روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز, گرجستان, گزارش

مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

با انتشار ویدیویی؛ داعش به پایان خلافت خود اعتراف کرد

با محدود شدن مرزهای حکومت خودخوانده ابوبکر البغدادی به کم‌تر از نیم کیلومتر مربع که از همه طرف‌ها هم در محاصره قرار دارد، گروهک داعش با انتشار ویدیویی تلویحاً پذیرفت حکومتش به پایان رسیده است.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، نیروهای دموکراتیک سوریه روز یکشنبه اعلام کردند که در بیست و چهار ساعت گذشته سی و هشت عضو داعش را به قتل رسانده‌اند که این موضوع نشانگر قریب الوقوع بودن پایان خلافت خودخوانده البغدادی است که با انتشار ویدیویی ضمن اعتراف به پایان داعش در پایان آن سروده‌ای آورده است که می‌گوید «همه چیز به پایان می‌رسد».

 

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (نیروهایی که اکثریت آنها کُرد بوده و از حمایت ائتلاف بین المللی برخوردارند)، اعلام کرد که عملیات الباغوز پایان پذیرفته یا در حکم پایان یافته است.

 

به گزارش وبگاه «المرصد السوری لحقوق الانسان» این نیروها در بیانیه‌ای تاکید کردند که درگیری‌های شدیدی در چندین محور جریان دارد و نیروهای آنها مواضع تروریست‌ها را با تسلیحات مختلف سبک و سنگین هدف گرفتند و تروریست ها هم از موشک های هدایت شونده به کار گرفتند اما نیروهای دموکراتیک سوریه شمار زیادی از آنها را کشتند.

 

بنا بر این بیانیه، نیروی هوایی ائتلاف بین المللی در بیست و چهار ساعت گذشته بیست حمله هوایی علیه استحکامات و مواضع تجمع تروریست‌ها در الباغوز انجام داده است.

 

از سوی دیگر دیدبان حقوق بشر سوریه گفت که درگیری‌ها به شکل پراکنده در زمین‌های کشاورزی الباغوز میان نیروهای سوریه دموکراتیک و داعش ادامه دارد و عملیات موشک پراکنی نیروهای دموکراتیک سوریه به سمت مواضع از جمله کشتزارهای الباغوز در کرانه شرقی رود فرات ادامه دارد و این حملات در راستای تلاش بی وقفه برای نابودی بقایای عناصر داعش یا تسلیم کردن آنهاست.

 

«رامی عبدالرحمن»، رئیس دیدبان حقوق بشر سوریه هم گفت که قریب به دویست نفر از خانواده‌های داعش و عناصر آن از کشتزارهای الباغوز خارج شدند و همزمان درگیری‌ها با کشته شدن نوزده عضو داعش ادامه دارد .

 

یک مقام دفاعی آمریکا هم گفت که به عقیده آمریکا سرکرده‌های ارشد داعش دیگر در الباغوز نیستند و نظامیان آمریکایی کاملا مطمئنند که در این منطقه کوچک باقیمانده هیچ سرکرده داعشی حضور ندارد.

 

این منبع در گفت‌وگو با رویترز تاکید کرد که بیشتر سرکرده‌های داعش از مناطق دیگری رفتند و انتظار می‌رود آنها آماده اجرای حملات چریکی یا به راه انداختن نبردی در آینده شوند زمانی که دیگر تسلطی بر هیچ خاکی ندارند.

 

وبگاه خبری دیدبان حقوق بشر سوریه آورده است: با محدود شدن مرزهای حکومت البغدادی در کم‌تر از نیم کیلومتر مربع که از همه طرف‌ها هم در محاصره قرار دارد، گروهک داعش عملا به سقوط خلافت خودخوانده خود اعتراف کرد.

 

این گروهک در ویدیویی که خبرگزاری اعماق و دیگر خبرگزاری‌ها منتشر کرد گفت:« هر خسارتی در دنیا و هر عذابی از جانب خداست» و در پایان آن آهنگی خوانده می‌شود که می‌گوید «همه چیز رو به نابودی است».

 

نیروهای دموکراتیک سوریه در سپتامبر گذشته مرحله پایانی طوفان جزیره را برای پایان دادن به حضور داعش در شرق فرات کلید زد و توانست عناصر داعش را در کشتزارهای شهرک الباغوز محاصره کند.

 

داعش در ژوئیهٔ ۲۰۱۴ ادعای خلافت جهانی کرد و خود را حکومت اسلامی نامید، همچنین بخش‌های بزرگی از شمال عراق و شرق سوریه را با جمعیت‌های ۲٫۸ و ۸ میلیون نفر و بخش‌های کوچکی را در لیبی، نیجریه و افغانستان به تصرف خود درآورد.

 

در همین حال «فابریزیو کاربنی»، رئیس بخش خاورمیانه کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: انتظار می‌رود قریب به بیست هزار عراقی در سوریه از جمله زنان و کودکانی که از آخرین منطقه داعش گریخته بودند ظرف چند هفته طی توافقی با بغداد به کشورشان بازگردند.

 

وی افزود: شمار زیادی عراقی در بین آنهایی که به اردوگاه الهول رسیدند حضور دارند، آمار رسمی وجود ندارد، اما ما از احتمال قریب به بیست هزار نفر از جمله زنان و کودکان صحبت می‌کنیم .

 

کاربنی در گفت‌وگو با رویترز تاکید کرد که دولت عراق از تمایل خود برای بازگشت این مردم سخن گفت و معلوم است که اوضاع با چالش‌هایی روبروست، این مردم تهدیدی امنیتی شمرده می‌شوند و باید پس از بررسی وضعیت آنها اجازه انتقال به خاک عراق پیدا کنند از همین رو چند هفته تا چند ماه کار آنها طول می‌کشد.