پیچیدگی حمایت از اوکراین به‌دنبال آشفتگی سیاسی در غرب

تارنمای نشریه نیوزویک در مطلبی با اشاره به آشفتگی سیاسی حاکم در برخی کشورهای غربی و کناره‌گیری چندین مقام، مسیر حمایت‌ها از اوکراین را در جنگ مقابل روسیه پیچیده توصیف کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه نیوزویک، استعفای جاستین ترودو از مقام نخست‌وزیری کانادا، جدیدترین تغییر سیاسی یکی از متحدان اوکراین در برابر ... پیچیدگی حمایت از اوکراین به‌دنبال آشفتگی سیاسی در غرب

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اقتصادی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, غرب, فرانسه, کانادا

موضع یکسان ترامپ با مسکو علیه پیوستن اوکراین به ناتو

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با تایید موضع مسکو علیه پیوستن اوکراین به ناتو، گفت احساسات روسیه را در مورد حضور «کسی درست در آستانه در» را درک می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفته است موضع روسیه را مبنی بر اینکه اوکراین نباید بخشی از ناتو باشد، درک می‌کند و ابراز تاسف کرد ... موضع یکسان ترامپ با مسکو علیه پیوستن اوکراین به ناتو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, شرق, شرق اروپا, ناتو

تشدید درگیری‌های روسیه و اوکراین در «کورسک»/ شهر «کوراخوف» تحت کنترل روس‌ها قرار گرفت

وزارت دفاع روسیه از حمله به مواضع نیروهای اوکراینی در منطقه «کورسک» همزمان با تشدید درگیری ها و کنترل کامل منطقه «کوراخوف» در دونتسک توسط ارتش این کشور خبر داد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تاس، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که در این عملیات نیروهای گروه شمال و نیروی دریایی ... تشدید درگیری‌های روسیه و اوکراین در «کورسک»/ شهر «کوراخوف» تحت کنترل روس‌ها قرار گرفت

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا

تعدادی از سربازان اوکراینی تحت تعلیم در فرانسه از ارتش گریخته‌اند

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام نظامی فرانسوی گزارش داد، ده‌ها سرباز اوکراینی عضو یک لشگر نیروهای برگزیده در زمان گذراندن آموزش نظامی در خاک فرانسه از ارتش فرار کرده‌اند. به گزارش ایسنا، در شرایطی که جنگ با روسیه به نفع کی‌یف پیش نمی‌رود و نیروهای مسلح اوکراین با کمبود نیرو و تجهیزات دست ... تعدادی از سربازان اوکراینی تحت تعلیم در فرانسه از ارتش گریخته‌اند

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

واکنش زاخارووا به اعتراف بلینکن درباره مسلح کردن مخفیانه اوکراین قبل از جنگ

در پی اظهارات وزیر خارجه آمریکا که اعتراف کرد واشنگتن از مدت‌ها پیش از آغاز جنگ اوکراین مشغول مسلح کردن کی‌یف بوده است، سخنگوی وزارت خارجه روسیه واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه‌ای اعتراف کرد که این کشور حمایت‌های تسلیحاتی خود از اوکراین را چند ماه ... واکنش زاخارووا به اعتراف بلینکن درباره مسلح کردن مخفیانه اوکراین قبل از جنگ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

برای نخستین بار در تاریخ آمریکا؛ رئیس مجلس نمایندگان برکنار شد

«کوین مک کارتی» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در رای گیری روز سه شنبه به وقت محلی برابر با سوم اکتبر و ۱۱ مهر در این مجلس و در جنگ داخلی جمهوریخواهان برای نخستین بار از سوی اعضای مجلس نمایندگان برکنار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، کوین مک کارتی نخستین رئیس مجلس نمایندگان در تاریخ آمریکا است که از سوی همکارانش و با طرح هم حزبی هایش عزل می شود. او با طرح ارائه شده از سوی یکی از هم حزبی هایش به این سرنوشت سیاسی دچار شد.

مک کارتی ۵۸ ساله در اقدامی بی‌سابقه در تاریخ آمریکا با ۲۱۶ رای مثبت در برابر ۲۱۰ رای منفی نمایندگان از ریاست مجلس نمایندگان برکنار شد.

تصمیم برای استیضاح مک کارتی، به پیشنهاد مت گاتز یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا و وفادار به دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا انجام شد که رهبری بخشی از محافظه‌کاران تندرو در حزب جمهوریخواه را بر عهده دارد.

این رای گیری تنها چند روز پس از آن رخ می دهد که اختلافات داخلی جمهوری خواهان، دولت آمریکا را به آستانه تعطیلی بر سر لایحه بودجه این کشور نزدیک کرد. طرح برکناری مک کارتی از سوی هم حزبی تندرو اش در پی آن مطرح شد که با دموکرات‌ها برای جلوگیری از تعطیلی دولت بایدن همکاری کرد.

