اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

با ارسال نامه‌ای از سوی مهدی کروبی؛ واگذاری اختیارات دبیرکل به شورای مرکزی حزب اعتماد ملی

مهدی کروبی با ارسال نامه ای به شورای مرکزی حزب اعتماد ملی از مخالفت اعضای این حزب با استعفای وی، قدردانی کرد.مهدی کروبی در این نامه، تمام اختیارات دبیر کلی حزب اعتماد ملی را به شورای مرکزی حزب اعتماد ملی واگذار کرده است.

 

به گزارش سحام،، متن کامل نامه مهدی کروبی به شرح زیر است:

 

اعضای محترم شورای مرکزی حزب اعتماد ملی

 

سلام علیکم

🔺در ابتدا لازم می دانم از محبت و حمایت بی دریغ تمامی اعضای محترم حزب اعتماد ملی به ویژه اعضای شورای مرکزی در مخالفت با استعفای اینجانب تشکر و قدردانی کنم.

 

🔺با این وجود تأکید می کنم که این اختلاف سلیقه ها و روند موجود به صلاح حزب نمی باشد و پر واضح است که مصلحت حزب فراتر از هر موضوعی است. لذا مطابق اساسنامه خصوصا تبصره دوم ذیل ماده ۱۰ که مربوط به وظایف و اختیارات شورای مرکزی میباشد اینجانب کلیه وظائف و اختیارات دبیرکل را به شورای مرکزی حزب اعتماد ملی واگذار می کنم تا این شورا با بهره گیری از همه ظرفیت ها امور مرتبط را پیگیری و در زمان مقرر نسبت به برگزاری کنگره اقدام نماید.

 

🔺این شورا همچنین موظف است با استفاده از اختیارات تفویض شده تمام توان خود را در جهت پیشبرد فعالیت های حزب در چارچوب اساسنامه بدون نگرش حذفی اعمال نماید.

 

در مخالفت اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با استعفای دبیرکل این حزب آمده است:

 

در جلسه امروز، جمعه، ۱۱ خرداد شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، موضوع استعفای مهدی کروبی از دبیرکلی این حزب بررسی شد که با رای منفی اعضای شورای مرکزی، با استعفای کروبی مخالفت شد.

 

در چند روز گذشته، کروبی از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خواسته بود که با استعفایش از دبیرکلی حزب موافقت کنند. پیش از این نیز، کروبی چندین‌بار این درخواست را داده بود اما اعضای شورای مرکزی اعتماد ملی با این درخواست مخالفت کرده بودند.

 

در آخرین استعفاء نامه مهدی کروبی که سحام آن را منتشر کرده، آمده است:

 

مهدی کروبی: کلید حصر در دست عزرائیل است، یا ما زودتر می رویم و یا آن دیگری

 

همه اعضای شورای مرکزی حزب اعم از آقایان و خانم‌ها به خوبی واقف هستند که برای تأسیس و تشکیل این حزب آنهم پس از انتخابات ۸۴ چه زحماتی کشیده شد. با توکل به خداوند متعال و با کار بی وقفه و پشتکار جمعی دوستان صاحب خرد و اندیشه و هزینه‌های مادی و معنوی در مقابل کارشکنى ها ایستادیم و نتیجه مطلوبی گرفتیم و در اغلب استان‌های کشور دفاتر این حزب را با حضور نیروهای مخلص فعال کردیم.

 

از خرداد ۸۸ وقتی رئیس جمهور مستقر برای بار دوم در انتخاباتی مضحک و فرمایشی با افزایش ۷ میلیونی رأی بر کرسی ریاست جمهوری نشانده شد و اعتراض مردم به تقلب و مهندسی انتخابات متأسفانه تحمل نشد و مردم معترض با خشونت سرکوب گردیدند، وارد فاز جدیدی شدیم. پس از نامه های هشدار دهنده‌ام خطاب به مسئولین و مردم که در اعتراض به سرکوب خشن معترضین نگاشته شد، هزینه سنگینی بر همه ما تحمیل شد. دفتر شخصی، ساختمان حزب و روزنامه وزین اعتماد ملی که با جذب روزنامه‌نگاران ارزشمند مورد توجه اقشار مختلف مردم قرار گرفته بود یک‌شبه با حضور مأموران امنیتی توقیف شد. با این حال در این سالها به همت چهره‌های ارزشمند چراغ اعتماد ملی روشن ماند که جا دارد از همه‌ی عزیزان تشکر و قدردانی کنم.

