بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
بحران هپکو به کجا رسید؟
تداوم اعتصابها و اعتراضهای کارگری ازجمله اعتراض اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه؛ سفر کارگران شرکت حملونقل خلیجفارس به تهران در ۲۶ خردادماه و برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی با خواست بازگشت این شرکت به “مسئولیت مستقیم دولت”؛
برگزاری تجمعهای اعتراضی کارگران مخابرات آذربایجان شرقی و شیراز در ۲۱ و ۲۴ خردادماه با خواست آنان به بازگشت به کار همکاران اخراجیشان و مطالبهٔ اجرای “طرح طبقهبندی مشاغل”؛ کارزار “شورای اپراتوری پستهای فشار قوی” در ۱۷ خردادماه برای رفع بلاتکلیفی؛ مبارزه کارگران واحد ترابری شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در ۲۴ خردادماه علیه “حجمی شدن قرارداد کار”؛ مبارزه کارگران راهآهن برای دریافت دستمزدهای معوقه، و مبارزه معلمان، پرستاران و بازنشستگان برای دستیابی به امنیت شغلی و دستمزدی عادلانه. همگی این تجمعها و اعتراضها نمونههایی از مبارزههای کارگران در هفتههای اخیر بوده است. اما در این میان مبارزه کارگران هپکو همچنان ادامه یافته و از برجستگی ویژهای برخوردار است.
در چهار سال اخیر و تا کنون کارگران شرکت تخصصی و استراتژیک تولید تجهیزات سنگین هپکو در اراک برای دریافت معوقات مزدی و امنیت شغلی، و علیه خصوصیسازی شرکت بهمبارزهای تحسینبرانگیز برخاستهاند.
در حالی که ایلنا، ۱۵ اردیبهشتماه، از “حکم تبرئه ۱۴ تن از فعالان کارگری شرکت هپکو” در مبارزات سالهای اخیر خبر میداد، خبر محکومیت “مدیرعامل سابق این واحد به ۶ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق” منتشر شد. کارگران اما با هوشیاری طبقاتیشان اینگونه مانورها و همچنین ترفند کارگزاران رژیم در انتشار “اخبار کذب و غیرواقعی راهاندازی تولید” را که بههدف افزایش قیمت سهام این شرکت بود، شناسانده و افشا کردند. آنان در تجمع اعتراضیشان در ۲۹ اردیبهشتماه از راهاندازی نشدن تولید “با گذشت ۸ ماه از فعالیت مدیریت کنونی” بهانتقاد پرداختند و از تدارک طوماری اعتراضی خبر دادند.
کارگران هپکو در ۱۲ خردادماه در واکنش به مصاحبه مدیرعامل کنونی هپکو یعنی ابوالفضل روغنی که “تولید ۱۰ دستگاه غلتک و آوردن ۱۷۰ تن کار” در نُه ماه اخیر را “ایثار مدیران فعلی” دانسته بود، ظرفیت واقعی کارخانه را “تولید ۳۰۰۰ دستگاه و ۲۰ هزار تن کار” اعلام کردند.
درحالی که بدهی شرکت هپکو به بیش از هزار میلیارد تومان افزایش یافته است کارگران از گماردن افرادی “کاملاً غیرمتخصص و غیرمتعهد در پستهای کلیدی” و دادن “حقوقهای چند ده میلیونی” به آنان، شرکت هپکو را “جولانگاه سهامداران و مدیران بورسباز و سفتهباز” دانستند. در پی “دو بار واگذاری ناموفق” شرکت هپکو خبرگزاری ایلنا، ۱۳ خردادماه، از واگذاری شرکت هپکو “بههمراه کلیه شرکتهای متعلق بهآن بدون هیچگونه پیششرطی به وزارت صنعت، معدن، تجارت (درواقع به شرکت ایمیدرو، یعنی شرکت هلدینگ دولتی در بخش معدن ایران با ۸ شرکت اصلی و ۵۵ شرکت عملیاتی در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی)” خبر داد.
خضریان، نماینده مجلس جدید بهریاست قالیباف فاسد اما ۱۹ خردادماه با ارسال نامهای به ایمیدرو “واگذاریهای اول و دوم شرکت هپکو” را به “شیوه ناصحیح” دانست و فساد گستردۀ کارگزاران پیشین “نظام” را ردیف کرد. بهنظر میرسد مجلس جدید شیوه “بهتری” برای واگذاری هپکو دارد.
خواست کارگران هپکو بازگرداندن این شرکت مهم صنعتی به بخش دولتی و توقف کامل برنامهٔ خصوصیسازی است. بنا بر این، مانورهای دستگاه قضایی و تشکلهای زرد حکومتی پیرامون بهاصطلاح خطا در روش خصوصیسازیها با مخالفت کارگران هپکو و دیگر زحمتکشان روبرو شده است. چاره کارگران در برابر این مانورها مبارزهای متحد و پیگیر در راه احیای حقوق سندیکایی در جهت برچیدن این ستمگریهاست.
ضمیمه کارگری «نامهٔ مردم»
یک کارگر کشته و۶ کارگر دیگر مجروح بر اثر گاز گرفتگی در معدن گیلانغرب
بعد از ظهر امروز بر اثر گاز گرفتگی در یکی از معادن گیلانغرب یک کارگر جان باخت و ۶ کارگر دیگر مجروح شدند.
رویداد ۲۴ ؛ غم نان و اشتهای سیریناپذیر کارفرمایان
شرکت آذرآب اراک بعد از اجرا شدن فرآیند خصوصیسازی با مشکلات بسیاری مواجه شد که پرداخت با تاخیر حقوق و دستمزد کارگران از جمله آن است. در این گزارش رویداد۲۴ به شرایط زندگی کارگران این کارخانه و احکام قضایی صادر شده برای آنها میپردازد.
خصوصیسازی، حقوق سندیکایی، و نمایش مبارزه با فساد مالی
هیاهوی تبلیغاتی پیرامون برگزاری دادگاههای رسیدگی به پروندهٔ فساد مالی شماری از مسئولان و کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. قوه قضائیه بهریاست یکی از بدنامترین چهرههای رژیم یعنی ابراهیم رئیسی، در گرماگرم فعلوانفعالهای پرشتاب صحنهٔ سیاسی کشور، با راهبردی معین با ظاهر یک “فساد ستیز” ظاهر شده است.
درخواست از دولت برای تجدیدنظر دربازگشاییها/ کادر درمان خسته وفرسوده در کنار حقوقهایی سه تا چهار ماه پرداخت نشده
عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا، گفت: تجدیدنظر در بازگشاییهای انجام شده توسط دولت در مقابله با کرونا بسیار کارساز خواهد بود.