جمهوریخواهان تندرو و طرفداران ترامپ به دلیل توافق مک‌کارتی با دولت بایدن برای افزایش سقف بدهی و تصویب بودجه کوتاه‌مدت از عملکرد مک کارتی راضی نبودند.

پیش از این رای گیری، موافقان و مخالفان مک‌کارتی یک ساعت در صحن علنی مجلس نمایندگان درباره دلایل ماندن یا برکناری او بحث کردند.

مت گاتز نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا و طراح برکناری مک کارتی در سخنانی گفت: مک کارتی توافقاتی را که با ما در ژانویه گذشته انجام داد، نقض کرد. او مجلس نمایندگان را فلج کرد و پیش نویس لوایح تخصیصی را در نظر نگرفت.

نانسی میس، نماینده جمهوری خواه نیز گفت: مک کارتی با هیچ حزبی صادق نبود و اگر در سمت خود باقی می ماند، باعث هرج و مرج می شد. ما رئیس مجلس نمایندگان صادقی می خواهیم که به وعده های خود عمل کند.

مک کارتی جمهوریخواه زمستان گذشته، هنگام انتخاب هم با مخالفت هم حزبی های تندروی خود روبرو بود که پس از ۱۵ دور رای‌گیری توانست بر کرسی ریاست مجلس نمایندگان تکیه بزند.

سرنوشت این رای‌گیری می‌تواند زمینه را برای یک مناقشه بی‌سابقه در مجلس نمایندگان آمریکا فراهم کند. حالا مک کارتی رئیس مجلسی است که کوتاهترین زمان حضور در این سمت یعنی ۲۶۹ روز را از سال ۱۸۷۶ دارد.

پیش از رای گیری درباره طرح برکناری مک کارتی، ابتدا مجلس نمایندگان آمریکا درباره اینکه این طرح را به رای بگذارد، رای گیری کرد که اعضای مجلس نمایندگان رای مثبت دادند. مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه در رای گیری خود به پیشنهاد مت گاتز نماینده جمهوری خواه برای برکناری مک کارتی به عنوان رییس مجلس رای مثبت داد. در این رای گیری ۲۰۷ نماینده دموکرات و ۱۱ نماینده جمهوری خواه به رای گیری در خصوص برکناری مک کارتی رای مثبت و ۲۰۸ نماینده جمهوری خواه رای منفی دادند.

بر اساس قوانین آمریکا، رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا از فهرستی که مک کارتی هنگام شروع به کارش به منشی این مجلس ارائه داده‌است انتخاب می‌شود تا زمانی که برای انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان رای گیری شود که پاتریک مک‌هنری، نماینده جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای شمالی به‌عنوان رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شده است.

چشم‌انداز تاریک ادامه کمک آمریکا به اوکراین با برکناری رئیس مجلس نمایندگان

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا وعده داده بود که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ادامه کمک اوکراین متعهد است، اما اکنون با برکناری کوین مک کارتی از ریاست این مجلس، چشم‌انداز ادامه کمک‌های آمریکا به کی‌یف تاریک شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، گاردین نوشت: برکناری تاریخی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تردیدها درباره آینده کمک این کشور به اوکراین دامن زده است. این اتفاق بعد از خارج شدن بودجه حمایت از اوکراین در لایحه موقت بودجه رخ داد و جو بایدن اکنون مجبور است با رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا به توافق برسد.

رئیس جمهوری آمریکا به تازگی گفت «تحت هیچ شرایطی» وقفه ای در حمایت آمریکا از اوکراین ایجاد نمی شود و کاملا انتظار دارد که مک کارتی به تعهدات خود برای تصویب ادامه چنین حمایتی عمل کند.

گاردین نوشت: نیاز به تقویت حمایت از کی یف اکنون اهمیت بیشتری یافته است. باب بائر از مقامات ارشد نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به تازگی گفت «اکنون ته بشکه مشاهده می شود». وی این اظهارات را با توجه به پرتاب هزاران گلوله در روز از سوی اوکراین که بیشتر آنها را ناتو تامین می کند، مطرح کرد.

روز سه شنبه، کاخ سفید اطمینان داد صرف نظر از سرنوشت ریاست کوین مک کارتی کمک های بیشتر به اوکراین اختصاص خواهد یافت اما اکنون با توجه به برکنار شدن او توجهات به دیدگاه های جانشینان احتمالی او معطوف شده است.

یک گروه سیاسی در آمریکا موسوم به «دفاع ازدموکراسی با هم» نامزدهای پیشتاز ریاست مجلس نمایندگان آمریکا را بر اساس سابقه حمایت آنها از کمک به اوکراین از A تا F رتبه بندی کرده است که A نشانه قوی ترین حمایت است.

