظامی مورد حمایت آمریکا در کلمبیا برای سرنگونی دولت مادورو خبر داده‌اند.

فارس