 

هشت سال است که از حصر غیر قانونی و بی ضابطه می‌گذرد و ظاهراً پایانی هم بر این خودسری نیست و کسی هم خود را در قبال آن پاسخگو نمی‌داند. با این روند به نظر مى رسد ملک الموت حضرت عزرائیل تعیین کننده سرنوشت آن باشد بدین روی که یا ما زودتر می رویم و یا آن دیگری.

 

به هرجهت در شرایط فعلی امکان حضور و حل و فصل اختلافات دوستان نیست و واضح است که تداوم چنین شرایطی به مصلحت کلى حزب نمی باشد. لذا همانطور که قبلاً از شورای مرکزی حزب خواستم و دوستان و همکاران مخالفت کردند بار دیگر مصرانه می خواهم که استعفای اینجانب را در جلسه‌ شوراى مرکزی مطرح و انتظار دارم اعضاى این شورا به اتفاق آراء با آن موافقت کنند تا راه انتخاب دبیرکل مطابق اساسنامه با اکثریت آرا فراهم گردد.

خروجِ آمریکا از برجام، امیدِ رژیم به اتحادیهٔ اروپا، و جایگاهِ حاکمیت ملی!

دولت دست‌راستی ترامپ، ۸ ماه مه (۱۸ اردیبهشت‌ماه)، در اقدامی جنجالی و بی‌سابقه، به‌طور یک‌جانبه از توافق‌نامهٔ بین‌المللی اقدام مشترک (برجام) خارج شد. این توافق‌نامه به‌امضای دولت پیشین آمریکا، چین، روسیه، آلمان، انگلیس و فرانسه رسیده بود و در شورای امنیت سازمان ملل ‌تصویب شده بود. اظهارات مقام‌های تصمیم‌گیرنده در دولت کنونی آمریکا در هماهنگی ... خروجِ آمریکا از برجام، امیدِ رژیم به اتحادیهٔ اروپا، و جایگاهِ حاکمیت ملی!

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, روسیه, سیاسی, فرانسه

درکِ منافع جنبش مردمی و ضرورت پرهیز از کَژروی و سیاست‌های ماجراجویانه

تحولات پرشتاب جهانی- منطقه‌ای، و بسط فزایندهٔ نارضایتی مردم از بحران عمیق اقتصادی-اجتماعی، و خصوصاً پی آمدهای ادامهٔ رژیم ضد مردمی و استبدادی ولایت فقیه، وظایفی حساس را بر دوش نیروهای مترقی، آزادی‌خواه و میهن‌دوست قرار داده است. وضعیت عینی و ذهنی جامعه، موج‌های نبرد طبقاتی‌ای حاد و گسترش‌یابنده- نبرد طبقاتی‌ای که میان لشگر انبوه ... درکِ منافع جنبش مردمی و ضرورت پرهیز از کَژروی و سیاست‌های ماجراجویانه

ادامه

افغانستان, امریکا, ایران, سیاسی, عراق, مقاله

اسامی ۱۰۰ «مدیر دوتابعیتی» تصمیم‌ساز به دادستانی کشور ارسال شد 

نایب‌رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از مدیران دوتابعیتی از ارسال نام ۱۰۰ مدیر دوتابعیتی تصمیم‌ساز در مسائل کشور به دادستانی خبر داد.   حسینعلی حاجی‌دلیگانی نایب‌رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از مدیران دوتابعیتی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی تسنیم از ارسال اسامی ۱۰۰ مدیر دوتابعیتی به دادستانی‌کل کشور خبر ... اسامی ۱۰۰ «مدیر دوتابعیتی» تصمیم‌ساز به دادستانی کشور ارسال شد 

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

مارکسیسم در قرن ۲۱

“فیلسوفان تا کنون جهان را به‌شیوه‌های گوناگون تفسیر کرده‌اند، اما نکتهٔ اصلی دگرگونیِ آن است.” دویست سال پس از به‌دنیا آمدن مارکس، با نگاهی از منظر کنونی سدهٔ ۲۱ به میانهٔ سدهٔ ۱۹، می‌پرسیم کاربُرد مارکسیسم به‌منزلهٔ ابزاری برای شناخت جامعهٔ امروز چگونه است؟

ادامه

ایدئولوژیک, جهان, دیدگاه, ضد جنگ, فلسفه