لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایتهای تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زدهاند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانهها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانهها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتیناپذیر خواهان عدالت هستهای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هستهای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمیگیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
با مدیریت جهل و فریب، بارندگی دو برابر هم شود بازهم مشکل کمآبی داریم
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر حتی بارش دو برابر شود باز هم دچار کمبود آب خواهیم بود، گفت: با این وضعیت و نوع آبیاری فعلی استعداد کشور ما برای کار کشاورزی بیش از ۶ تا ۷ میلیون هکتار نیست.
مهدی قمشی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تغییر رویه سدسازی و احتمال غیر قابل استفاده شدن سدها تا دهههای آینده اظهار داشت: این برداشت بیشتر مربوط به کسانی است که از آبخیزداری به عنوان جایگزین سدها حمایت میکنند، آبخیزداری میتواند نفوذ آب ناشی از باران را به آبهای زیرزمینی تقویت کند و این اثبات شده است. در کشور ما هم به این موضوع پرداخته و در بازههایی نیز روی این موضوع کار شد، اما این تصور که آبخیزداری میتواند همه سیلابهای ناشی از آبهای سطحی را به زیر زمین منتقل کند کاملا اشتباه است، بخصوص برای برخی مناطقی مثل کشور ما که خشک و نیمه خشک هستیم و بارانها حالت سیلآسا دارد، وضعیت حوضهها هم که مشخص است.
سدسازیها چقدر مشکل بوجود آوردند؟
وی با بیان اینکه برای کنترل آبهای سطحی حتما نیاز به سد داریم، افزود: این تصور که آبخیزاری میتواند همه آبها را به آب زیرزمینی ملحق و آبخوانها را غنی کند اشتباه است، بنابراین حتما نیاز به سد داریم، البته از احداث سد بیش از حد در کشور حمایت نمیکنیم، احداث سد و کنترل آبهای سطحی چارچوبی و نرمهایی دارد، ما نباید بیش از توان سد احداث کنیم چون در این صورت به محیط زیست و اکوسیستم منطقه تعرض کردهایم و این مشکلی است که کشور ما دارد. در برخی حوضهها بیش از اندازه سد احداث کرده و بار مصرف ایجاد کرده و مصرف آبهای سطحی را به شدت دامن زدهایم.
با سدسازی هم دریاچه ارومیه را خشک کردیم و هم هورالعظیم
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: ما با احداث سدها آبراهها را دچار مشکل کردیم و با توجه به اینکه آبراهها توان تامین حقابه زیست محیطی و سایر نیازهای پاییندست را نداشتهاند تبعات آن را اکنون شاهدیم، مثلا دریاچه ارومیه و هورالعظیم را خشک کردیم و تالاب شادگان و پاییندست کارون را دچار اختلال و شوری کردیم.
آبخیزداری نمیتواند جایگزین همه سدهای موجود شود
وی تاکید کرد: درست است که آبراهها را با احداث سدهای بیش از حد دچار مشکل کردیم، درست که باید به آبخیزداری هم بپردازیم، اما قطعا آبخیزداری نمیتواند جایگزین همه سدهای موجود شود، ما از نظر اقلیمی و منابع آب جزء کشورهای بسیار ضعیف کره زمین نیستیم، اما مشکل اینکه خودمان را با مقدار آبی که از طریق نزولات آسمانی در اختیارمان هست تطبیق ندادهایم، حتی اگر میزان بارش در کشور ما دو برابر این میزان هم بشود باز هم مشکل منابع آب خواهیم داشت، چون بخشهای مصرف بیش از حد را روی آبهای زیرزمینی و سطحی تعریف کردهایم.
فقط ۷ میلیون هکتار امکان کشت آبی داریم
قمشی بیان داشت: ما اکنون در کشور ۱۸ میلیون هکتار زمین قابل کشت آبی داریم که ۱۰ میلیون هکتار را زیر کشت آبی برده و به منابع آب زیرزمینی و سطحی فشار وارد کردهایم، با این وضعیت و نوع آبیاری فعلی استعداد کشور ما برای کار کشاورزی بیش از ۶ تا ۷ میلیون هکتار نیست، ولی اگر تکنولوژی پیشرفت و الگوی کشت تغییر کند و به سمت کممصرفی برویم، ممکن است بتوانیم ۱۰ میلیون هکتار هم کشت داشته باشیم.