ستیو اسکالیس (Steve Scalise)، نماینده شماره دو جمهوری خواه مجلس نمایندگان، مدت هاست که پس از مک کارتی علاقه مند به ریاست مجلس نمایندگان است. در رتبه بندی این گروه وی رتبه B را کسب کرد که یک پله بالاتر از رتبه مک کارتی در حمایت از کمک به اوکراین است.

مت گیتس، نماینده جمهوری‌خواه راست‌گرا نیز، که رهبری تلاش‌ها برای برکناری مک کارتی را بر عهده داشت و گفته از اسکالیس حمایت خواهد کرد، نشان F را دریافت کرد.

جیم جردن، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا و بایرون دونالدز، نماینده تندرو این مجلس نیز رتبه F را دریافت کردند.

در بین این افراد فقط تام ایمر (Tom Emmer) نماینده جمهوریخواه بالاترین رتبه (A) را در حمایت از اوکراین دریافت کرد.

واشنگتن از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه (اسفند) ۲۰۲۲ میلادی ۱۱۳ میلیارد دلار کمک امنیتی، اقتصادی و بشردوستانه برای اوکراین ارسال کرده است.

رهبران سنای آمریکا که تحت کنترل دموکرات ها است وعده داده اند قانون ادامه کمک امنیتی و اقتصادی به اوکراین را حفظ کنند.

بایدن روز سه‌شنبه در بحبوحه نگرانی‌ها بر سر کمرنگ شدن حمایت از تلاش‌های جنگی کی یف علیه روسیه، با رهبران کشورهای متحد آمریکا، اتحادیه اروپا و ائتلاف نظامی ناتو درباره ادامه حمایت هماهنگ از اوکراین، تماس گرفت.

مک کارتی این هفته همچنین اتهامات درباره «توافق پنهان» با بایدن را برای ارائه مجوز به رای گیری درباره کمک به اوکراین تکذیب کرد. وی سپس گفت به اطلاعات بیشتری از سوی دولت نیاز دارد.

بایدن در ماه ژوئیه (تیر) از کنگره خواست تا ۲۴ میلیارد دلار دیگر مربوط به اوکراین را که حامیان کمک به این کشور – جمهوری خواهان و دموکرات ها – امیدوار بودند به عنوان بخشی از لایحه بودجه تبدیل به قانون شود، تصویب کند.

بلینکن: بایدن از درگیری مستقیم با روسیه اجتناب می‌کند

وزیر امور خارجه ایالات متحده در موسسه سیاست عمومی دانشگاه رایس گفت: از همان آغاز بحران اوکراین، بایدن تلاش کرده است تا از درگیری مستقیم با روسیه اجتناب کند. به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در این گفت‌وگو همچنین گفت:‌ از همان روز نخست جنگ اوکراین جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دو گزینه ... بلینکن: بایدن از درگیری مستقیم با روسیه اجتناب می‌کند

ادامه

آمریکا, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, ناتو

وتوی مجارستان همچنان راه کمک نظامی اتحادیه اروپا به‌اوکراین را سد کرده است

نشست فوق‌العاده وزرای خارجه اتحادیه اروپا در کی‌یف هم نتوانست راه بسته کمک نظامی ۵۰۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین را باز کند و وتوی مجارستان همچنان راه این بسته کمک نظامی به کی‌یف را سد کرده است. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از یورونیوز، مجارستان از ماه مه وتوی قطعی این ... وتوی مجارستان همچنان راه کمک نظامی اتحادیه اروپا به‌اوکراین را سد کرده است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, گزارش, مجارستان

سناتور پاول: آمریکا باید به فکر مردمش باشد، نه دولت فاسد اوکراین

سناتور ارشد جمهوری‌خواه گفت که دولت آمریکا باید به فکر کمک کردن به مردم خودش باشد، نه اینکه برای رژیم فاسد کی‌یف پول و سلاح بفرستد. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «رند پاول» سناتور ارشد جمهوری‌خواه از ایالت کنتاکی شامگاه دوشنبه گفت که دولت آمریکا باید به فکر کمک کردن به مردم خودش باشد، نه اینکه ... سناتور پاول: آمریکا باید به فکر مردمش باشد، نه دولت فاسد اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی

پولیتیکو: کشورهای اتحادیه اروپا دیگر قادر به ارسال تسلیحات به اوکراین نیستند

یک مقام اروپایی بدون افشای نام خود به نشریه پولیتیکو گفت، کشورهای اتحادیه اروپا دیگر نمی‌توانند از انبارهای خود به اوکراین سلاح بفرستند. به گزارش ایسنا، این مقام اروپایی افزود: اروپا پیشتر هر آنچه که امنیت اتحادیه اروپا را به خطر نمی‌اندازد، به اوکراین داده است. ما نمی‌توانیم از ذخایر خودمان به اوکراین سلاح بدهیم. ... پولیتیکو: کشورهای اتحادیه اروپا دیگر قادر به ارسال تسلیحات به اوکراین نیستند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, لهستان