روز دوشنبه مورخ بیستویکم خرداد ١٣٩٧ شمسی، شورای روابط خارجه آمریکا با حضور شخصیتهای آکادمیک، رهبران دو حزب اصلی کوردستان -حزب دمکرات کوردستان ایران و حزب کومله کوردستان ایران– نشستی در باب آینده کوردستان ایران برگزار کرد.
در این نشست، تعدادی از شخصیتهای سیاسی و آکادمیسینهای کورد و همچنین برخی از موسسات پژوهششی حضور داشتند.
در نشست مذکور سوالهایی در رابطه با کوردستان و نقش پیشمرگه در حال و آینده این سرزمین مطرح شد که از سوی مصطفی هجری مسئول اجرائی حزب دمکرات، پاسخ داده شد.
در واقع سوالات، بیشتر بر محور نقش و جایگاه نیروی پیشمرگه کوردستان تاکید داشت و اینکه نقش پیشمرگه در آینده کوردستان چگونه خواهد بود؟ مفهوم وهدف از راسان چیست؟ و تعدادی از سوالات دیگر که مصطفی هجری به آنها پاسخ داد.
مصطفی هجری در بخشی از سخنان خود متذکر شد: ما به مانند حزب دمکرات کوردستان ایران، با خوانش و آگاهی که از ذات جمهوری اسلامی داریم و تجاربی که با این رژیم، از پیشنهاد مذاکره تا در پیش گرفتن جنگ مسلحانه داریم، بدون هیچ شکی بر این باور هستیم که راه آزادی و رهایی ملیتهای ایران و نیز احیای دوباره ثبات و صلح در منطقه، از مسیر نابودی جمهوری اسلامی ایران میگذارد. بجز این، هر گونه طرحی به منظور تغییر سیاست رژیم، تنها میزان هزینهها و سطح آسیبها را برای مردم ایران و کشورهای جهان افزایش میدهد و فرصت بیشتری برای رژیم مهیا میکند که نفوذ و حضور خود در منطقه را تحکیم بخشد.
هجری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرده است که مردم کوردستان و حزب دمکرات کوردستان ایران، به مانند حزبی با سابقه که از جایگاه مردمی برخوردار است و با تجربهای بالغ بر هفتاد سال مبارزه با دو رژیم سلطنتی و جمهوری اسلامی دارد، در نظر دارند که مبارزات خود را دوشادوش مبارزات سایر بخشهای ایران علیه جمهوری اسلامی نیرومندتر و گستردهتر کند.
شورای روابط خارجه آمریکا، پژوهشگاهی مطرح و تاثیرگذار آمریکاییست که نفوذ و تاثیر مستقیم و بسزایی بر سیاستهای خارجی دولت ایالات متحده آمریکا، دارد.
کوردستان میدیا: مسئول اجرائی حزب دمکرات کوردستان ایران در ادامه دیدار و نشستهای خود با هیئتی از روزنامهی “واشنگتن پست” و نیز تعدادی از اعضای کنگره ایالات متحده آمریکا، دیدار و نشستهایی داشت.
مسئول اجرائی حزب دمکرات کوردستان ایران با هیئتی از روزنامه واشنگتن پست، دیدار داشت که طی آن به تحلیل شرایط کنونی ایران و کوردستان پرداخت و متذکر شد که رژیم اسلامی ایران فشار زیادی بر ملت کورد وارد کرده و این ظلم و ستمها از سوی رسانههای جهان کمتر مورد توجه قرار میگیرد. هجری اظهار داشت که این روزنامه و سایر روزنامههای دیگر باید بیش از گذشته به مساله نقض حقوق بشر، بویژه در کوردستان ایران بپردازند.
هیئت مذکور سخنان مسئول اجرائی حزب دمکرات کوردستان ایران را ارزشمند وصف کرد و در ادامه نشست برای روش شدن بیشتر موضوع چندین سوال را مطرح کردند که از سوی مصطفی هجری، پاسخ داده شد.
مسئول اجرائی حزب بعد از این نشست، برای انجام چند دیدار دیگر عازم کنگره ایالات متحده آمریکا شد.
هجری در سخنان خود با نمایندگان کنگره آمریکا اعلام کرد که حال زمان آن رسیده تا موضوع تغییر رژیم اسلامی ایران در واشنگتن و سایر پایتختهای غربی مطرح شود. او متذکر ش: زمانی که ما از تغییر رژیم سخن میگوئیم بدین معنا نیست رژیم را برای ما تغییر دهند بلکه منظور ما این است که مردم ایران، قصد تغییر رژیم را دارند و به این سطح رسیدهاند که خواهان شرایط موجود را نیستند. تظاهرات و حضور مردم در خیابانها طی چند ماه اخیر و شعارهایی که مردم سر میدادند بیانگر این واقعیت است که مردم ایران خواهان تغییر رژیم هستند.
هجری همچنین متذکر شد: ما از آمریکا و اروپا میخواهیم که این واقعیت را مدنظر داشته و از مردم ایران در رسیدن به این خواست حمایت کنند. همچنین به نوع تعامل خود با سیستمی که در آینده و به جای جمهوری اسلامی بر ایران حاکم میشود، بیاندیشند.
در این رابطه آرش صالح، نماینده حزب دمکرات کوردستان ایران در آمریکا، طی تماسی تلفنی با وبسایت کوردستان میدیا، در این رابطه اظهار داشت: در این نشستها، برای حزب آشکار شد که میزان شناخت نمایندههای کنگره آمریکا از مساله کورد در کوردستان ایران در سطح مناسبیست و آنان همدلی شایستهای نسبت به این مساله دارند و همچنین درک ویژهای از رفتار جمهوری اسلامی ایران، دارند.
آرش صالح، دستاورد نشستهای مسئول اجرائی حزب دمکرات با مقامات و مسئولین دولت آمریکا طی روزهای اخیر را، مثبت وصف کرد و اظهار داشت: به عنوان مثال ما در این نشستها توانستهایم حمایت همه جانبه سناتور “روبیو” را برای روابط آتی خود با دولت این کشور، بدست بیاوریم و بر این باوریم که در چنین حالتی میتوانیم پایههای روابط دیپلماتیک خود در واشنگتن ر،ا مستحکمتر کنیم.
در دیداری که مصطفی هجری از کنگره داشت، برایان مست از نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا، در سخنانی اظهار داشت که: دیدگاه و خوانش ما نسبت به خاورمیانه و ایران بسیار به هم نزدیک است و همچنین نوع تحلیل شما از آینده ایران بسیار به آنچه که من در باب آینده خاورمیانه در ذهن دارم، نزدیک است.
در پایان نشست مذکور، مست حمایت خود را از مساله بر حق کورد در خاورمیانه اعلام و تاکید کرد که: ما با شما هستیم و امیدواریم که به اهداف خود برسید.
کردستان مدیا