حتی بارش دو برابر شود باز هم دچار کمبود آب خواهیم بود
وی با بیان اینکه اگر حتی بارش دو برابر شود باز هم دچار کمبود آب خواهیم بود، افزود: چون محل مصرف به اندازه بیش از حد تعریف کردهایم و به اندازه کافی به منابع آب زیرزمینی و فسیلی تجاوز کردهایم که حتی بارشهای بیش از حد هم نمیتواند به آسانی جبران کند.
این کارشناس حوزه آب خاطرنشان کرد: کشور ما به سمت خشکی خواهد رفت، اشکال عمده اینکه تغییر اقلیم سبب شده بارشهای بصورت برف را از دست دادهایم، ضمن اینکه میزان بارش هم تحتتاثیر قرار گرفته است، در هر حال نمود بیشتر تغییر اقلیم اینکه به سمت ریزشهای بارانی پیش رفتهایم، در نتیجه وقتی برف نباشد اختلالات آبهای سطحی بیشتر و نفوذ به آبهای زیرزمینی کمتر میشود، بنابراین در استانهایی که متکی به آبهای زیرزمینی هستند اختلالات بیشتری را شاهد خواهیم بود.
وی بیان داشت: در کشور ما بسیاری استانها خود را با مسئله خشکسالی تطبیق داده بودند، اما استانهایی مثل همدان و یا آذربایجان غربی و حتی خوزستان مشکل نداشتند و اخیرا با چالش آبی مواجه شدهاند، بنابراین باید اکنون خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.
چالش منابع آبی با کشاورزی و مدیریت
قمشی گفت: در هر حال باید محلهای مصرف و خصوصا بخش کشاورزی را کنترل کنیم و از برداشتهای غیرمجاز آب شدیدا جلوگیری کنیم، باید الگوی کشت را جدی بگیریم و به سمت الگوهای کممصرف آب پیش ببریم، باید از آبهای غیرمتعارف و تصفیه پسابها نهایت بهره را ببریم و وابستگی صنعت را به آب شیرین کم کنیم، چراکه در کشور ما مسئله کمآبی واقعیت است اما آنچه ما را بیش از حد دچار مشکل کرده توسعه بیحد و حصر کشاورزی است که به مصرف بیشتر دامن زده که در این بین مشکل اصلی مدیریت منابع آب است که سالهاست با آن چالش داریم.
افسر سابق سیا؛ روسیه برنده واقعی جنگ اوکراین است
گراهام فولر، افسر اطلاعاتی سابق امریکا که سالهای متوالی رئیس ایستگاه کابل در آژانس اطلاعات مرکزی «سیا» و سپس نایب رئیس شورای اطلاعات ملی بود با انتشار مقالهای به تحلیل اشتباهات امریکا و اروپا پیرامون جنگ در اوکراین پرداخته؛ مقالهای که مرکز تحقیقات اطلاعات فرانسه ترجمه و منتشر کرده است.
مهار “بحران فرونشست” در کشورمان جز با احیای آبخوانها ممکن نیست
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: راهکار فرونشست جز در احیای آبخوانها و جلوگیری از استحصال بیرویه از این منابع ارزشمند آبی نیست.
یونیسف: ۷۳۰ کودک در سومالی بر اثر گرسنگی جان دادند
صندوق کودکان سازمان ملل امروز سه شنبه اعلام کرد صدها نفر از کودکان در نقاط مختلف سومالی بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست دادهاند.
هشدار دانشمندان؛ گرمایش خاورمیانه دو برابر میانگین جهانی است
یک تیم بینالمللی از دانشمندان هشدار دادند که تغییرات آب و هوایی میتواند تأثیر مخربی بر زندگی میلیونها نفر در شرق مدیترانه و خاورمیانه داشته باشد؛ مناطقی که دما تقریباً دو برابر میانگین جهانی در حال افزایش است.