خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
بزرگترین توافق تجاری تاریخ بدون آمریکا امضا میشود!
گروهی از ۱۵ کشور حوزه آسیا – اقیانوسیه توافق کردند که در سال ۲۰۲۰، پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای (RCEP) را امضا کنند.
این ابرپروژه با مشارکت ۱۶ کشور آغاز شد، اما هند به دلیل تاثیر احتمالی این توافق روی صنایع داخلی از آن خارج شد. پس از خروج دونالد ترامپ از پیمان تجاری اقیانوس آرام (TPP) اجرایی شدن این توافقنامه ضرورت بیشتری پیدا کرده است. بسیاری از ناظران پیمان «مشارکت اقتصادی جامع منطقهای» را استراتژی پکن برای مقابله با نفوذ آمریکا در منطقه ارزیابی میکنند.
سرانجام پس از ۶ سال مذاکره، اکنون بیش از ۱۲ کشور حاشیه اقیانوس آرام به دنبال امضای بزرگترین توافق تجاری جهان در سال ۲۰۲۰ هستند.
به گزارش اعتمادآنلاین، به نقل از خبرگزاری سیانبیسی، این توافق با نام «مشارکت اقتصادی جامع منطقهای» یا RCEP تمامی ۱۰ کشور انجمن ملل آسیای جنوب شرقی (آ.سه.آن) و پنج اقتصاد عمده این بلوک را در بر میگیرد: استرالیا، چین، ژاپن، نیوزیلند و کره جنوبی.
به گزارش رویترز، این ۱۵ کشور در مجموع یکسوم جمعیت جهان و تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهند. این مقدار از بلوکهای تجاری مشابه، نظیر اتحادیه اروپا، توافق آمریکا-مکزیک-کانادا (USMCA) نیز بیشتر است.
این ابرتوافق با ۱۶ کشور کار خود را آغاز کرد، اما هند با ابراز این نگرانی که توافق اخیر ممکن است تولیدکنندگان داخلی این کشور را به خطر بیندازد، تصمیم به عدم عضویت در آن گرفت.
اهمیت پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای (RCEP)
پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای نوامبر ۲۰۱۲ در پنومپن، پایتخت کامبوج، و به عنوان طرح پیشنهادی آ.سه.آن. تصویب شد. هدف این طرح تشویق تجارت میان اعضا و ۶ کشور دیگر بود.
در حال حاضر، ۶ کشور فوق، یعنی استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند و کرهجنوبی، توافقاتی را درباره تجارت آزاد با آ.سه.آن. منعقد کردهاند. با این حال، تجمیع تمام این فعالیتها زیر عنوان «پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای» با کاهش تعرفهها، رویهها و قوانین گمرکی استاندارد و افزایش دسترسی به بازار، خصوصاً بین کشورهایی که توافقات تجاری ندارند، سبب تقویت تجارت خواهد شد.
تمام ۱۶ کشور مذاکره درباره پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای را زمانی آغاز کردند- سال ۲۰۱۳- که مذاکرات درباره توافق تجاری بزرگ (پیمان تجاری اقیانوس آرام- TPP) در حال انجام بود. با توجه به غیاب چین در این پیمان که قرار بود بزرگترین توافق تجاری جهان شود (و رهبری آن بعدها به دست ایالات متحده افتاد)، بسیاری از ناظران پیمان «مشارکت جامع اقتصادی منطقهای» را استراتژی پکن برای مقابله با نفوذ آمریکا در منطقه ارزیابی میکنند.
با این حال، در سال ۲۰۱۷، دونالد ترامپ آمریکا را از پیمان TPP خارج و به بهانه رفتارهای غیرمنصفانه، تعرفههای سنگینی علیه تعدادی از شرکای تجاری آمریکا وضع کرد.
جنگ تجاری چین و آمریکا به دلیل کاهش دادن تقاضا برای کالاهای آسیایی خسارات زیادی را به تجار این منطقه تحمیل کرده و در نتیجه سبب کاهش رشد اقتصادی شده است. پس از آن بود که تشکیل پیمان «مشارکت اقتصادی جامع منطقهای» ضرورت پیدا کرد.
«مشارکت اقتصادی جامع منطقهای» چه کاری انجام میدهد؟
متن نهایی و مشروح توافق پیش از امضا و انتشار، به لحاظ حقوقی به طور کامل بررسی خواهد شد.
