پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

سخنگوی وزارت خارجه چین، درباره اظهارات پیت هگست، رئیس پنتاگون، درباره آمادگی آمریکا برای جنگ با چین اظهار نظر کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز پنجشنبه از اظهارات پیت هگسث، وزیر دفاع ایالات متحده، مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال بازسازی ارتش خود است تا برای ... پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

ادامه

آمریکا, ایدئولوژی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین به «موهبتی» برای برزیل تبدیل شده و با تقویت بخش کشاورزی این بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، برازیلیا را در مسیر پیشتازی به‌عنوان بزرگترین تامین‌کننده موادغذایی پکن قرار داده‌است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای فایننشال تایمز، با جنگ تعرفه‌ای که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین به راه انداخته است، بخش کشاورزی برزیل تقویت شده و کشاورزان آمریکایی را تحت فشار قرار داده است؛ چرا که این غول آسیایی در تلاش است تا از طریق این کشور آمریکای لاتین، تقاضای خود برای محصولاتی مانند گوشت گاو یا سویا را برآورده کند.

به این ترتیب، برزیل در اولین جنگ تجاری ترامپ علیه چین، برنده اصلی بود و به طور چشمگیری برتری خود را نسبت به آمریکا به عنوان بزرگترین تامین‌کننده مواد غذایی پکن افزایش داد.

«ایشان بانو» (Ishan Bhanu) تحلیلگر ارشد کشاورزی در شرکت ارائه‌دهنده اطلاعات کالاهای اساسی کپلر (Kpler) معتقد است: این یک موهبت برای کشاورزان برزیل و آرژانتین است و به صنعت آنها کمک زیادی خواهد کرد. پیامدهای این روند، طولانی‌تر از اقدامات فعلی خواهد بود؛ کشورهای آسیایی روابط بهتری با آمریکای جنوبی ایجاد خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، میزان فروش گوشت گاو برزیل به چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به سال قبل (۲۰۲۴)، تا یک سوم افزایش یافته و صادرات طیور نیز به این کشور آسیایی در ماه مارس (اسفند- فروردین) ۱۹ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل میلادی رشد داشته است.

در مقابل، محموله های کشاورزی آمریکا به چین در ژانویه گذشته (دی- بهمن) شاهد کاهش ۵۴ درصدی نسبت به ماه مشابه در سال ۲۰۲۴ بوده است. علاوه بر این، پکن بخش قابل توجهی از واردات محموله‌های گوشت گاو آمریکا را متوقف کرده است و تنها حجم محدودی از سویا، ذرت و گندم وارد این کشور شده است.

«آئورِلیو پاویناتو» (Aurelio Pavinato) مدیر اجرایی شرکت SLC Agrícola، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان غلات برزیل، به فایننشال تایمز گفت که این کشور آمریکای لاتین در موقعیتی قوی برای سرمایه‌گذاری از مسیر این تغییر قرار دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه چین به دنبال تنوع بخشیدن به تامین‌کنندگان خود است و اروپا به طور فزاینده‌ای به برزیل به عنوان یک گزینه پایدار می‌نگرد، ما شاهد افزایش تقاضای خارجی و افزایش قابل توجه قیمت‌ها هستیم.

به گفته فدراسیون تولیدکنندگان خوراک اروپا (FEFAC)، اروپایی‌هایی که در انتظار تصویب یک توافق تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و مرکوسور (بازار مشترک آمریکای جنوبی متشکل از برزیل، آرژانتین، اروگوئه، پاراگوئه و بولیوی) هستند، ممکن است مجبور شوند به جای ایالات متحده، پروتئین مورد نیاز برای خوراک دام را از برزیل تهیه کنند.

پکن نیز در پاسخ متقابل به جنگ تجاری ترامپ اعلام کرد که تعرفه‌ها را بر همه کالاهای آمریکایی از ۸۴ درصد به ۱۲۵ درصد افزایش داده است.

ترامپ همچنین تعرفه ۱۰ درصدی علیه برزیل وضع کرده است؛ با این حال این کشور همچنین تحت تاثیر تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم قرار خواهد گرفت.

بر خلاف چین، برزیل تا کنون به این اقدامات یکجانبه آمریکا واکنش نشان نداده است و با واشنگتن در تماس است تا این تعرفه‌ها را کاهش دهد یا در مورد فولاد و آلومینیوم، درباره سهمیه‌های صادراتی مذاکره کند.

تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

در پی تشدید تنش‌های تجاری میان پکن و واشنگتن، دولت چین به خطوط هوایی این کشور دستور داده تحویل هواپیماهای بوئینگ و خرید قطعات آمریکایی را متوقف کنند؛ اقدامی که ضربه‌ای سنگین به این غول هواپیماسازی آمریکاست. به گزارش ایسنا، چین در واکنش به تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده به شرکت‌های هواپیمایی خود دستور ... تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

رئیس جمهور چین در دیدار با همتای ویتنامی خود، خواستار همکاری مشترک دو کشور برای مقابله با سیاست‌های قدرت‌طلبانه و یکجانبه‌گرایی شد. باشگاه خبرنگاران به نقل از النشره: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از چین و ویتنام خواست به طور مشترک با سیاست قدرت و یکجانبه گرایی مخالفت کنند. او در دیدار با رئیس ... جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سوسیالیسم, ویتنام

اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

نخست وزیر اسپانیا از تمایل این کشور برای برقراری روابط نزدیک‌تر با چین در میانه جنگ تعرفه‌ای ترامپ خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از الجزیره؛ پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا از نزدیکی بیشتر با چین خبر داد و گفت که اسپانیا چین را شریک اتحادیه اروپا می‌داند. سانچز در یک کنفرانس خبری ... اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنوب اروپا, جهان, چین, خبر