مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

بزرگترین بسته نجات اقتصادی چین برای مهار تبعات کرونا

«لی که چیانگ» نخست وزیر چین از اختصاص بزرگترین بسته نجات اقتصادی این برای گریز از تبعات ویروس کرونا خبر داد.

 

به گزارش ایرنا نخست وزیر چین روز جمعه در مصاحبه مطبوعاتی پایان اجلاس سالانه کنگره ملی خلق چین در پکن، ارزش این بسته محرک و نجات اقتصادی را ۵۵۹ میلیارد دلار اعلام کرد که از بسته محرک اقتصادی بحران سال ۲۰۰۸ میلادی بیشتر است.

 

او گفت که هدف از اختصاص این بسته، کمک به تولید کنندگان، شرکت‌ها و موسسات آسیب‌دیده، ایجاد فرصت‌های شغلی و همچنین برون رفت از بحرانی است که کرونا برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است.

 

نخست وزیر چین خاطر نشان کرد: «ما هرگز به دنبال ریزش سرمایه‌ها در بازار نیستیم اما شرایط فوق‌العاده به اقدامات فوق‌العاده نیاز دارد همانطور که ماهی‌ها در دوران کم آبی با مشکل روبرو می‌شوند و به آب بیشتری نیاز پیدا می‌کنند».

 

وی افزود که ما مجموعه‌ای از سیاست‌های مالی، بانکی، پولی، اجتماعی و امنیتی را تعیین کرده‌ایم و بی‌تردید هر زمانی که ضرورت داشته باشد، آنها را عملیاتی می‌کنیم.

 

نخست وزیر چین اشتغال را بزرگترین دغدغه مردم دانست و گفت: چین ۹۰۰ میلیون نیروی کار دارد ۹۰۰ میلیون دهان که باید سیر شود اگر شغلی نباشد مشکل پیدا می‌شود اگر شغلی باشد ۹۰۰ میلیون جفت دست می‌تواند ثروت و رفاه به ارمغان بیاورد.

 

میانگین سرانه درامد ملی در چین هم اکنون ۳۰ هزار و ۷۳۳ یوان معادل ۴ هزار و ۳۰۰ دلار است اما به گفته “لی که چیانگ” هنوز ۶۰۰ میلیون نفر در چین زندگی می‌کنند که درامد ماهانه آن‌ها کمتر از ۱۰۰۰ یوان است.

 

رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶.۱ درصد بود اما برای سال ۲۰۲۰ میلادی صندوق بین‌المللی پول آن را معادل ۶/۲ درصد پیش‌بینی کرده است دولت چین از تعیین نرخ رشد اقتصادی برای امسال خودداری کرده است.

نفت از بحران خارج می‌شود؟

همزمان با رفع محدودیت‌ها، تقاضا برای نفت رشد کرده است. به گفته کارشناسان نفت، تقاضای چین برای واردات نفت تقریبا به سطح قبل از شیوع کرونا رسیده که این امر در بهبود وضعیت نفت نقش مهمی داشته است.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, عربستان سعودی

بحران کرونا، بدهی دولت انگلیس را به بالاترین حد رساند

تازه‌ترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس نشانگر آن است که استقراض دولت این کشور در ماه گذشته میلادی (آوریل) به دلیل بحران‌ کرونا (کووید-۱۹) به بالاترین حد رسیده و بدهکاری ملی به سرعت در حال افزایش است.

ادامه

اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

داغ شدن شاخص بورس تهران برای «جهش تولیدیِ» خامنه‌ای با رویکرد «اقتصاد کازینوییِ» روحانی!

در چند هفته اخیر رشد بی‌سابقه بازار بورس تهران و جهش پرشتاب شاخص کل بورس در کنار واگذاری “موفقیت‌آمیز” سهام “شستا” (شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تأمین اجتماعی) در صدر خبر رسانه‌های داخلی بود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, سیاسی, مقاله