در گزارش تحلیلگران و رسانهها آمده است که پیمان «RCEP» اساساً در حوزه تجارت کالا مفید است، زیرا این پیمان به طرز فزایندهای میزان تعرفهها روی خیلی از کالاها را کاهش خواهد داد. علاوه بر این، بر اساس توافق RCEP، کسبوکارها میتوانند مقدار مشابه کالا را درون بلوک تجاری بفروشند، بدون اینکه برای ارسال محموله به هر کشور مقصد، نیازی به انجام کارهای اداری داشته باشند.
دبورا المز، مدیرعامل شرکت مشورتی «مرکز تجارت آسیایی»، در مصاحبه با رویترز گفت این توافق میتواند به تولیدکنندگان آسیایی کمک کند تا محصولات خود را به دیگر نقاط منطقه صادر کنند.
به گزارش رویترز، حتی شرکتهایی که کالاهای خود را به خارج از بلوک ارسال میکنند، مشوقهایی برای ساخت زنجیره تامین در بین کشورهای عضو RCEP دارند.
گروهبندیهای تجاری میان کشورهای آسیایی
به گزارش رویترز، با این حال، پیمان RCEP از کیفیت و افق دید موجود در پیمان تجاری اقیانوس آرام (CPTPP) بیبهره است. پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای، به طور خاص، الزامآور نیست و از کشورهای عضو نمیخواهد تا حقوق کارگران و محیطزیست را رعایت کنند.
علاوه بر این، پیمان RCEP بخشهای خدماتی کمتری دارد، به طوری که بعضی از گزارشها این موضوع را علت خروج هند از توافق میخوانند.
نقش هند
هند از ابتدا در مذاکرات پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای مشارکت داشت، اما به دلیل نگرانیها درباره خسارات احتمالی ناشی از توافق روی تولیدکنندگان داخلی، از این پیمان خارج شد. موضع هند در قبال توافق یکی از موانع اصلی در مذاکرات اخیر پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقهای بوده است.
به گفته تحلیلگران سرمایهگذاری در «گروه مشورتی اوراسیا»، بعضی از اعضای RCEP، مانند ژاپن مشارکت دهلی نو را «به دلایل اقتصادی و همچنین به دلیل نقش تعدیلکننده آن در مقابل چین» بسیار حیاتی میدانستند.
به گفته «واحد اطلاعاتی اکونومیست» (EIU) هند سومین اقتصاد بزرگ آسیاست و بازار مصرفکنندگان آن وسیع است. به رغم غیبت هند، ۱۵ کشور باقیمانده همچنان میخواهند پیمان RCEP را اجرایی کنند.
واحد اطلاعاتی اکونومیست طی گزارشی مینویسد: «بدون هند پیمان RCEP اهمیت کمتری پیدا میکند، اما راه آن برای اجرایی شدن بسیار هموارتر شده است.»
اعتمادآنلاین
ورشکستگی کشاورزان آمریکایی؛ نتیجه جنگ تجاری واشنگتن و پکن
بیزینس اینساید در گزارشی به موضوع جنگ تجاری آمریکا و چین و تاثیر آن بر کشاورزان آمریکایی پرداخته و نوشته است که آمار ورشکستگی کشاورزان آمریکایی از سال ۲۰۱۱ به بالاترین میزان خود رسیده است.
ویتنام برنده جنگ تجاری آمریکا و چین
درحالیکه ویتنام از نظر صادرات کالا به ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوازدهم قرار داشت، در سال جاری و تحت تاثیر جنگ تجاری به جایگاه هفتم صعود کرده است. ۱۸ ماه از جنگ تجاری میان ایالات متحده آمریکا و چین میگذرد و بسیاری از کمپانیهای آمریکایی برای آنکه مشمول تعرفههای مقابلهجویانه ... ویتنام برنده جنگ تجاری آمریکا و چین
پکن: دنبال جنگ با آمریکا نیستیم اما ترسی هم نداریم
رئیس جمهور چین امروز جمعه گفت: پکن از تلاش برای منعقد کردن توافق تجاری با آمریکا حمایت میکند اما در عین حال ابایی از جنگیدن متقابل برای محافظت از منافعش را ندارد.
حذف دلار مهمترین دستاورد قدرتهای نوظهور در برزیل
قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان موسوم به بریکس درتازهترین نشست خود در برازیلیا پایتخت برزیل به توافق رسیدند تا دلار را از مبادلات خود کنار بگذارند.