«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین که با شعار مبارزه با فساد روی کار آمده است یک بار دیگر اعلام کرد که «قدرت» باید با قفسی از مقررات محدود و مهار شود.
او در سخنان خود حاشیه نشست حزب حاکم چین که از روز دوشنبه در شهر پکن آغاز شده و تا فردا ادامه دارد، گفت: باید وضعیت به گونه ای باشد که دیگر کسی جرات و جسارت فساد نداشته باشد.
آمارها نشان می دهد که از سال ۲۰۱۳ میلادی که «شی جین پینگ» قدرت را در چین اختیار گرفته نزدیک به یک میلیون نفر از مقامات در رده های مختلف به جرم فساد مالی شناسایی و تحت پیگرد قرار گرفته و به مجازات رسیده اند.
با این وصف تحکیم قدرت «شی» در چین انتقادهایی را به دنبال داشته و غربی ها بر این باورند که او در تلاش است تا به اصلی ترین کانون قدرت و محور همه تصمیم گیری ها در چین تبدیل شود و در واقع نقشی مانند «مائو تسه دونگ» رهبر فقید چین در کشور در اختیار بگیرد.
اگرچه حزب حاکم کمونیست قدرت را در چین در اختیار دارد و اصلی ترین ارگان تصمیم گیری است و ۸۰ میلیون نفر عضو دارد اما خبرگزاری شین هوا می نویسد که یکی از اصلی ترین دستور کارهای نشست فعلی محدود کردن قدرت در درون حزب است تا کسی نتواند از مقامش برای انجام فساد سوء استفاده کند.
دولت و حزب کمونیست چین اعلام کرده اند که حیات کشور به مبارزه با فساد و موفقیت در این زمینه نیاز دارد در غیر این صورت مردم دیگر به کشور پایبندی نشان نخواهند داد و چین به مخاطره خواهد افتاد.
آنان همچنین تاکید کره اند که مقامات کشور زیر نظر رئیس جمهور باید از خود مراقبت کرده و ضمن نظارت بر فعالیت های دستگاه های ذی ربط ، با هر مورد فساد مالی به شدت برخورد کنند.
همزمان، دولت چین همکاری با نیروهای پلیس در کشورهای دیگر را افزایش داده و موفق شده است نزدیک به ۶۳۵ نفر از بزرگترین مفسدان مالی را در ماه های گذشته دستگیر و به کشور بازگرداند.
خبرگزاری رسمی چین می نویسد که با شکار بسیاری از مگس ها و ببرها (اصطلاحی که برای مفسدان مالی بکار برده می شود) حزب حاکم و دولت بتدریج در حال فایق آمدن بر فساد مقام ها در سراسر کشور هستند؛ اگرچه تا ریشه کن کردن کامل آن زمان زیادی باقی مانده است.
حزب کمونیست چین اعلام کرده است که موتور مبارزه با فساد از کار نخواهد افتاد و تحریم ها و محدودیت های زیادی برای هر کسی که مرتکب فساد مالی شود، در نظر گرفته خواهد شد.
در چارچوب اجرای طرح مبارزه جدی با فساد، نهادهای قضایی چین فقط در سال گذشته میلادی (۲۰۱۵) ۷۰ هزار نفر را دستگیر و به پای میز محاکمه کشانده اند.